arrow_drop_up arrow_drop_down
Wijnreizen Zwitserland

Wijnreizen Moravië, Tsjechië

Víno máme prostě rádi!

Het heuvelachtige Zuid-Moravië is dé wijnregio van Tsjechië met 96% van de totale wijnproductie. Bekende druivensoorten als Riesling en Sauvignon Blanc zijn aangeplant maar ook de inheemse Pálava.
Bezoek deze streek  om de bijzondere witte, rode én oranje wijnen te drinken. 

Na zdravi!

Eerste kennismaking ...

Bekijk deze korte video voor een eerste indruk van deze veelzijdige regio met Brno, vele kastelen, wijngaarden en traditie ...

Brno, wijnbars en meer ...

Deze tweede stad van Tsjechië is een levendige stad met vele universiteiten en bezienswaardigheden. Maak een wandeling door de historische binnenstad en kom te weten hoe het komt dat de klok van de kathedraal om 11 uur 12 klokslagen luidt. Zorg dat je op dat tijdstip bij de astronomische klok op het cenrale plein bent om het balletje dat elke dag naar buiten schiet te vangen.

Aan de rand van de stad kan je een bezoek brengen aan Villa Tugendhat, Unesco Werelderfgoed, en sluit je dag af in een van de vele wijnbars van Brno.

Kastelen en Nationaal Wijncentrum

Moravië is naast de wijn bekend om zijn vele kastelen en dit wordt gecombineerd bij het Lednice- Valtice kasteelcomplex vlakbij de grens met Oostenrijk. 

Begin bij het Unesco Werelderfgoed Kasteel Lednice gelegen in een prachtig park en met een indrukwekkend interieur en botanische kas.

Bezoek vervolgens Kasteel Valtice met het Nationaal Wijncentrum. In januari wordt de nieuwe selectie van de 100 beste wijnen uit Tsjechië gemaakt en is het centrum gesloten maar de rest van het jaar kan je hier de lekkerste wijnen proeven. Ongetwijfeld hoor je dan van je medeproevers uitroepen als "Oh, deze is ook lekker!"

Wijnproeven bij kleine en grote wijnhuizen

Bezoek niet alleen de grotere wijnhuizen maar ook de kleinere familie en 'garage' wijnmakers. Maak een wandeling door de wijngaarden met uitleg over de wijnproductie en de filosofie van de wijnmaker en proef uiteraard de wijnen. Rondom het bekende wijndorp Mikulov zijn vele wijnkelders en in Plže vind je in karakteristieke witte 'hobbit'-huisjes de wijnkelders van wijnboeren uit de omgeving.

In september kan je overal, zeker tijdens de wijnfeesten, de nieuwe wijn Burčák proeven. Een traditie om de oogst te vieren!

Wijnfeesten, van groots tot traditioneel

Overal in Moravia worden wijnfeesten georganiseerd om de oogst te vieren. Een van de grootste is het 3-daagse Pálava-wijnfeest met vele duizenden bezoekers in het pittoreske Mikulov. Het traditionele wijnfeest in Strážnice is kleinschaliger met optredens van artiesten, van klein tot groot, in traditionele kleding. Tevens een markt met regionale producten en natuurlijk overal gelegenheden om wijn te proeven.

In Valtice worden verschillende wijnevenementen georganiseerd waarvan de grootste eind september plaatsvindt.

Wijn & Gastronomie ontdekken in Zuid-Moravië?

Naar deze bijzondere wijnstreek met Brno en de vele kastelen? Vraag aanvullende informatie en offerte aan

via het formulier.

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om uw wensen te bespreken.