December in de Champagne

December in de Champagne

Champagne is onlosmakelijk verbonden met Oud & Nieuw. Het feestelijk afscheid nemen van het oude jaar en het inluiden van het nieuwe jaar gebeurt traditioneel met oliebollen en champagne. Wilt u champagne inkopen bij de wijnboeren zelf? Op circa 4, 5 uur rijden ligt de Champagnestreek en in december zijn er verschillende Kerstmarkten. Zoals de Kerstmarkt in Reims (1 - 30 dec 2022).

 Eveneens Epernay met het festival van licht, Habits de Lumière, en Chalons-en-Champagne met zijn prachtige Marché de Noël (2-31 december 2022).

Habits de Lumière in Epernay

Feestelijke verlichting van de Champagnehuizen, vuurwerk en animatie tijdens het weekend van 9-11 december 2022: Habits de Lumière. Vrijdagavond is er een klank- en lichtspel langs de Avenue de Champagne, samen met concerten, spektakels en vuurwerk. Champagnebars staan klaar voor u op het binnenplein van de grote Champagnehuizen. Zaterdag zijn er in het kader van het evenement Habits de Saveurs demonstraties en degustaties. Chefs-koks van sterrenrestaurants kiezen namelijk een Champagnehuis van de Avenue de Champagne, en bereiden een origineel menu met hun Champagne. Verder op het programma: een beurs over gastronomische boeken, exposities, bezoeken aan wijnkelders, filmvoorstellingen, spektakels in de Avenue de Champagne en in het theater Gabrielle-Dorziat. Zondagochtend is er een Parade automobile, optocht van auto’s. Gezelligheid staat centraal. Alle auto’s die ouder zijn dan 35 jaar kunnen deelnemen, ongeacht of het gaat om een prestigieuze bolide of een populaire auto.

Paar dagen naar de Champagne?

Bekijk onze pagina over de Champagne met tips om te overnachten of zoek een leuke hotel via onderstaande zoekbox.

  Booking.com 

Koop nu 6 flessen Salentein Barrel Selection voor slechts €75 en

maak kans op een diner voor 4 op landgoed de Salentein!

Deze actie is tot 5 november 2023.