Portugal

De wijnen en gastronomie in Portugal zijn net zo gevarieerd als het landschap

Van noord tot zuid kan je 14 wijnregio's in Portugal ontdekken. Van de Vinho Verde in de Minho, de portwijnen aan de Douro tot de karakteristieke wijnen in de Alentejo en het binnenland van de Algarve. En niet alleen op het vasteland van Portugal maar ook op Madeira en de Azoren.

In Portugal zijn meer dan 250 verschillende druivensoorten aangeplant. Voor witte, rosé en rode wijnen maar ook bruisend en versterkte wijnen zoals Port, Madeira, Moscatel en Carcavelos. Deze laatste is niet zo bekend en de kleinste DOC van Portugal.

Ontdek verschillende wijnregio's van noord tot zuid tijdens een rondreis, maak een stedentrip of verblijf in een van de wijnregio's.

Bekijk ook de video's onderaan deze pagina.

Noord-Portugal met de Douro en Porto

De Douro is het oudste afgebakende wijngebied ter wereld en erkend als Unesco werelderfgoed. Langs de oevers van de Douro worden uitstekende wijnen geproduceerd, waaronder de beroemde Portwijn. Ten noorden ligt de wijnregio Minho.

De Alentejo, wijngaarden én kurkeiken

Weidse vergezichten, groene heuvels, wijngaarden en kurk- en olijfbomen zover het oog reikt. Een 100 kilometer lange kustlijn en karakteristieke stadjes als Évora, Elvas en Monsaraz die niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst prijken: dát is de Alentejo.