Ontdek Hongaare wijnen op het Budapest Wine Festival

Ontdek Hongaare wijnen op het Budapest Wine Festival

Ontdek Hongaarse wijnen tijdens het Budapest Wine Festival in een bijzondere decor, namelijk het Budapaleis of Burcht van Buda.

Vanaf 12 tot 15 september 2024 op het festival meer dan 100 standjes van lokale wijnproducenten maar ook is er een cultureel programma en activiteiten voor kinderen. Er zijn ook volop mogelijkheden om de Hongaarse keuken te proeven. Invloeden uit de Servische, Oostenrijkse en Turkse keuken herken je in de Hongaarse specialiteiten zoals de goulash.

Niet alleen de beste wijnen van de VinAgora International Wine Competition maar ook de medaillewinnaars van andere internationale competities zijn hier aanwezig.

Naast dit festival is er op 14 september het Winelovers 100 event in het Corinthia Hotel ter ere van de lancering van de nieuwe Winelovers 100 - The 100 Best Hungarian Wines” catalogus.


Hongaarse wijnen

Met meer dan 1000 jaar wijnbouw, meer dan 32.000 wijnboeren, 223 druivensoorten en 6 wijnregio's met 22 wijndistricten is Hongarije een wijnland met een grote diversiteit. Bekende wijngebieden zijn Tokay en Eger maar ontdek ook het Balatonmeer niet ver van Budapest.

Je vindt in Hongarije  bekende internationale druivensoorten zoals cabernet franc, merlot en syrah maar ook karakteristieke inheemse druivensoorten. Zoals de witte Aszu waar de beroemde dessertwijn Aszu of Tokaji Aszu wordt gemaakt in Tokay. Circa 70% van de druivensoorten is wit en 30% rood.


Budapest, een prachtige stad aan de Donau

De Donau splitst de stad in tweeën met aan de linkerkant het heuvelachtige Boeda met zijn vele burchten en romantische sfeer en aan de andere kant het drukke Pest, het commerciële hart van de stad. Via 9 bruggen, waaronder de beroemde Kettingbrug, worden de 2 stadsdelen met elkaar verbonden. De Burchtwijk op de kasteelheuvel is de blikvanger van Boedapest en staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van Unesco. Deze ommuurde ‘stad’ met zijn middeleeuwse straatjes en historische gebouwen is ongetwijfeld de mooiste wijk van de stad.

Op de heuvel vind je  bekende gebouwen als het Koninklijk Paleis en de Matthiaskerk. Ga met de antieke kabelbaan aan het einde van de Kettingbrug de heuvel op voor een prachtig uitzicht op de stad.  In de Burchtwijk is ook het Vissersbastion, een ridderburcht met 7 ronde torens die de Magyar stammen symboliseren.

Budapest, SPA-hoofdstad van de wereld

Hongarije telt 1.289 thermale bronnen, 39 thermale baden en 48 soorten natuurlijk mineraalwater. Van de ongeveer 1.300 geregistreerde thermaalbronnen worden er bijna 300 gebruikt voor kuurdoeleinden en niet minder dan 1 op 10 bevinden zich in de hoofdstad Budapest!

Een bezoek aan een authentiek badhuis mag niet ontbreken als je Budapest bezoekt. De oudste, nog werkende badhuizen zijn uit de tijd van de Turkse bezetting in de 16de eeuw, maar de meeste zijn gebouwd in de 19de eeuw. Veelal in een rechthoek rond één of meer thermale buitenbaden. Lees meer ...

Weekendje naar Budapest?

Boek een stedentrip naar Budapest en ontdek de Hongaarse wijnen! Maak in de avond een culinaire wandeling of boek een van de andere tours.