Wijnreizen Penedès

Het gebied van de cava

De Catalaanse regio Penedès vlakbij Barcelona heeft zijn eigen karakter. Hier tussen de Middellandse kust en de bergen worden al eeuwenlang wijnen en cava’s van uitstekende kwaliteit geproduceerd.


Penedès geldt als de bakermat van de moderne Spaanse wijnbouw. Eeuwen geleden vooral bekend om de rode wijnen maar sinds de cavaproductie hebben de witte druiven steeds meer de overhand gekregen. Tegenwoordig is circa 2/3 aangeplant met witte druiven. Cava wordt geproduceerd volgens de uit Champagne overgenomen méthode traditionelle. 


In dit gebied zijn vele cava- en wijnhuizen, van groot tot klein waar de eigenaar nog elke dag handmatig de flessen draait!

Cava, wijn en ...

In wijnhoofstad Vilafranca del Penedès bevindt zich het wijnmuseum Vinseum dat een goed beeld geeft van de geschiedenis en productie. Bezoek ook de wijngaarden en kelders van het bekende wijnhuis Miguel Torres. Vilafranca is ook bekend om de Castellers, de menselijke torens. 

Breng zeker een bezoek aan Sant Sadurní d’Anoia, de cavahoofdstad. De omgeving is dé plek voor de productie van cava bij de bekende cavahuizen Can Codorníu en Freixenet maar ook middelgrote en kleinere cavahuizen. 

Een bezoek aan de Penedès is prima te combineren met een bezoek aan het rode wijngebied Priorat. Maar ook met een stedentrip Barcelona of een strandvakantie aan de Costa de Barcelona.

Ontdek de wijn en cava van de Penedès

ME Sitges Terramar

Dit moderne 4*-hotel ligt aan de boulevard van het gezellige Sitges. Met zwembad, exclusieve beach club en Rooftop bar voor een prachtige zonsondergang. Sitges is een perfecte plek voor een dagtrip naar Barcelona en hier start de Carretera del Vi, de mediterranean wine road. Aan deze wijnroute liggen diverse wineries waaronder die van Torres, een van 's wereld beste wijnmakers.

Vilafranca ligt op circa 20 minuten rijden en San Sadurni op circa 30 minuten.

4-daags La Carretera del Vi vanuit Sitges

Het 4-daags arrangement in ME Sitges Terramar is inclusief 

- 3 overnachtingen met ontbijtbuffet

- 2 tours en proeverijen bij verschillende wineries (keuze in overleg, bijvoorbeeld 1 van de bekende namen en een kleinere 

Vanaf € 367 p.p. Neem contact op voor de beschikbaarheid en voorstel op maat! Ook voor voorstel inclusief vlucht en autohuur.

Accommodaties in de Penedès

In de Penedès hebben we verschillende accommodaties voor kleine en middelgrote groepen. Ook midden in de wijngaarden en er zijn ook locaties die geschikt zijn voor meetings en events. Ook op 45 minuten vanaf de luchthaven Barcelona.

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Combineer met de Priorat, Empordà of ?

Een verblijf in de Penedès kan uitgebreid worden met een bezoek aan de wijnregio Priorat en Tarragona. Een prachtige wijnregio die totaal verschillende is dan de Penedès.

Of ga van noord naar zuid en bezoek ook de Empordà, de wijnregio van de Costa Brava, en de wijnregio Terra Alta en de Ebrodelta in het zuiden van Catalonië.

7-daagse reis Penedès en Priorat

Verblijf 3 nachten in TE Sitges Terramar en verken de Penedès vanuit Sitges met 2 tours en proeverijen. Rijd vervolgens naar de Priorat voor een verblijf van 3 nachten in Terra Dominicata en Essence of the Priorat Tour bij Perinet Winery.

Vanaf € 802 p.p. Neem contact op voor de beschikbaarheid en voorstel op maat! Ook voor voorstel inclusief vlucht en autohuur.

Ook voor groepen!

Voor groepen hebben we diverse mogelijkheden. Ook kooklessen en speciale activiteiten rondom wijn.

Neem contact op voor een voorstel op maat!

arrow_drop_up arrow_drop_down