Wijnreizen in Noord-Portugal

Wijnregio's Douro en Minho in Noord-Portugal

De Douro is het oudste afgebakende wijngebied ter wereld en erkend als Unesco werelderfgoed. Langs de oevers van de Douro worden uitstekende wijnen geproduceerd, waaronder de beroemde Portwijn. Ten noorden ligt de wijnregio Minho. 


Tijdens een bezoek aan deze regio mag een bezoek aan Porto niet ontbreken. Struin door het centrum, plof neer op een terrasje voor een koffie met nata of een glas port. Aan de overzijde van de Douro in Vila Nova de Gaia of kortweg Gaia zijn de portkelders.


Minho in het noordwesten is de groenste regio van Portugal. Land van de Vinho Verde, de verfrissende licht sprankelende witte wijn. Volg de Ruta de Vinho Verde en stop bij een van de wijnboeren voor een proeverij. Breng zeker een bezoek aan Braga, een van de oudste steden van Portugal, en Guimarães met het mooie historisch centrum. Proef de ‘torta de Guimarães’ in de pastelaria Casa Costinhas en de ‘vinho verde’ in de wijnhuizen.


Onderstaand een aantal voorbeeldreizen en neem contact op voor een voorstel op maat!

Wijn en ...

Stap in Gaia in een 'rabelo' (boot) en vaar mee tot aan Régua voor een historische reis per stoomtrein.
In 2020 is het World of Wine in Porto geopend! Een nieuwe culturele wijk rondom wijn. Lees de blog hierover. 

Wijn- en culinaire reizen naar Douro en Minho

Porto met de porthuizen in Gaia

Een verblijf in Porto is niet compleet zonder een bezoek aan Vila Nova de Gaia of kortweg Gaia aan de overzijde van de Douro. In enorme letters staan de grote portmerken op de ‘lodges’, goed zichtbaar voor iedereen. Stap in Gaia ook in een 'rabelo' (boot) en vaar mee tot aan Régua voor een historische reis per stoomtrein.

Boek een stedentrip naar Porto (3 dagen vanaf € 282 p.p.) of blijf langer en ontdek ook de Douro tijdens een Fly-Drive (8 dagen vanaf € 570 p.p.). Neem contact op voor een voorstel! 

Onderstaand een 2-tal bijzondere voorbeelden van een Fly-Drive.

Fly-Drive Porto & Douro

Een 8-daagse Fly-Drive die je in een week tijd met Porto en de Douro vallei kennis laat maken. Tijdens deze reis wandel je met een gids door Porto en bezoek je een van de befaamde porthuizen. De Douro vanaf het water bewonderen doe je tijdens de korte riviercruise naar Régua.

 

Vanaf hier reis je met je huurauto en ook een stuk met de trein over de historische route langs de Douro. Onderweg staan er natuurlijk ook een aantal proeverijen op het 'menu'. Daarnaast is er volop gelegenheid voor een eigen invulling van het programma.


In het programma is ook een bezoek aan Amarante opgenomen, gelegen aan de Tamega rivier, een zijrivier van de Douro. Het stadje kent een lange historie die zo'n 700 jaar terug gaat. Onder leiding van een gids wandel je door het prachtige centrum, inclusief een 16e eeuws paleis. Als afsluiting een proeverij van zoete delicatessen, waar Amarante befaamd om is. In de middag (op de weg terug naar Porto) kun je je laten inwijden in de geheimen van de 'Vinho Verde'.


De laatste avond verblijf je in Porto om na te genieten van deze bijzondere reis met riviercruise, trein en huurauto. Neem contact op voor meer informatie!

Wine & Dine

De reis is inclusief

- stadswandeling met gids, bezoek porthuis in Porto

- bezoek Douro-museum met proeverij

- bezoek aan een van de oudste wijnboerderijen met proeverij

- bezoek klooster met wijnproeverij

- wandeling met gids door Amarante met proeverij

Plus ...

- Retourvlucht Porto en transfer luchthaven-hotel

- 7 overnachtingen  o.b.v. logies/ontbijt

- 2 lunches aan boord tijdens de Douro cruises

- Huurauto cat. BB  van Sunny Cars vanaf middag dag 3 (kade in Regua) tot aan vertrek luchthaven Porto op dag 8 o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis)

•Douro cruises en treinrit volgens programma

Vanaf € 1.323 p.p. Neem contact op voor de beschikbaarheid en voorstel. Ook voor verlenging of andere wensen in het programma!

Fly-Drive Cook, Wine & Dine Noord-Portugal

Deze bijzondere rondreis laat je van dichtbij kennismaken met de  keuken en de beste wijnen van Portugal. En tijdens deze week slaap je in in een suite in 2 van de beste solares van Portugal waar gastronomie en wijn centraal staan. Solares zijn gastenkamers in elegante herenhuizen en traditionele landhuizen. Een authentieke manier om te overnachten. Je komt als gast en vertrekt als vriend!


De solares zijn gelegen midden in dé 2 wijnstreken van Noord-Portugal, namelijk de Minho (met haar befaamde Vinho Verde) en de Douro. In beide solares staat een kookworkshop op het programma maar ook  een wijnproeverij, bezoek aan de wijngaarden en de wijnmakerij.


Daarnaast staat er in beide solars een kookworkshop voor je op het programma

Neem contact op voor meer informatie!

Wine & Dine

De reis is inclusief

- 2 diners

- 2 kookworkshops

- 2 bezoek wijnmakerij, wijngaarden

- 2 wijnproeverijen

Plus ...

- Retourvlucht Porto en transfer luchthaven-hotel

-7 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt

- Huurauto cat. BB van Sunny Cars vanaf middag dag 3 (kade in Regua) tot aan vertrek luchthaven Porto op dag 8 o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis)

Vanaf € 1.331 p.p. Neem contact op voor de beschikbaarheid en voorstel. Ook voor verlenging of andere wensen in het programma!

Riviercruise, fietsvakantie en Boutique hotels

Ontdek de Douro vanaf het water tijdens een riviercruise inclusief bezoek Porto, pelgrimsoord Lamego, het middeleeuwse Figueira Castelo Rodrigo en bezoek traditionele wijngaard Quinta.

Of verblijf in een van de leuke boutique hotels of Solares. Solares zijn gastenkamers in elegante herenhuizen en traditionele landhuizen. Een authentieke manier om te overnachten. U komt als gast en vertrekt als vriend!

Lekker actief zijn tijdens de vakantie? Ontdek de Minho op de fiets!

arrow_drop_up arrow_drop_down