Portugal

De wijnen en gastronomie in Portugal zijn net zo gevarieerd als het landschap

Van noord tot zuid kan je 14 wijnregio's in Portugal ontdekken. Van de Vinho Verde in de Minho, de portwijnen aan de Douro tot de karakteristieke wijnen in de Alentejo en het binnenland van de Algarve. En niet alleen op het vasteland van Portugal maar ook op Madeira en de Azoren.

In Portugal zijn meer dan 250 verschillende druivensoorten aangeplant. Voor witte, rosé en rode wijnen maar ook bruisend en versterkte wijnen zoals Port, Madeira, Moscatel en Carcavelos. Deze laatste is niet zo bekend en de kleinste DOC van Portugal.

Ontdek verschillende wijnregio's van noord tot zuid tijdens een rondreis, maak een stedentrip of

verblijf in een van de wijnregio's.

Een bijzondere plek in de Alentejo

Tijdens een famtrip door de Alentejo was de laatste stop op weg naar Lissabon Herdade de Sobroso. Een bijzondere plek die ik zeker niet had willen missen! 

Dit boutique wijnhotel is een prachtige plek om tot rust te komen en is gelegen in een natuurgebied dat je kunt verkennen tijdens een jeepsafari. Met wat geluk zie je naast de vele vogels herten en mouflons. Op het terrein is er, naast de wijngaarden, een klein meer met een strandje waar je kunt kayakken. Het hotel biedt verschillende experiences zoals picknick maar ook paardrijden, fietsen en veel meer!

Ontdek de wijnregio's van Portugal

Noord-Portugal met de Douro en Porto

De Douro is het oudste afgebakende wijngebied ter wereld en erkend als Unesco werelderfgoed. Langs de oevers van de Douro worden uitstekende wijnen geproduceerd, waaronder de beroemde Portwijn. Ten noorden ligt de wijnregio Minho.

De Alentejo, wijngaarden én kurkeiken

Weidse vergezichten, groene heuvels, wijngaarden en kurk- en olijfbomen zover het oog reikt. Een 100 kilometer lange kustlijn en karakteristieke stadjes als Évora, Elvas en Monsaraz die niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst prijken: dát is de Alentejo.

Culinaire wijnreizen voor groepen

Ontdek de unieke karakteristieken van  wijnregio's zoals Douro en Alentejo. Deze wijnregio's zijn goed te combineren met een verblijf in respectievelijk Porto of Lissabon!

Bekijk de voorbeeldreizen en neem contact op voor een voorstel op maat!