Wijnreizen naar Hongarije

Hongarije met Budapest, Tokaj en Balaton

Ontdek dit veelzijdige wijnland tijdens een wijnreis naar een van de wijnregio's of tijdens een stedentrip naar Budapest.


Proost met een heerlijk glas Hongaarse wijn in een van de 22 wijnregio's. Naast Tokaj en Eger zijn Pannonhalma, Villany, Szekszard en Balaton bekende wijnregio's. In de wijngaarden zijn ook inheemse druivensoorten aangeplant zoals harslevelu, keknyelu, juhfark en ezerjo. 


Op gastronomisch gebied heeft Hongarije meer te bieden dan goulash, salami, paprika en Pálinka. Bijvoorbeeld lavendel-kaas, acacia honing en snoekbaars uit het Balatonmeer.

Wijn en ...

Thermale baden ... 

Budapest is de spa-hoofdstad van de wereld. Voor een moment van ontspanning bezoek een van de mooiste baden, de Szénchenji baden! Meer info ...

Ook aan het Balatonmeer zijn diverse kuuroorden. Zoals het bekende Bad Héviz met het grootste warmwatermeer ter wereld. Meer info ...

Puszta!

In het oosten ligt de 2e stad van Hongarije, Debrecen en ook de Puszta van Hortobágy, Unesco natuurerfgoed. Meer info ...

Budapest

Budapest heeft niet zoals Wenen wijngaarden binnen haar stadsgrenzen. Desalniettemin wordt het gezien als het wijncentrum van Hongarije. Proef de wijnen rijdens een van de wijnfestivals, in de vinotheken of in Buda Castle met het House of Hungarian Wines. Je kan hier wijnen uit de 22 wijnregio's proeven maar leuker is natuurlijk de wijnboeren te bezoeken! Verleng je stedentrip met een bezoek aan de wijngaarden rondom het Balatonmeer!

Tours in/rondom Budapest

Maak in Budapest een culinaire tour zoals 

- wijnproeverijen, ook met kaas en charcuterie

- culinaire wijnwandeling

- Tuk Tuk tour met wijnproeverij

- privé diner met lokale chef

- food tour

en nog veel meer!


Of boek een halve dag tour naar de Etyek, Eger of Tokay wijnregio!

Balatonmeer

Het Balatonmeer staat bekend om zijn heerlijke wijnen, zowel witte als rode. Bijzondere wijnen die regelmatig worden bekroond en op de kaart van sterrenrestaurants staan. Heerlijk bij de snoekbaars uit het Balatonmeer!

Deze regio is een prima bestemming voor een wijnreis door de infrastructuur en bezienswaardigheden waaronder de abdij van Tihany, het Festetics Kasteel, Balaton Uplands National Park en het kratermeer van Héviz.

Meer hotels en accommodaties in Hongarije

  Booking.com

Liever boeken via een reisagent of voorstel op maat?

Wilt u liever boeken via een reisagent met persoonlijke service of een voorstel op maat?

Ook voor rondreizen op maat en groepsaanvragen.

Voor groepen zijn er diverse mogelijkheden zoals kooklessen en speciale activiteiten rondom wijn. Ook voor team-building. Een wijnproeverij is een geweldige manier om mensen samen te brengen en de passie

en bevlogenheid van wijnboeren zijn inspirerend.

Neem contact op!