arrow_drop_up arrow_drop_down

Wijn- en culinaire reizen voor groepen

Wijnproeverijen en meer ...

Met de wijn-, kook-, vriendenclub of familie op wijnreis? Of een vergadering, bijeenkomst in een wijnregio organiseren? De wijngebieden van Frankrijk bieden vele mogelijkheden voor een afwisselend programma.


Elke wijnregio heeft iets bijzonders maar wat ze allemaal gemeen hebben is de passie van de wijnboeren voor hun wijn, heerlijke gerechten die passen bij de wijn en betoverende landschappen. Een verblijf in een wijnregio is een beleving!


Naast het bezoeken van de wijnboeren biedt vrijwel elke wijnregio bijzondere activiteiten, wijnfeesten, bezienswaardigheden en pittoreske dorpen. Een verblijf in een wijnregio is pure beleving!


Ook voor een meeting, congres of team-building event zijn er diverse mogelijkheden om deze te organiseren tussen de wijngaarden.

Wijn en ...

Wijnwandelen door de wijngaarden met afsluitend of onderweg een wijnproeverij of picknick.
Kookworkshop of proeverij van regionale specialiteiten. De lokale wijn smaakt vaak het beste bij de delicatessen uit de regio.

In het najaar vinden de meeste wijnfeesten plaats maar gedurende het hele jaar zijn er vaak speciale festiviteiten in de wijnregio's. Zoals de amandelweken in de Pfalz in het voorjaar.

Een paar voorbeelden van de mogelijkheden ...

Elzas of Champagne?

Deze twee wijnregio's in het noorden van Frankrijk zijn een ideale bestemming voor een paar dagen wijnproeven! Naast het wijnproeven zijn er interessante steden zoals Colmar in de Elzas en Reims en Troyes in de Champagne.

Bourgogne met de unieke 'climats'

De Bourgogne is een bijzonder wijngebied dankzij de 'climats'. Ontdek de heerlijke wijnen, regionale producten en cultureel erfgoed. Maak een wijnwandeling onder begeleiding van een Nederlandse vinologe en leer al wandelend meer over de streek, het begrip 'terroir', druivensoorten, geologie en het wijnproeven.

Bordeaux, stad én streek

Bordeaux heeft veel te bieden op wijngebied. In de stad zelf zijn vele vinotheken en het wijnmuseum Cité du Vin. Combineer een bezoek aan Bordeaux met een bezoek aan een van de vele wijnchâteaux. Voor een wijnproeverij, speciale tasting of wijnworkshop. Volop mogelijkheden, ook voor vervoer zoals in een retro-sidecar. De meeste wijngebieden zoals het bekende St. Emilion liggen op 1 uur rijden van Bordeaux.

Je eigen wijnchâteau bij St. Emilion

Als groep is het mogelijk een château af te huren en in St. Emilion zelfs een wijnchâteau. Met wijngaarden voor de deur en in het zomerseizoen een buitenzwembad. 

Naast dit château zijn er meerdere mogelijkheden voor het afhuren van een groepslocatie in een wijngebied.

Cognac met meer dan de bekende cognac-huizen

Ontdek in de Cognac-streek niet alleen de bekende cognac-huizen maar ook de kleinere. Vele van hen produceren ook het lokale aperitief Pineau des Charentes, een drank die 'per ongeluk' is ontstaan.

De cognac-huizen bieden diverse proeverijen; van de standaard tours tot privé tours met een proeverij van bijzondere cognacs en de tour 'from grape to glass'.

Neem contact op voor de mogelijkheden!

U kunt ons bereiken via ons contactformulier of telefonisch op 0682-134.575.