Wijnreizen in Noord-Portugal

Wijnregio's Douro en Minho in Noord-Portugal

De Douro is het oudste afgebakende wijngebied ter wereld en erkend als Unesco werelderfgoed. Langs de oevers van de Douro worden uitstekende wijnen geproduceerd, waaronder de beroemde Portwijn. Ten noorden ligt de wijnregio Minho. 


Tijdens een bezoek aan deze regio mag een bezoek aan Porto niet ontbreken. Struin door het centrum, plof neer op een terrasje voor een koffie met nata of een glas port. Aan de overzijde van de Douro in Vila Nova de Gaia of kortweg Gaia zijn de portkelders.


Minho in het noordwesten is de groenste regio van Portugal. Land van de Vinho Verde, de verfrissende licht sprankelende witte wijn. Volg de Ruta de Vinho Verde en stop bij een van de wijnboeren voor een proeverij. Breng zeker een bezoek aan Braga, een van de oudste steden van Portugal, en Guimarães met het mooie historisch centrum. Proef de ‘torta de Guimarães’ in de pastelaria Casa Costinhas en de ‘vinho verde’ in de wijnhuizen.

Wijn en ...

Stap in Gaia in een 'rabelo' (boot) en vaar mee tot aan Régua voor een historische reis per stoomtrein.
In 2020 is het World of Wine in Porto geopend! Een nieuwe culturele wijk rondom wijn. Lees de blog hierover. 

WineBreaks in Noord-Portugal; Douro & Minho

Stedentrip Porto

Een verblijf in Porto is niet compleet zonder een bezoek aan Vila Nova de Gaia aan de overzijde van de Douro met de lodges van de grote portmerken op de ‘lodges'.

Boek een stedentrip naar Porto en maak ook een trip langs de Douro!

Quinta da Pacheca

Deze quinta is een van deoudste wijnhuizen in de Douro-vallei. Verblijf hier in het landhuis in een kamer of in een van de wijnvaten. Een wijnproeverij is inbegrepen!

Lamego ligt op 11 km en Regua op 5 km.

4-daagse vliegreis inclusief autohuur vanaf € 469 p.p.

Vinjo Verde

Monverde wine experience hotel ligt temidden van de heuvels van de Vinho Verde. Kleinschalig hotel met restaurant, zwembad en spa. Verschillende wine experiences, van tastings tot 'hands on harvest'.

4-daagse vliegreis inclusief autohuur vanaf € 353 p.p.

Wellness a/d Douro

Aan de Douro liggen 2 prachtige hotels met een spa. Op 41 km van Porto Douro 41 Hotel & Spa, een boutique design hotel aan de Douro. Verder aan de Douro ligt Six Senses Douro Valley. Verblijf hier omringd door wijngaarden en met de bekende Six Senses Spa.

Fly-Drive Cook, Wine & Dine Noord-Portugal

Deze bijzondere rondreis laat je van dichtbij kennismaken met de  keuken en de beste wijnen van Portugal. En tijdens deze week slaap je in in een suite in 2 van de beste solares van Portugal waar gastronomie en wijn centraal staan. Solares zijn gastenkamers in elegante herenhuizen en traditionele landhuizen. Een authentieke manier om te overnachten. Je komt als gast en vertrekt als vriend!


De solares zijn gelegen midden in dé 2 wijnstreken van Noord-Portugal, namelijk de Minho (met haar befaamde Vinho Verde) en de Douro. In beide solares staat een kookworkshop op het programma maar ook  een wijnproeverij, bezoek aan de wijngaarden en de wijnmakerij.


Daarnaast staat er in beide solares een kookworkshop op het programma.

Wine & Dine

De reis is inclusief

- 2 x diners

- 2 x kookworkshops

- 2 x bezoek wijnmakerij, wijngaarden

- 2 x wijnproeverijen

Plus ...

- Retourvlucht Porto en transfer luchthaven-hotel

- 7 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt

- Huurauto cat. BB van Sunny Cars vanaf luchthaven Porto o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis)

Vanaf € 1.442 p.p.
Meer info

Liever boeken via een reisagent of voorstel op maat?

Wilt u liever boeken via een reisagent met persoonlijke service of een voorstel op maat?

Ook voor rondreizen op maat, riviercruises op de Douro en groepsaanvragen.

Neem contact op!