Wijnreizen Catalonië - Empordà & Costa Brava

De Empordà is de wijnstreek in het achterland van de Costa Brava. Hotel Mas del Sol ligt op 10 minuten van de kust en temidden van vele wijngaarden. Tijdens deze wijntour heeft u volop gelegenheid om de kust met de mooie baaien en kustdorpen maar ook de bodega's in de omgeving te verkennen.

Wine tour - 4 dagen Empordà & Girona

Dag 1 - Hotel Mas del Sol

 Dit 4*-hotel  ligt tussen de wijngaarden van de Empordà, het wijngebied van de Costa Brava. Op circa 10 minuten van de kust en 30 kilometer van Girona. Dit boutique hotel gevestigd in een Catalaanse masia beschikt over een restaurant, lounge, terras en buitenzwembad.

Een heerlijke plek om de wijngaarden en de kust van de Costa Brava te ontdekken!

Dag 2 - Bezoek met wijnproeverij bij Celler d'en Marc

Het Belgisch echtpaar Lut en Marc hebben in 2012 een masia uit de 14e eeuw, Mas Pagès, gekocht om hun droom goede wijn te produceren te realiseren. Ze hebben deze oude wijnmakerij in ere hersteld en hebben nu een prachtig bedrijf waar zeer mooie wijnen worden gemaakt. Al heel snel werd een van hun wijnen bekroond. Na de tour is er een wijnproeverij.

Dag 3 - Bezoek met wijnproeverij bij Clos d'Agon

 Al in de 15e eeuw waren er wijngaarden op dit wijngoed. Sinds de jaren 90 van de vorige eeuw zijn nieuwe druivensoorten aangeplant waaronder Cabernet Sauvignon, Voignier, Marsanne en Monastrell.

In 2005 is de nieuwe bodega gebouwd, volledig geïntegreerd in de omgeving en geïnspireerd op het werk van Piet Mondriaan. Na de tour is er een wijnproeverij. 

Dag 4 - vertrek of verlenging

Blijf nog een extra nacht of bezoek Girona met het mooie historische centrum en de beroemde Joodse wijk. Girona en regio is het culinaire centrum met vele goede restaurants waarvan de bekendste  Celler de Can Roca met 3 sterren in Girona is. In de avond kunnen we een food tour door de stad regelen om de Catalaanse keuken te ontdekken!

Het is  ook mogelijk de Empordà met de andere wijngebieden van Catalonië te combineren. Denk aan het gebied van de cava, de Penedès, en de Priorat.

Of een paar dagen aan de kust in een van de leuke dorpen van de Costa Brava?

Vraag een voorstel aan!

4-daags Wijnarrangement vanaf € 319 p.p.

Deze reis is inclusief

- 3 overnachtingen in Hotel Mas del Sol met ontbijt

- 2 x diners in het restaurant van hotel

- Tour en proeverij bij Celler d'en Mar

- Tour en proeverij bij Clos d'Agon

Vanaf €  319 p.p. met verblijf in een 2-persoonskamer. Neem contact op voor de beschikbaarheid en voorstel. 

Voorstel ontvangen?

Een paar dagen of langer op WineBreak? Maak bijvoorbeeld een rondreis en combineer meerdere regio's.

Neem contact op voor een voorstel!

Voor zowel individuele reizigers als kleine groepen.

Voor groepen zijn er diverse mogelijkheden zoals kooklessen en speciale activiteiten rondom wijn. Ook voor team-building. Een wijnproeverij is een geweldige manier om mensen samen te brengen en de passie en bevlogenheid van wijnboeren zijn inspirerend.