RieslingWeeks vanaf vrijdag in restaurants en wijnwinkels

RieslingWeeks vanaf vrijdag in restaurants en wijnwinkels

Vanaf aanstaande vrijdag 31 mei tot en met zondag 16 juni staat de Duitse Riesling centraal in diverse wijnwinkels en restaurants. Riesling staat bekend als dé druif van Duitsland. Vele wijngaarden zijn aangeplant met deze druif.

Tijdens de RieslingWeeks kan je Duitse wijn (her)ontdekken. De deelnemende restaurants bieden een Riesling 3-gangen menu inclusief Duits wijnarrangement aan voor € 45,- (sterrenzaken + € 10,00 per ster). Reserveren kan via deze link.

Ook wijnwinkels in het hele land voeren tijdens deze periode speciale acties met Duitse wijn. In veel winkels zijn de wijnen te proeven en zijn er zorgvuldig samengestelde proefpakketten met Duitse Rieslings. Om thuis je favoriete Duitse Riesling te ontdekken.

Riesling proeven in Duitsland?

Vele Duitse wijngebieden zijn op een rijafstand van 4 tot 5 uur. Niet alleen de Moezel maar ook de Nahe en de Rijn. Zo zijn vele wijngaarden aan de Mittelrhein aangeplant met Riesland en as. zaterdag 1 juni vindt in Boppard en Spay het wijnevent WeinDate plaats. Zes wijnboeren openen hun deuren om hun eigen wijnen maar ook van collega’s te proeven!

Een paar dagen naar Duitsland om de witte wijnen of de rode wijnen van de Ahr te proeven? Bekijk de mogelijkheden of neem contact met ons op!