Wijnreizen in het noorden van Portugal

Naast een verblijf in  Porto, een van de Great Wine Capitals, is een bezoek buiten de stad een must. Denk aan een verblijf in Pinhão dat wordt gezien als het geografische centrum van het wijngebied van de Douro met veel van de landgoederen die Port produceren. Het Vintage Hotel is een van de beste hotels in de Douro regio. 

Heerlijk rustig gelegen te midden van de glooiende heuvels van de Vinho Verde regio, ligt het prachtige design hotel Monverde, Wine Experience Hotel.

Of wellicht een riviercruise over de Douro of de Minho ontdekken per fiets?

Onderstaand een aantal voorbeeldreizen.

Hotels buiten Porto

The Vintage Hotel - Pinhão, centrum van de wijn

Een van de beste hotels in de Douro regio. Deze residentie in Britse landhuisstijl uit de 18e eeuw is prachtig ingericht met deels antieke meubels. De ligging is onovertroffen: direct aan de oever van de Douro rivier met uitzicht op de omringende groene hellingen vol wijngaarden.

Het hotel heeft slechts 43 kamers. Door het kleinschalige karakter heerst er een intieme en rustgevende sfeer.

4-daagse vliegreis inclusief autohuur vanaf € 500 p.p. 

Douro 41 Hotel & Spa


Dit onlangs gerenoveerde hotel is een modern 4-sterrenhotel in Vista Alegre, bij Castelo de Paiva. Prachtig uitzicht op de Douro vanaf het zwembad en de spa.

Maak een wandeling langs de Douro, doe mee met de yogales, geniet van een film in de bioscoop of boek een van de experiences waaronder een picknick aan de Douro, portproeverij, kookworkshop of boottocht.

8-daagse vliegreis inclusief autohuur vanaf € 843 p.p.

Monverde - Wine Experience Hotel

De stijlvolle architectuur en het gebruik van natuursteen en hout geven het geheel een warme sfeer. Het restaurant is een bijzondere vermelding waard: hier serveert men traditionele streekgerechten, vergezeld door een eersteklas wijnaanbod.

De spa biedt een scala aan ontspannende behandelingen en massages. Er zijn ook een binnenzwembad, sauna enTurks bad aanwezig.

4-daagse vliegreis inclusief autohuur vanaf € 321 p.p.

Riviercruise over de Donau

 Vanuit Porto laat u zich betoveren door de magie en romantiek van de schilderachtige Dourovallei. Een Douro cruise is een betoverende tocht langs de landschappelijke schatten in de magische Dourovallei. Tijdens een bezoek aan het pittoreske pelgrimsstadje Lamego, het paleis en de tuinen van Mateus en het middeleeuwse Figueira Castelo Rodrigo wordt u ondergedompeld in de grootse historie vol tradities en kleurrijke folklore. Het hoogtepunt van de cruise vormt de dagexcursie naar het bruisende Spaanse Salamanca. 

Inclusief wijnproeverijen en als de reis niet door kan gaan door corona, geen voucher maar geld terug. Neem contact op voor  informatie!

Fietsen door de Minho inclusief Porto

Een prachtige tocht door het grootste natuurpark van Portugal, door de betoverende Minho regio, langs de Atlantische kust en het romantische Porto. Onderweg logeer je in charmante hotelletjes en je bagage wordt elke dag voor je vervoerd naar het volgende hotel. Je fiets is een comfortabele hybride fiets en natuurlijk krijg je alles mee om niet te verdwalen zoals GPS, kaart en route-informatie. 

Dagelijks kan je kiezen uit een licht of een wat zwaarder traject, met afstanden variërend van 33 tot 63 kilometer. Je fietst door traditionele bergdorpjes, historische stadjes, pittoreske vissersdorpjes en langs uitgestrekte wijngaarden. Vliegreis vanaf € 995 p.p.

Voorstel ontvangen?

Een paar dagen of langer op WineBreak? Maak bijvoorbeeld een rondreis en combineer meerdere regio's.

Neem contact op voor een voorstel!

Voor zowel individuele reizigers als kleine groepen.

Voor groepen zijn er diverse mogelijkheden zoals kooklessen en speciale activiteiten rondom wijn. Ook voor team-building. Een wijnproeverij is een geweldige manier om mensen samen te brengen en de passie en bevlogenheid van wijnboeren zijn inspirerend.