Wijnreizen Catalonië - Empordà & Girona

Ontdek de gastronomie van de Empordà met een verblijf in verschillende hotels en inclusief een bezoek aan een bijzondere winery en een gourmet menu in een Michelin*-restaurant. Geniet van de heerlijke wijnen en gastronomie tijdens deze tour!

Gastronomische tour - 4 dagen Empordà & Girona

Dag 1 - Hotel El Molí in Pont de Molins

Pont de Molins is een klein dorp in de Empordà tussen de Pyreneeën en de Middelandse Zee. In de avond een 4-gangendiner. Hotel El Molí is een charming hotel met buitenzwembad dat gevestigd is in een gerestaureerde molen uit de 17e eeuw. Geniet van het heerlijke  diner in het uitstekende restaurant waar gewerkt wordt met lokale producten. Dinsdag en woensdag is het restaurant gesloten.

Bezoek met wijnproeverij bij La Vinyeta

La Vinyeta is een prachtige winery dat een jong bevlogen echtpaar in 2002 is begonnen in het wijngebied van de Alt Empordà. Deze twee wijnmakers zijn begonnen met een aantal hectare wijngaarden en zijn na uitbreiding van het aantal wijngaarden hun eigen wijnen gaan produceren. Dat dit succesvol is, bewijst de verkiezing tot Winery of the Year 2018 door de vereniging van Catalaanse sommeliers. 

Een bijzonder bedrijf waar met respect voor de natuur waar niet alleen wijn wordt geproduceerd maar ook olijfolie, azijn, eieren, kaas en honing. Na de tour is er een wijnproeverij en picknick lunch.

Dag 2- Hotel Masia la Palma in Espinavessa

Verblijf in deze masia op het Catalaanse platteland. Met spa, buitenzwembad en restaurant waar u kunt genieten van de Catalaanse gerechten. U verblijft hier in een van de landelijk ingerichte kamers.


Een heerlijke plek in de natuur op 20 minuten van Figueres en 30 minuten van Banyoles.

Banyoles, fietstocht en gourmet menu in Michelin* restaurant

Maak een fietstocht rondom het meer (ca. 40 minuten) en geniet van de prachtige natuur. In restaurant Ca l'Arpa staat een gourmet menu klaar. Dit restaurant met 1 Michelin* gebruikt voornamelijk lokale ingrediënten in hun gerechten. Daarnaast maken ze ook hun eigen brood, jam en hun beroemde cakes. Proef hier de heerlijke gerechten van Pere Arpa en ervaar zijn liefde voor zijn land en culinaire cultuur.

Dag 3 - Girona

Een bezoek aan culinair Girona mag niet ontbreken tijdens deze reis. Ontdek deze mooie stad met de vele bezienswaardigheden en stop bij de ijssalon van een van de Roca-broers voor een heerlijk ijsje.


In de avond is het mogelijk om een food tour te doen. Met heerlijke tapas, wine & cheese pairing en leer je hoe je de beste ham kunt herkennen en snijden! Deze tour is optioneel.

4-daags Gastronomisch arrangement vanaf € 425 p.p.

Deze reis is inclusief

- 1 overnachting in Hotel El Molí op basis van half-pension

- 1 overnachting in Hotel Masia la Palma op basis van half-pension inclusief wijn en water bij diner

- 1 overnachting in Hotel Carlemany op basis van logies/ontbijt.

- bezoek La Vinyeta met wijnproeverij en picknick lunch

- 1 uur fietshuur bij het meer van Banyoles

- gourmet menu in restaurant Ca l'Arpa in Banyoles inclusief water en wijn

Vanaf €  425 p.p. met verblijf in een 2-persoonskamer

Voorstel ontvangen?

Een paar dagen of langer op WineBreak? Maak bijvoorbeeld een rondreis en combineer meerdere regio's.

Neem contact op voor een voorstel!

Voor zowel individuele reizigers als kleine groepen.

Voor groepen zijn er diverse mogelijkheden zoals kooklessen en speciale activiteiten rondom wijn. Ook voor team-building. Een wijnproeverij is een geweldige manier om mensen samen te brengen en de passie en bevlogenheid van wijnboeren zijn inspirerend.