Culinaire wijnreizen voor groepen naar Portugal

Porto & de Douro

meer info

Lissabon & Alentejo

meer info

Welkom in de betoverende wereld van Portugese wijnen, waar eeuwenoude tradities samenkomen met moderne wijnbouwtechnieken. Ontdek de unieke karakteristieken van  wijnregio's zoals Douro en Alentejo. Deze wijnregio's zijn goed te combineren met een verblijf in respectievelijk Porto of Lissabon!


Rondreizen door deze wijnregio's? Onderstaand een tweetal voorbeelden. Neem contact op voor een voorstel voor deze of een andere wijnregio!

Porto met de betoverende Douro voor heerlijke (port)wijnen!

Douro, gelegen in het noorden van Portugal, staat bekend als de geboorteplaats van de wereldberoemde Portwijn. De met terrasvormige wijngaarden bedekte heuvels langs de kronkelende Douro-rivier vormen een adembenemend landschap. 

Een bezoek aan deze wijnregio, dat erkend is als Werelderfgoed, begint in het gezellige Porto met de porthuizen aan de overkant van de Douro in Gaia. 


Een mogelijk programma is:

Dag 1 -  Porto met  bezoek portkelder

Na aankomst staat een wandeling met gids op het programma om deze mooie stad te verkennen. Uiteraard ook een bezoek aan een van de portkelders met de eerste proeverij. Diner in restaurant aan de rivier.

Overnachting in Porto.


Dag 2 -fietstocht naar de oceaan met stops, Douro met Lamego

Na het ontbijt staan de fietsen klaar voor de fietstocht naar de kust met een bezoek aan een fabriek voor ingeblikte sardines met proeverij. De lunch is een van restaurants van de vismarkt met verse vis!

Na de lunch per bus naar de Doura-vallei. Hier staat een wandeling naar Lamego op het programma. Deze middeleeuwse stad kende een periode van grote welvaart in de achttiende eeuw toen de stad de zogenaamde "goede wijn" produceerde die later aanleiding gaf tot de wereldberoemde Port. Uit deze tijd zijn het kasteel, op de heuvel met uitzicht op de stad, de kathedraal en het indrukwekkende  Nossa Senhora dos Remédios. 

Onderweg is een proeverij met lokale specialiteiten op een mooie plek met bubbels.

Overnachting aan de Douro.


Dag 3 - Douro te voet en vanaf het water

In de ochtend staat een wandeling met een gids op het programma door de wijngaarden van Sobrosa waar een bezoek is aan een olijfolieproducent met proeverij naar Provesende.

Na de lunch in een taverne met lokale specialiteiten wordt Pinhão bezocht. Bekend van het treinstation maar ook het centrum van de regio met veel beroemde portwijndomeinen. 

Een van deze, Quina do Bofim van de Symington-familie wordt bezocht voor tour en proeverij. 

Vervolgens ontspannen op een echte rabelo om de wijngaarden vanaf het water te bewonderen.

Diner is bij een boutique wijnhuis, Quinta de Tourais. In dit voormalige kleine klooster wordt een heerlijk menu geserveerd met wijnen uit de Douro en als afsluiting port.


Dag 4 - terugreis of verlenging

Helaas weer terug naar huis en afhankelijk van de vertrektijd vullen we het programma in.

Wij kunnen het gehele programma verzorgen. Van het regelen van accommodaties en vervoer tot het organiseren van boottochten, lunches, diners en natuurlijk het bezoek aan gerenommeerde wijnhuizen.


Samen met u stellen we in overleg een op maat gemaakt programma samen voor een onvergetelijke culinaire wijnreis.


Ook mogelijkheden voor reizen in de andere wijnregio's zoals de Minho met Vino Verde.

Ook deze mooie regio ontdekken?

Neem contact op voor een voorstel!


CONTACT

Lissabon met het verrassende Alentejo

De uitgestrekte goudkleurige vlaktes van Alentejo, het grootste wijngebied van Portugal, bieden een unieke wijnervaring. Hier worden warme dagen en koele nachten omarmd, wat resulteert in wijnen met diepgang en complexiteit. Verken de uitgestrekte wijngaarden tussen de olijfbomen en kurkeiken. Proef de karakteristieke wijnen van Aragonez, Alicante Bouschet en Trincadeira en ervaar de authentieke ziel van het zonnige Alentejo. Een bezoek aan deze streek is prima te combineren met Lissabon.


Een mogelijk programma is:

Dag 1 - stadstour Lissabon 

Na aankomst inchecken bij het hotel en daarna een stadstour om Lissabon te ontdekken. O.a. de Toren van Belémen het klooster van Jerónimos, beide UNESCO werelderfgoed.

In de avond diner in een Fado-restaurant om de melancholie van deze muziek te ervaren.

Overnachting in Lissabon.


Dag 2 - oesters in Setubal, Portugese tegels en dolfijnen spotten

Na uitchecken vertrek naar Setubal waar een bezoek wordt gebracht aan de vismarkt in Art Deco-stijl. Hier is een proeverij van oesters.  Vervolgens een bezoek aan een workshop waar de bekende Portugese tegels worden gemaakt en lunch bij een wijnhuis. In de middag een boottocht per catamaran om dolfijnen te spotten in het natuurpark Arrabida en daarna transfer naar Evora.

Overnachting in Evora.


Dag 3 -  Monsaraz, amphora wijnhuis en kurkeiken

In de ochtend een bezoek aan het witte heuveldorp Monsaraz. Als je door de straten van Monsaraz loopt, is het alsof je teruggaat in de tijd, een unieke plek waar je alle vrede en rust kunt vinden die door de moderne tijd vergeten zijn. Lunch in een voormalige olijfmolen in het kleine stadje Telheiro met wijnen uit de Alentjeo. Hier wordt  ook een wijnhuis bezocht waar wijnen in amphora's wordt gemaakt! De Alentejo is een van de grootste producenten van kurk en op de terugweg is er een stop bij een kurkfabriek voor een rondleiding.

In de avond diner in restaurant van een wijnhuis in Evora.


Dag 4 - vertrek of verlenging

Afhankelijk van het tijdstip van vertrek vullen we het programma voor deze dag in.

Wij kunnen het gehele programma verzorgen. Van het regelen van accommodaties en vervoer tot het organiseren van boottochten, lunches, diners en natuurlijk het bezoek aan gerenommeerde wijnhuizen.


Samen met u stellen we in overleg een op maat gemaakt programma samen voor een onvergetelijke culinaire wijnreis.

Ook deze mooie regio ontdekken?

Neem contact op voor een voorstel!


CONTACT