Waarom een wijnreis naar Catalonië? 10 redenen …
Spanje
Spanje
07/01/2019

Waarom een wijnreis naar Catalonië? Tien redenen ...

07/01/2019

Catalonië heeft veel te bieden. Op het gebied van gastronomie en wijn maar heeft daarnaast zo veel meer te bieden! Dit is waarom je naar Catalonië op wijn- en culinaire reis zou moeten gaan …

1. Een lange geschiedenis; al in de tijd van de Grieken en Romeinen werd hier wijn verbouwd.

2. Een prachtig landschap dat zeer afwisselend is. Wijngaarden zijn te vinden aan de kust, in de valleien maar ook in de bergen.

 

3. Meer dan 300 wijn- en cavahuizen verwelkomen je graag voor een bezoek aan hun wijnkelders en een proeverij van hun wijnen.

4. Bewonder de bijzondere architectuur van de wijnkathedralen maar ook die van de moderne wijnhuizen. 


5. 12 DO’s (11 voor wijn en 1 voor cava); fantastische wijnen en cava’s die wereldwijd gewaardeerd worden.

6. Traditie met vele feesten waaronder ook culinaire en wijnfeesten. En niet te vergeten de traditie van de Castellers, de human towers!

 

7. Eten is belangrijk voor de Catalanen. Geniet van de Mediterrane keuken, de lokale producten en de speciale Catalaanse gerechten zoals Fideua. In de regio Costa Brava/Girona is een hoge concentratie van Michelin-sterren maar in heel Catalonië kan je heerlijk eten!

8. Barcelona maar ook steden als Girona en Tarragona zijn een bezoek waard.

 

9. Prima accommodaties en infrastructuur voor een bijzondere wijn- en culinaire reis.

10. Meer dan alleen wijn … Catalonië heeft veel te bieden naast de wijngaarden. Zon, strand, interessante steden, pittoreske dorpen, prachtige natuur en vele culturele bezienswaardigheden. Zoals het klooster van Poblet, Unesco werelderfgoed en omgeven door wijngaarden.

 

Ervaar de Catalan Lifestyle tijdens een winebreak! Bekijk de mogelijkheden …