Wijnreizen Provence & Rhônedal

Rhônedal & Provence

Maak een rondreis door de wijngaarden in het Rhône-dal tussen Vienne en Avignon alvorens naar de Provence af te reizen. Geniet hier van het mooie landschap met de steile hellingen, terrasvormige wijngaarden en proef de beroemde Villages en Crus wijnen. Denk aan Hermitage in het noordelijk Rhônegebied en Châteauneuf-du-Pape in het zuiden. Condrieu is bekend om de Viognier-wijnen. 


De Provence is vooral bekend om de rosé wijnen maar ook witte en rode wijnen van faam worden geproduceerd. Breng een bezoek aan de wijnboeren in de verschillende wijnregio's zoals rondom Aix-en-Provence, Bandol en Cassis. Deze twee laatste zijn wijnstadjes aan de kust.

Wijn en ...

Breng in het Rhônedal een bezoek aan mooie steden zoals Vienne, Orange met het amfitheater en Avignon met het Palais des Papes. In de Provence is Aix-en-Provence een bezoek waard maar ook Arles. 

Op de lijst van mooiste dorpen van Frankrijk staan o.a. Gordes, Séguret en Les-Baux-de Provence.

De Provence is inspiratie voor vele schilders. Breng een bezoek aan Carrières de Lumière, een steengroeve waar schilderijen van o.a. Van Gogh en Picasso tot leven komen. In de Var combineert het festival Art et Vin exposities met wijnproeverijen.

Een rondreis of vanuit een plek deze regio's ontdekken?

Domaine de Cabasse

Dit wijndomein van 15 ha met o.m. een Appellation Gigondas Contrôlée biedt prima hotelfaciliteiten aan. Het restaurant laat je de lekkerste streek­producten uit de Vaucluse proeven die prima samen ­gaan met de wijnen van het huis. In hoofdzaak rode wijn, maar ook rosé en een witte wijn worden geproduceerd. Het hotel is gelegen tussen de wijngaarden aan de rand van Seguret, een van de mooiste Franse dorpen. Vanaf € 61 p.p.p.n. Neem contact op voor beschikbaarheid.

Rondreis langs de wijngaarden van de Côtes du Rhône 

De eerste 3 nachten verblijf je in Auberge de Tavel ***, de vroegere dorpsschool uit 1900. Met in de tuin  een zwembad met ligstoelen en parasols. Tavel ligt in het hart van de Rhônevallei. Dit plaatsje is de bakermat van een bekende wijn, een kwaliteitsvolle Côtes du Rhône. Châteauneuf-du-Pape ligt op 19 km.  De Pont du Gard ligt op 20 minuten rijden. Bezoek Avignon op slechts 15 km en Orange op 20 km.

Een logeeradres in een decor van wijngaarden, olijfbomen, eiken, tijm, lavendel,...

Vervolgens naar het wijndomein Domaine de Cabasse *** (zie omschrijving hierboven). Carpentras (23 km) en Vaison La Romaine met talrijke antieke beziens­waardigheden (10 km) liggen vlakbij. Voor de fietsliefhebbers van het zwaardere klimwerk kan de nabijgelegen Mont Ventoux (23 km) een uitdaging zijn. Deze 8-daagse rondreis  is inclusief

- 3 overnachtingen met ontbijtbuffet in Auberge de Tavel

- 4 overnachtingen met ontbijtbuffet in Domaine de Cabasee

Extra in  augustus: mand met streekproducten bij Auberge de Tavel

Vanaf € 349 p.p.  (transfers niet inbegrepen). Neem contact op voor meer informatie en beschikbaarheid!

Rondreis Provence met de Luberon en Alpillen

Bezoek o.a. Orange, Avignon, Arles, ontdek de Roussillon op een e-bike en bezoek het Wijnmuseum in Châteauneuf-du-Pape. Overnachtingen zijn in charmehotels in Séguret,· Gordes en  Baux-de-Provence. Alle drie behorend tot de mooiste dorpen van Frankrijk.

Deze 8-daagse rondreis is naast de 7 overnachtingen op basis van logies/ontbijt inclusief

wijnproeverij bij Domaine de Cabasse, entree wijnmuseum, entree lavendel museum en Carrières de Lumière. Vanaf € 519 p.p. Neem contact op voor meer informatie en beschikbaarheid!

Verblijf in een van de charmehotels

Naast deze rondreizen hebben wij in ons aanbod diverse charmehotels. Van 3 tot 5 sterren.


Neem contact op voor een voorstel op maat.

Ook voor groepen!

Voor groepen hebben we diverse mogelijkheden. Ook kooklessen en speciale activiteiten rondom wijn.

Neem contact op voor een voorstel op maat!