Wijnreizen in Catalonië

De vele wijnregio's van Catalonië

Catalonië heeft vele wijngebieden van het noorden tot het zuiden. Je hebt keuze uit 12 DO’s (11 voor wijn en 1 voor cava); fantastische wijnen en cava’s die wereldwijd gewaardeerd worden. 


Bekende wijnregio's zijn de cava-regio Penedès vlakbij Barcelona, de Priorat bij Tarragona en de Empordà, de wijnregio van de Costa Brava. Ontdek deze wijnregio's met een bezoek aan een stad, strand en de vele culturele bezienswaardigheden die er zijn. Zo is de Penedès goed te combineren met Barcelona of een strandvakantie aan de Costa Barcelona. 


Verschillende wijnregio's ontdekken? Vanaf het noorden bij de Franse grens tot in het zuiden van Catalonië kan je wijnen, cava en gastronomie ontdekken. Met heerlijke gastronomie, vele bezienswaardigheden, mooie natuur, prachtige stranden en interessante steden. Niet alleen Barcelona maar ook Girona en Tarragona.


Bekijk ook de video's onderaan deze pagina!

Waarom een wijnreis naar Catalonië?

Meer dan 300 wijn- en cavahuizen verwelkomen je graag voor een bezoek aan hun wijnkelders en een proeverij van hun wijnen.

Eten is belangrijk voor de Catalanen. Geniet van de Mediterrane keuken, de lokale producten en de speciale Catalaanse gerechten zoals Fideua.

Catalonië heeft meer te bieden. Zon, strand, interessante steden, pittoreske dorpen, traditie, prachtige natuur en vele bezienswaardigheden. Alle 10 redenen ...

WineBreaks in Catalonië

Empordà

De wijnstreek van de Costa Brava met culinair centrum Girona 

Penedès

Het gebied van de cava vlakbij Barcelona

Voor wijnen met een verhaal, een van de 2 Spaanse DOCa's 

De zuidelijkste wijnregio met wijnkathedralen en Ebrodelta