World of Wine in Porto weer open
Portugal
Portugal
04/05/2021

World of Wine in Porto

04/05/2021

World of Wine ligt in het hart van Porto, in de historische wijndistrict van Vila Nova da Gaia. Hier kunnen bezoekers sinds  augustus 2020 kennismaken met de wijn, de culinaire kunsten en de cultuur van Portugal. Met als hoogtepunten een chocolademuseum en een wijnschool.

World of Wine – de nieuwe culturele wijk van Porto

Te midden van gerestaureerde portwijnkelders kom je hier alles te weten komen over wijn maar ook de geschiedenis en cultuur van Portugal. Met musea, restaurants, bars en cafés, winkels en een wijnschool is er genoeg te doen in deze nieuwe wijk van Porto.

World of Wine biedt in totaal zes musea. De gelijknamige Wine Experience neemt je mee op een zintuiglijke reis langs de Portugese wijngebieden, klimaatzones, druivenrassen en productietechnieken die de wijn van het land zo divers maken. Een apart museum over het onderwerp kurk – Planet Cork – maakt de ervaring compleet.

world of wine porto

Het complex is echter niet alleen voor liefhebbers van wijn interessant, maar ook liefhebbers in alle leeftijden van kunst en cultuur. Bezoekers die van geschiedenis houden zullen bijvoorbeeld genieten van de rijke geschiedenis van Porto in het museum Porto Region Across The Ages, terwijl het Porto Fashion & Fabric Museum de nationale textiel-, mode- en juwelenindustrie belicht.

Het Chocolate Story Museum daarentegen neemt fijnproevers van jong tot oud mee op een reis in de wereld van cacao en chocolade. Een heel bijzondere blik op de geschiedenis van het drinken in de loop van de mensheid wordt geboden door de Bridge Collection. Deze wordt gevormd door 1800 tot 9000 jaar oude vaten en glazen uit de privé-collectie van World of Wine CEO Adrian Bridge.

De in-house wijnschool biedt cursussen voor verschillende interesse- en kennisniveau’s en organiseert op maat gemaakte tours naar verschillende wijnhuizen in het omliggende wijnland.

Qua horeca is er keuze uit de wijnbar Angel’s Share, het fine-dining restaurant 1828, het vegetarische restaurant Root & Vine en het visrestaurant Golden Catch met panoramisch uitzicht over de stad. V.P. verleidt met traditionele Portugese gerechten, Mira Mira met evenwicht uitgebalanceerde gastronomische gerechten en de cafés Suspiro, Lemon Plaza en het chocoladecafé Vinte Vinte zijn de plek voor een drankje.

Deze mooie stad aan de Douro met de nieuwe aanwinst ontdekken? Maak een stedentrip of blijf langer en ontdek ook de rest van de Douro en Noord-Portugal. Bekijk de mogelijkheden of neem contact op voor een voorstel! Reizen naar Porto en Douro ...

Foto’s © Hilodi