Wijnreizen in Noord-Portugal

Wijnregio's Douro en Minho in Noord-Portugal

De Douro is het oudste afgebakende wijngebied ter wereld en erkend als Unesco werelderfgoed. Langs de oevers van de Douro worden uitstekende wijnen geproduceerd, waaronder de beroemde Portwijn. Ten noorden ligt de wijnregio Minho. 


Tijdens een bezoek aan deze regio mag een bezoek aan Porto niet ontbreken. Struin door het centrum, plof neer op een terrasje voor een koffie met nata of een glas port. Aan de overzijde van de Douro in Vila Nova de Gaia of kortweg Gaia zijn de portkelders.


Minho in het noordwesten is de groenste regio van Portugal. Land van de Vinho Verde, de verfrissende licht sprankelende witte wijn. Volg de Ruta de Vinho Verde en stop bij een van de wijnboeren voor een proeverij. Breng zeker een bezoek aan Braga, een van de oudste steden van Portugal, en Guimarães met het mooie historisch centrum. Proef de ‘torta de Guimarães’ in de pastelaria Casa Costinhas en de ‘vinho verde’ in de wijnhuizen.

Wijn en ...

Stap in Gaia in een 'rabelo' (boot) en vaar mee tot aan Régua voor een historische reis per stoomtrein.
In 2020 is het World of Wine in Porto geopend! Een nieuwe culturele wijk rondom wijn. Lees de blog hierover. 

WineBreaks in Noord-Portugal; Douro & Minho

Stedentrip Porto

Een verblijf in Porto is niet compleet zonder een bezoek aan Vila Nova de Gaia aan de overzijde van de Douro met de lodges van de grote portmerken op de ‘lodges'.

Bekijk de voorbeeldreis voor (kleine) groepen inclusief een bezoek aan de Douro.

Quinta da Pacheca

Deze quinta is een van de oudste wijnhuizen in de Douro-vallei. Verblijf hier in het landhuis in een kamer of in een van de wijnvaten. Een wijnproeverij is inbegrepen! Lamego ligt op 11 km en Regua op 5 km. Naast deze Quinta hebben we ook andere accommodaties!

Rondreizen

Bekijk op de pagina rondreizen in Portugal de rondreis door het gebied van de Douro. Deze is  speciaal ontworpen voor wijnliefhebbers die meer willen weten over de fantastische Alto Douro-wijnregio.

Met verblijf in de Douro en in Porto.

Fiets- wandelvakanties

Bekijk de pagina met o.a. een fietsvakantie in gebied van de Vinho Verde en een wandelvakantie door het gebied van de Douro. In de Douro is ook een fietsvakantie mogelijk.

Riviercruise over de Douro

Tijdens een riviercruise zie je het prachtige landschap van de Douro aan je voorbij trekken. Er zijn diverse mogelijkheden, inclusief een bezoek aan het Spaanse Salamanca.

Wellness a/d Douro

Aan de Douro liggen 2 prachtige hotels met een spa. Op 41 km van Porto Douro 41 Hotel & Spa, een boutique design hotel aan de Douro. Verder aan de Douro ligt Six Senses Douro Valley.

Neem contact op voor een 

voorstel op maat!

Ook voor rondreizen op maat, riviercruises op de Douro en groepsaanvragen.