arrow_drop_up arrow_drop_down

Wijnreizen in Catalonië

Catalonië heeft vele wijngebieden zoals de cava-regio Penedès vlakbij Barcelona, de Priorat en de Empordà, de wijnregio van de Costa Brava. Ontdek deze met een bezoek aan een stad, strand en de vele culturele bezienswaardigheden!

Meer over de wijnregio's in Spanje ...

Empordà, de wijnregio van de Costa Brava

Empordà

Maak een rondreis door deze mooie streek en ontdek de wijngaarden. Of combineer het met een strandvakantie. Verblijf bijvoorbeeld in een boutique hotel aan een schilderachtige baai bij Platja d'Aro, in een gerestaureerde Catalaanse boerderij uit de 17e eeuw in de Alt Empordà of een appartement op een wijngoed.

Landhuis voor kleine groepen

Een prachtige accommodatie tussen Girona en Barcelona om de gastronomie, wijnen en bezienswaardigheden te ontdekken van dit deel van Catalunya. Voor maximaal 8 tot 10 personen en mogelijkheden voor kookworkshops, wijnproeverijen, yoga en meer.

Vanaf € 190 per dag. 

Boutique Hotel Can Pico

In deze gerestaureerde Catalaanse boerderij uit de 17de eeuw komt u op adem en geniet u van een persoonlijke service en de vele activiteiten die de regio te bieden heeft. Met de ligging in Alt Empordà is het prima uitvalsbasis om Girona en de Dalí-driehoek Figueras, Cadaqués, Púbol te bezoeken. Vanaf € 49,50 p.p.

Penedès, het gebied van de cava

Stedentrip Barcelona

Ontdek de Penedès tijdens een stedentrip naar Barcelona. Huur een auto of pak de trein naar Sant Sadurní d’Anoia, de hoofdstad van de cava. Verblijf in Barcelona bijvoorbeeld in het Barcelona Catedral, gelegen in de Gotische wijk.

Het hotel biedt regelmatig activiteiten voor hun gasten zoals rondleiding met gids, wijnproeverijen en kookworkshops. Soms gratis.

3-daagse vliegreis vanaf € 193.p.

Ook alleen accommodatie.

Cava & Strand

Combineer een strandvakantie aan de Costa Barcelona met de wijngaarden van de Penedès.

In Sitges begint de Mediterranean Wine Road en zo kan je verschillende wijn- en cavaboeren, het wijnmuseum in Vilafranca en nog meer bezoeken.

Aan de promenade van het gezellige Sitges ligt Hotel Platjador aan de promenade.

8-daagse vliegreis vanaf € 388 p.p.

Ook alleen accommodatie.

Reizen op maat

Deze wijnregio heeft veel te bieden. Naast de grote en bekende cavahuizen en wijnhuizen (Torres!) ook middelgrote en kleinere.

Met speciale proeverijen, picknicks of een tour met een Citroën Mehari door de wijngaarden.

Ook voor vergaderingen en events tussen de druiven bieden wij diverse mogelijkheden!


Mis ook zeker niet een optreden van de Castellers, de menselijke torens.

Priorat, bij Tarragona aan de Costa Dorada

Priorat

De bijzondere wijnregio Priorat ligt in de provincie Tarragona. Een bezoek aan de stad Tarragona mag zeker niet ontbreken op het programma. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden om deze bijzondere wijnstreek en omgeving te ontdekken.

Tip: combineer met Penedès of Ebrodelta!

5* Terra Dominicata 

In de omgeving van Scala Dei is sinds kort een prachtig 5*-hotel geopend, Terra Dominicata.

Een heerlijke plek om de omgeving te verkennen, tot rust te komen en uiteraard de voortreffelijke wijnen te proeven.

Neem contact met ons op voor meer info en speciale acties inclusief wijnproeverij en meer.

Overnachten in klooster

Een bijzondere locatie om te  overnachten is het klooster van Poblet, Unesco werelderfgoed. Dit klooster met wijnmakerij ligt tussen de wijngaarden en olijfbomen net buiten de Priorat/Montsant.

Een prachtige plek voor wandelingen door de wijngaarden en de stilte te ervaren.

Voorstel op maat!

Neem contact met ons op voor een reis op maat. De mogelijkheden zijn talrijk. Combineer 2 regio's, met strand, cultuur en natuur. Naast wijnproeverijen ook kookworkshops en speciale events zoals workshop Human Towers.