mythos mosel
Duitsland
Duitsland
05/21/2024

Wijnfeesten in de Duitse wijnregio's!

05/21/2024

Ook dit jaar zijn er weer vele wijnfeesten bij onze buren in Duitsland.

Een klein overzicht ...

Mayschoss in het Ahrdal - 15/16 juni

In het Duitse Ahrdal in het wijndorp Mayschoss kan je de oudste coöperatie van wijnboeren ter wereld bezoeken. Gestart in 1868 met 18 wijnboeren heeft de wijncoöperatie na meer dan 150 jaar maar liefst 432 leden uit Mayschoss, Altenahr en Walporzheim. De leden bezitten in totaal 150 hectare aan wijngaarden, een vierde van het totaal in het Ahrdal.

Op 15 en 16 juni vinden in Mayschoß in het Ahrtal het Weinblütenfest Ahr plaats. Bezoekers kunnen genieten van livemuziek, culinaire lekkernijen uit de regio en natuurlijk uitstekende sekt- en wijnspecialiteiten. Een van de hoogtepunten is de feestelijke optocht door het dorp op zondag 16 juni om 14:30 uur.

Mayschoß, idyllisch gelegen, is een van de belangrijkste wijnbouwgemeenten in het Ahrdal. Het dorp is omgeven door heuvels en wijngaarden met tal van zonnige hellingen. Ook de Rotweinwanderweg loopt hier doorheen. Meer info over het Ahrdal ...

Mythos Mosel: Een onvergetelijke beleving voor wijnliefhebbers - 25/26 mei

Tussen de wijnstadjes Ürzig en Briedel kan je tijdens dit evenement kennismaken met de rijke variëteit aan Rieslingwijnen van de Moezel. Lokale en internationale wijnmakers presenteren hun beste wijnen op 31 verschillende locaties. Maak een selectie uit de 124 wijngaarden waar je hun unieke wijnen kunt proeven. Naast lokale wijnmakers presenteren zich op elke locatie ook drie gastwinzers. De diversiteit is enorm: van Franse Moezelwijnen tot wijnen uit Luxemburg, de Saar en de Ruwer.

Langs een 25 kilometer lange rivierstrook proef je een breed scala aan Moezelwijnen en andere wijnen. Drie speciale locaties in Kröv, Kinheim en Lösnich zijn volledig gewijd aan "Junge Talente", oftewel opkomende wijnmakers.

Naast de wijnproeverijen is er een uitgebreid programma met livemuziek. Van de "Rock'n Roll Riesling Party" van de Kröver Jungwinzer tot "Wein und Vinyl" in de gewelvenkelder van Villa Nollen in Traben-Trarbach.

Je hoeft tijdens Mythos Mosel geen auto te gebruiken. Er rijden pendelbussen tussen de proeflocaties tijdens de openingstijden en nachtbusverbindingen voor de avondlijke evenementen.

Mythos Mosel: Een onvergetelijke beleving voor wijnliefhebbers!

Meer info over de Moezel ...

Wijnfeesten in de Nahetal!

Geniet op zaterdag 13 juli 2024 van een spectaculair wijnfeest met adembenemend uitzicht over de Nahetal, livemuziek en heerlijke streekgerechten tijdens het Rebenbeben op de Johannisberg in Wallhausen.


Tijdens het Rebenbeben ben je te gast bij de "Echte Typen", zoals de wijnmakers in de Nahetal liefkozend worden genoemd. Je kan proeven van eersteklas wijnen van twaalf verschillende wijngaarden. Daarnaast is er de mogelijkheid om vruchtsappen en vruchtensekt te proeven. Diverse foodtrucks zorgen voor het nodige lekkers om te eten.

Het Rebenbeben is een van de vier evenementen in het kader van het "Komm-Näher"-festival, georganiseerd door Weinland Nahe. De andere evenementen zijn:

Nah(e)bar op 29 juni 2024 in Meisenheimer Hof

Nahegelage op 3 augustus 2024 in het Schlosspark in Bad Kreuznach

Winzerlounge op 3 november 2024 op de Kuhberg in Bad Kreuznach

Meer info over het Nahedal ...

Landauer Sommer: Wijn en muziek in de oude stad - 12-14 juli

Van 12 tot 14 juli 2024 verandert de oude stad van Landau in een bruisend wijndorp tijdens het "Landauer Sommer". Geniet van muziek, wijn en lekker eten op verschillende podia rondom de Rathausplatz, Stiftsplatz, Obertorplatz en Badstraße.

Laat je betoveren door de prachtige barokke en classicistische gebouwen van Landau, terwijl je geniet van de beste wijnen van de Pfalz. Proost op het leven met een glas wijn voor de pittoreske achtergrond van de oude stad. Meer info over de Pfalz ...

Bekijk de WineBreaks naar de Duitse wijnregio's ...