Ahrdal

Duitsland

'Das Leben ist viel zu kurz, um schlechten Wein zu trinken.'
Johann Wolfgang von Goethe 

Duitsland produceert mooie wijnen in de 13 wijnregio's. Een groot aantal hiervan vind je in het westen van Duitsland. Ideaal voor een kortere of langere winebreak!

Wordt het de Rheingau, hét gebied van de Riesling, de Moezel met de kenmerkende wijnterrassen, het mediterrane Pfalz of de 'onbekende' Nahe?

De Ahr, hét rode wijn gebied!

Op nog geen 3 uur rijden van Utrecht ligt het Ahrdal, het gebied voor de rode wijn met Ahrweiler als dé metropool van de rode wijn. Beroemd is de Rotweinwanderweg!

Moezel met de steile wijngaarden

Ontdek het oudste wijngebied van Duitsland met de oudste stad Trier. Bekend om de steile wijngaarden en de wijndorpen Cochem, Bernkastel-Kues en Traben-Trarbach.

Romantische Rhein of Mittelrhein

Met mooie wijndorpen, de steile wijngaarden, de burchten en  kasteelruïnes doet dit deel van de Rijn de naam Romantische Rijn eer aan. Sinds 2002 is het Unesco Werelderfgoed.

Rheingau: Riesling, Rhein & Rüdesheim

Dit wijngebied rondom Wiesbaden, met als bekendste wijndorp Rüdesheim, is bekend om de Riesling. Bezoek ook een van de kloosters zoals Eberbach en Schloss Johannisberg. 

Nahe, onbekend maar niet minder mooi

De Nahe slingert door het prachtige heuvelachtige landschap tussen de Moezel en de Rijn. Volg de 130 kilometer lange bewegwijzerde wijnroute, de Nahe Weinstraβe!
wijnregio rheinhessen

Rheinhessen & WineCapital Mainz

Het heuvelachtige Rheinhessen met Mainz is het grootste wijngebied van Duitsland met een nieuwe generatie wijnboeren die garant staan voor topwijnen.

Pfalz, het Toscane van Duitsland

De oneindige wijngaarden, pittoreske wijndorpen, burchten, fruit- en amandelbomen en de kastanjerijke bosranden geven de Pfalz een mediterraan vleugje.

Liever boeken via een reisagent of voorstel op maat?

Wilt u liever boeken via een reisagent met persoonlijke service of een voorstel op maat?

Ook voor rondreizen op maat en groepsaanvragen.

Voor groepen zijn er diverse mogelijkheden zoals kooklessen en speciale activiteiten rondom wijn. Ook voor team-building. Een wijnproeverij is een geweldige manier om mensen samen te brengen en de passie

en bevlogenheid van wijnboeren zijn inspirerend.

Neem contact op!