Wijnreizen Penedès

Het gebied van de cava

De Catalaanse regio Penedès vlakbij Barcelona heeft zijn eigen karakter. Hier tussen de Middellandse kust en de bergen worden al eeuwenlang wijnen en cava’s van uitstekende kwaliteit geproduceerd.


Penedès geldt als de bakermat van de moderne Spaanse wijnbouw. Eeuwen geleden vooral bekend om de rode wijnen maar sinds de cavaproductie hebben de witte druiven steeds meer de overhand gekregen. Tegenwoordig is circa 2/3 aangeplant met witte druiven. Cava wordt geproduceerd volgens de uit Champagne overgenomen méthode traditionelle. 


In dit gebied zijn vele cava- en wijnhuizen, van groot tot klein waar de eigenaar nog elke dag handmatig de flessen draait!

Cava, wijn en ...

In wijnhoofstad Vilafranca del Penedès bevindt zich het wijnmuseum Vinseum dat een goed beeld geeft van de geschiedenis en productie. Bezoek ook de wijngaarden en kelders van het bekende wijnhuis Miguel Torres. Vilafranca is ook bekend om de Castellers, de menselijke torens. 

Breng zeker een bezoek aan Sant Sadurní d’Anoia, de cavahoofdstad. De omgeving is dé plek voor de productie van cava bij de bekende cavahuizen Can Codorníu en Freixenet maar ook middelgrote en kleinere cavahuizen. 

Een bezoek aan de Penedès is prima te combineren met een bezoek aan het rode wijngebied Priorat. Maar ook met een stedentrip Barcelona of een strandvakantie aan de Costa de Barcelona.

WineBreaks in de Penedès

Wijn & Strand 

Sitges

Verblijf in de badplaats Sitges met gezellig centrum en boulevard. Sitges is een perfecte plek voor een dagtrip naar Barcelona met de trein  en hier start ook de Carretera del Vi. Aan deze wijnroute liggen diverse wineries waaronder die van Torres. Vilafranca ligt op 20 minuten rijden en San Sadurni op 30 minuten.

Casa Gran 1771 - Boutique Winery Hotel

Dit boutique hotel biedt o.a. een restaurant, buitenzwembad, zonneterras, fitnesscentrum en bar. In deze historische villa kunt u heerlijk ontspannen, gastronomisch eten en de wijnen proeven van de wijnmakerij.

Het estate ligt ten noorden van de wijnstad Vilafrance del Penedès.

Mastinell Cava & Boutique Hotel

Dit hotel met bijzondere architectuur ligt vlakbij Vilafranca. Het  ligt naast de MasTinell-wijngaarden en heeft een verbazingwekkend Gaudiaans dak lijkend op een verzameling liggende wijnflessen.

Met restaurant voor Catalaanse gerechten en de wijnen uit de eigen wijnmakerij.

Meer hotels en accommodaties in Penedès

  Booking.com

Liever boeken via een reisagent of voorstel op maat?

Wilt u liever boeken via een reisagent met persoonlijke service of een voorstel op maat?

Ook voor rondreizen op maat, groepsaanvragen en wijnarrangementen.

Neem contact op!