arrow_drop_up arrow_drop_downOntdek de Douro, het oudste afgebakende wijngebied ter wereld en erkend als Unesco werelderfgoed

Langs de oevers van de Douro worden uitstekende wijnen geproduceerd, waaronder de beroemde Portwijn. Ten noorden ligt het gebied van de Vinho Verde en ten zuiden het wijngebied Beiras 

met de bekende Dão-wijnen. 

Porto met de porthuizen in Gaia

Een verblijf in Porto is niet compleet zonder een bezoek aan Vila Nova de Gaia of kortweg Gaia aan de overzijde van de Douro. In enorme letters staan de grote portmerken op de ‘lodges’, goed zichtbaar voor iedereen.

Stap in Gaia ook in een 'rabelo' (boot) en vaar mee tot aan Régua voor een historische reis per stoomtrein. Gelegen aan de rivier heeft dit stadje een belangrijke rol gespeeld in de productie en handel van de Portwijn. Hiervandaan werden de wijnvaten per rabelo naar Gaia vervoerd, waar de wijn in de kelders rijp werd. In deze streek worden de wijngaarden op terrassen langs de rivier verbouwd.

Boek een citytrip naar Porto of blijf langer voor een rondreis!

Riviercruise en Boutique hotels

Ontdek de Douro vanaf het water tijdens een riviercruise inclusief bezoek Porto, pelgrimsoord Lamego, het middeleeuwse Figueira Castelo Rodrigo en bezoek traditionele wijngaard Quinta.

Of maak een rondreis met de auto en verblijf in een van de leuke boutique hotels of Solares. Solares zijn gastenkamers in elegante herenhuizen en traditionele landhuizen. Een authentieke manier om te overnachten. U komt als gast en vertrekt als vriend!

Minho & vinho verde

Deze streek in het noordwesten is de groenste regio van Portugal. Land van de Vinho Verde, de verfrissende licht sprankelende witte wijn. Volg de Ruta de Vinho Verde en stop bij een van de wijnboeren voor een proeverij. Breng zeker een bezoek aan Braga, een van de oudste steden van Portugal, en Guimarães met het mooie historisch centrum. Proef de ‘torta de Guimarães’ in de pastelaria Casa Costinhas en de ‘vinho verde’ in de wijnhuizen. 

Beiras met de Dão-streek 

Centro Portugal wordt gekenmerkt door vissersdorpjes en badplaatsen aan de kust en bergachtige gebieden met leistenen dorpjes in het binnenland. Ook qua cultuur heeft de regio veel te bieden. Zo staan de kloosters van Alcobaça en Batalha, het Convento de Cristo in Tomar en de Universiteit van Coimbra op de Unesco-werelderfgoedlijst. 

Geniet hier van de lokale specialiteiten en de mooie wijnen. De Dão-streek is vooral bekend om de rode wijnen en de andere DOC wijnregio's zijn Barraida met wijnen vooral van de Baga-druif en de opkomende regio Beira Interior.  

Op WineBreaks naar Noord-Portugal?

Verken deze wijnregio tijdens een stedentrip, riviercruise of tour door de wijngaarden met verblijf in mooie charmehotels!