arrow_drop_up arrow_drop_down

Wijn- en culinaire reizen voor groepen

Wijnproeverijen en meer ...

Met de wijn-, kook-, vriendenclub of familie op wijnreis? Of een vergadering, bijeenkomst in een wijnregio organiseren? De wijngebieden van Duitsland bieden vele mogelijkheden voor een afwisselend programma.


Elke wijnregio heeft iets bijzonders maar wat ze allemaal gemeen hebben is de passie van de wijnboeren voor hun wijn, heerlijke gerechten die passen bij de wijn en betoverende landschappen. Een verblijf in een wijnregio is een beleving!


Naast het bezoeken van de wijnboeren biedt vrijwel elke wijnregio bijzondere activiteiten, wijnfeesten, bezienswaardigheden en pittoreske dorpen. Een verblijf in een wijnregio is pure beleving!


Ook voor een meeting, congres of team-building event zijn er diverse mogelijkheden om deze te organiseren tussen de wijngaarden.

Wijn en ...

Wijnwandelen door de wijngaarden met afsluitend of onderweg een wijnproeverij of picknick.
Kookworkshop of proeverij van regionale specialiteiten. De lokale wijn smaakt vaak het beste bij de delicatessen uit de regio.

In het najaar vinden de meeste wijnfeesten plaats maar gedurende het hele jaar zijn er vaak speciale festiviteiten in de wijnregio's. Zoals de amandelweken in de Pfalz in het voorjaar.

Dichtbij, een onontdekte wijnregio of ?

Ontdek de rode wijnen van de Ahr

Deze wijnregio is de dichtstbijzijnde wijnregio van Duitsland. Op circa 3 uur rij-afstand ligt het Ahrdal met voornamelijk rode wijnen. Een ideale bestemming voor een paar dagen wijnproeven!

De Moezel met de romantische wijndorpen

Aan de Ahr zijn de wijngaarden steil maar zeker aan de Moezel. Ontdek de pittoreske wijndorpen en de wijnboeren met voornamelijk Riesling-wijnen. Hier is ook een kookworkshop mogelijk bij een wijnboer.

Romantische Rijn & Rheingau

Aan de Rijn liggen vele steile wijngaarden in het gebied van de Mittelrhein en de Rheingau. Tussen de wijngaarden liggen vele kastelen, burchten en kloosters. Een aantal met een wijnhistorie!

Nahe & Rheinhessen

Deze twee wijnregio's zijn minder bekend maar zeker een bezoek waard. Met in Rheinhessen Mainz, een van de wine capitals of the world, en aan de Nahe mooie wijndorpen en - stadjes zoals Bad Kreuznach.

Pfalz, het Toscane van Duitsland

Door deze wijnregio loopt de oudste wijnroute van Duitsland, de Deutsche Weinstraße, langs pittoreske wijndorpen en wijngaarden. Met het grootste wijnvat en wijnfeest ter wereld in Bad Dürkheim.

Dresden en het wijngebied van Saksen

Langs de Elbe in de omgeving van Dresden ligt dit kleine wijngebied. Combineer de barokke cultuurstad Dresden met een bezoek aan de wijnboeren rondom porceleinstad Meißen.

Neem contact op voor de mogelijkheden!

U kunt ons bereiken via ons contactformulier of telefonisch op 0682-134.575.