Wijnreizen naar Zuid-Moravië

Zuid-Moravië

Het heuvelachtige Zuid-Moravië is dé wijnregio van Tsjechië met 96% van de totale wijnproductie. Bekende druivensoorten als Riesling en Sauvignon Blanc zijn aangeplant maar ook de inheemse Pálava. Bezoek deze streek  om de bijzondere witte, rode én oranje wijnen te drinken.


In  Kasteel Valtice bevindt zich het Nationaal Wijncentrum. In januari wordt de nieuwe selectie van de 100 beste wijnen uit Tsjechië gemaakt en is het centrum gesloten maar de rest van het jaar kan je hier de lekkerste wijnen proeven.

 

Bezoek niet alleen de grotere wijnhuizen maar ook de kleinere familie en 'garage' wijnmakers. Maak een wandeling door de wijngaarden met uitleg over de wijnproductie en de filosofie van de wijnmaker en proef uiteraard de wijnen. Rondom het bekende wijndorp Mikulov zijn vele wijnkelders en in Plže vind je in karakteristieke witte 'hobbit'-huisjes de wijnkelders van wijnboeren uit de omgeving.


In september kan je overal, zeker tijdens de wijnfeesten, de nieuwe wijn Burčák proeven. Een traditie om de oogst te vieren!

Wijn en ...

Naast de wijn is Zuid-Moravië bekend om zijn vele kastelen en dit wordt gecombineerd bij het Lednice- Valtice kasteelcomplex vlakbij de grens met Oostenrijk. Unesco Werelderfgoed Kasteel Lednice is gelegen in een prachtig park en met een indrukwekkend interieur en botanische kas.

In Kasteel Valtice bevindt zich het Nationaal Wijncentrum. In januari wordt de nieuwe selectie van de 100 beste wijnen uit Tsjechië gemaakt en is het centrum gesloten maar de rest van het jaar kan je hier de lekkerste wijnen proeven.

Brno, de tweede stad van Tsjechië, is een levendige stad met vele universiteiten en bezienswaardigheden.

Brno, wijnbars en meer ...

Deze tweede stad van Tsjechië is een levendige stad met vele  bezienswaardigheden. Maak een wandeling door de historische binnenstad en aan de rand van de stad kan je een bezoek brengen aan Villa Tugendhat, Unesco Werelderfgoed. Sluit de dag af in een van de vele wijnbars van Brno. Het is een prima uitvalsbasis om de wijnregio te ontdekken! 

wijndorp Mikulov

Boutique Hotel Tanzberg, gevestigd in een historisch pand, ligt in Mikulov, een wijnstadje vlakbij de grens met Oostenrijk.

Met restaurant, wijnbar maar ook een bierbar. De wijngaarden van Tanzberg liggen op circa 5 minuten en kunnen bezocht worden.

Verken vanuit hier de wijnregio aan beide kanten van de grens.

Fietsvakantie

Deze fietsvakantie begint in het Weinviertel in Oostenrijk waar u 3 dagen verblijft. Vervolgens gaat u  de grens over naar Zuid-Moravië.

Hier bezoekt u de kastelen van Lednice en Valtice en het wijndorp Mikulov.

Deze 8-daagse fietsvakantie rondom wijn en historie is er vanaf € 985 op basis van half-pension.

Meer hotels en accommodaties in Zuid-Moravië

Booking.com

Liever boeken via een reisagent of voorstel op maat?

Wilt u liever boeken via een reisagent met persoonlijke service of een voorstel op maat?

Ook voor rondreizen op maat en groepsaanvragen.

Voor groepen zijn er diverse mogelijkheden zoals kooklessen en speciale activiteiten rondom wijn. Ook voor team-building. Een wijnproeverij is een geweldige manier om mensen samen te brengen en de passie

en bevlogenheid van wijnboeren zijn inspirerend.

Neem contact op!