Wijnreizen naar Hongarije

Hongarije met Budapest, Tokaj en Balaton

Hongarije staat bekend om zijn rijke wijncultuur en unieke wijnregio's die een breed scala aan smaken en variëteiten bieden. De Hongaarse wijngeschiedenis gaat eeuwen terug, en vandaag de dag brengt het land prachtige wijnen voort die zowel lokale tradities als moderne innovaties weerspiegelen.


Eger, rood goud in het noorden

In de noordelijke regio Eger gedijen vooral rode wijnen, waarvan de Egri Bikavér, oftewel "Stierenbloed," het meest opvallend is. Legendarisch is het verhaal dat tijdens de belegering van Eger in 1552, de lokale bevolking hun moed en kracht herwonnen door het drinken van deze rode wijn. De Egri Bikavér is een complexe blend van verschillende druivensoorten en staat bekend om zijn volle body en kruidige karakter.


Tokaj, Koninklijke wijn

Tokaj, gelegen in het noordoosten van Hongarije, is beroemd om zijn zoete wijnen, vooral de Tokaji Aszú. Deze dessertwijn wordt geproduceerd met behulp van nobelrot-geïnfecteerde druiven, die zorgen voor een uniek zoet en zuur profiel. Tokaj was zelfs de eerste wijnregio die officieel werd geclassificeerd, met de beroemde Tokaji Aszú als een van de eerste beschermde wijnsoorten ter wereld.


Balaton, wijn rondom het meer

Rondom het schilderachtige Balatonmeer vind je de wijnregio Balaton. Dit gebied staat bekend om zijn frisse witte wijnen, vooral gemaakt van de druivensoort Olaszrizling. De wijnboeren hier combineren moderne wijnproductietechnieken met respect voor traditie, wat resulteert in wijnen die perfect passen bij de ontspannen sfeer van het meer.


De verscheidenheid aan wijnregio's en de rijke tradities maken Hongarije tot een boeiende bestemming voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar unieke smaken en een diepgaande wijnervaring.


Op gastronomisch gebied heeft Hongarije meer te bieden dan goulash, salami, paprika en Pálinka. Bijvoorbeeld lavendel-kaas, acacia honing en snoekbaars uit het Balatonmeer.

Wijn en ...

Thermale baden ... 

Budapest is de spa-hoofdstad van de wereld. Voor een moment van ontspanning bezoek een van de mooiste baden, de Szénchenji baden! Meer info ...

Ook aan het Balatonmeer zijn diverse kuuroorden. Zoals het bekende Bad Héviz met het grootste warmwatermeer ter wereld. Meer info ...

Puszta!

In het oosten ligt de 2e stad van Hongarije, Debrecen en ook de Puszta van Hortobágy, Unesco natuurerfgoed. Meer info ...

Budapest kerstmarkt

Kerst in Budapest

Bezoek deze prachtige stad aan de Donau die verkozen is tot European Best Christmas destination en dit voor de derde keer op rij!

Budapest Wine Festival

Ontdek Hongaarse wijnen tijdens het Budapest Wine Festival in een bijzondere decor, namelijk het Budapaleis of de Burcht van Buda,

Budapest

Budapest heeft niet zoals Wenen wijngaarden binnen haar stadsgrenzen. Desalniettemin wordt het gezien als het wijncentrum van Hongarije. Proef de wijnen rijdens een van de wijnfestivals of in de vinotheken.

Verleng je stedentrip met een bezoek aan een van de wijnregio's. 

Tours in/rondom Budapest

Maak in Budapest een culinaire tour zoals 

- wijnproeverijen, ook met kaas en charcuterie

- culinaire wijnwandeling

- Tuk Tuk tour met wijnproeverij

- privé diner met lokale chef

- food tour

en nog veel meer!

WineBreak voor groepen

Met vrienden, familie of collega's de Hongaarse wijngebieden ontdekken? 

Met  6 wijnregio's met 22 wijndistricten is Hongarije een wijnland met een grote diversiteit.

Ook  te combineren met een bezoek aan de hoofdstad Budapest.

Neem contact op voor een voorstel op maat!

Meer hotels en accommodaties in Hongarije

  Booking.com

Liever boeken via een reisagent of voorstel op maat?

Wilt u liever boeken via een reisagent met persoonlijke service of een voorstel op maat?

Ook voor rondreizen op maat en groepsaanvragen.

Voor groepen zijn er diverse mogelijkheden zoals kooklessen en speciale activiteiten rondom wijn. Ook voor team-building. Een wijnproeverij is een geweldige manier om mensen samen te brengen en de passie

en bevlogenheid van wijnboeren zijn inspirerend.

Neem contact op!