Wijnreizen Ahr & omgeving

Het meest noordelijke Duitse rodewijngebied

Op nog geen 3 uur rijden van Utrecht ligt het Ahrdal, het gebied voor de rode wijn met Ahrweiler als dé metropool van de rode wijn. Proef en drink hier een van de Blaue Spätburgunders of een Blaue Frühburger. Zoals de naam al zegt, is deze druif eerder rijp dan zijn beroemde ‘broer’.


Liefhebbers van witte wijn komen hier ook aan hun trekken. Voortreffelijke Blanc de Noirs maar ook wijnen van witte druifsoorten zoals de nummer 1 druif van Duitsland, de Riesling.


Volg de Rotweinwanderweg, een wandelroute van ca. 35 km langs de pittoreske wijndorpen tussen Altenahr naar Bad Bodendorf. Doordat veel wijndorpen een treinstation hebben, is de route eenvoudig in etappes te wandelen. 

Wijn en ...

Aan de Rotweinwanderweg ligt de imposante Regierungsbunker, de voormalige bunker voor de overheid dat nu deels is ingericht als museum. Met een lengte van drie kilometer en inclusief de zijgangen maar liefst 17 km aan gangen is deze bunker zonder twijfel imposant te noemen. 

Vlakbij deze bunker bevindt zich de Roemer Villa, een van de best bewaarde gebouwen uit de Romeinse tijd ten noorden van de Alpen 
Dit gebied is ook een kuuroord rijk, Bad Neuenahr. Met een thermaalbad en ruim opgezet Kuurpark. In 2022 wordt in Bad Neuenahr/Ahrweiler de Landesgartenschau gehouden. 

WineBreaks in het Ahrdal

Hotel zur Post in centrum

Altenahr

Vlakbij het beginpunt van de Rotweinwanderweg ligt dit kleinschalige hotel met restaurant en wellness. Een prima uitgangspunt voor wandelingen en breng zeker een bezoek aan de oudste wijnbouwcoöperatie van Duitsland in het nabijgelegen dorp Mayschoss!

3- en 4-daagse arrangementen vanaf € 99 p.p. Ook met half-pension.

Boutiquehotel Burg Adenbach & Alter Weinbau

Verblijf binnen de stadsmuren van Ahrweiler in dit nieuwe boutiquehotel. Proef de wijnen van de lokale wijnboeren in de wijnbar van het hotel!

Ahrweiler is een charmant wijndorp naast het kuuroord Bad Neuenahr. Loop langs de Ahr naar dit kuuroord en loop zeker ook een of meerder strekken van de Rotweinwanderweg. Echt een aanrader!

Hotels en meer in

het Ahrdal

Boek een van de hotels in het Ahrdal. In het bekende kuuroord Bad Neuenahr zoals Hotel Villa Aurora, in het naastgelegen wijndorp Ahrweiler met diverse hotels of in een van de kleinere wijndorpen. En wil je verblijven aan de Rotweinwanderweg? Hotel Hohenzollern ligt aan deze wandelweg bij Ahrweiler. Met panoramisch uitzicht en restaurant. 

Wine & Dine in het Ahrdal voor kleine groepen

Voor kleine groepen vanaf 6 personen kunnen wij een programma samenstellen zoals onderstaand voorbeeld. 


Verblijf in Hotel Villa of Landhotel Sanct Peter tussen de wijngaarden in Walporzheim, een van de wijndorpen van Bad Neuenahr/Ahrweiler. Op loopafstand ligt het gerenommeerde Restaurant Brogsitter Sanct Peter met uitstekende keuken en terras in de zomer. In de avond geniet je hier van een 3- of 4-gangen diner.

Het hotel ligt op 15 minuten lopen van Ahrweiler en is een mooie locatie in de omgeving met de Rotweinwanderweg. Met een gids wandel je door dit mooie wijngebied met een stop voor een glas wijn. Op loopafstand van het hotel ligt de Roemervilla, een van de best bewaarde gebouwen uit de Romeinse tijd ten noorden van de Alpen. Het bezoek aan de Roemervilla is inclusief een rondleiding van een uur. 

Het Ahrdal is zwaar getroffen tijdens de overstromingen in juli 2021. Tijdens de wandeling door Ahrweiler leer je meer over de gevolgen hiervan en de Wiederaufbau. 


Het programma kan aangepast worden of uitgebreid worden met wijnproeverijen, wijnpicknick, teambuilding activiteiten en meer. Een en ander afhankelijk van aankomstdatum en groepsgrootte. Neem contact op voor een voorstel op maat!

Wine & Dine

De reis is inclusief

- 2 overnachtingen in 2-persoonskamer met ontbijt

- 1 x 3-gangen menu in Restaurant Sanct Peter

- 1 x 4-gangen menu in Restaurant Sanct Peter

- wandeling met gids over de Rotweinwanderweg met glas wijn (duur 2 uur)

- wandeling met gids door Ahrweiler over de Wiederaufbau (duur 2 uur)

- entree Roemervilla met rondleiding van 1 uur

Vanaf € 399 p.p. met verblijf in 2-persoonskamer. Aankomst woensdag t/m zondag.
Neem contact op voor een voorstel!
Booking.com

Wij zijn een kookclub van 6 enthousiaste mannen. En ieder jaar willen wij graag een mooie wijnreis maken. Voor het jaar 2019 wilden we weer op reis en na een korte zoektocht op internet voor een mooie wijnreis kwamen we op de website van WineBreaks/LWTS van Yvonne de Boer.


Ons eerste idee was een reis naar de Elzas. Al snel kwamen we in de problemen vanwege de reisafstand. Want als je een lang weekend wil gaan dan geeft dat beperkingen op de afstand als je niet lang wilt reizen met de auto. Yvonne kwam met het voorstel om het Ahrdal in Duitsland te bezoeken. Het noordelijkst gelegen aaneengesloten rode wijn gebied van dat land. En op maar 2,5 uur rijden in de omgeving van Bonn. Dit klonk ideaal en we hebben Yvonne gevraagd een voorstel uit te werken, met bezoek aan wijnboeren en een wijnfeest.


Het voorstel zag er super uit en we zijn met onze partners op 10 oktober vertrokken naar het Ahrdal. We kwamen in een prima hotel en hebben in de avond heerlijk gegeten. Dit zou het begin zijn van een culinair uitstapje met heerlijke wijnen, een prachtig gebied met mooie wandelroutes en unieke ervaringen.


Kortom, een 10 voor Yvonne voor haar keuze. En hetzelfde cijfer voor de uitvoering. We hebben genoten en ieder voor zich besloot om zeker een of meerdere keren terug te keren. Zo dichtbij en toch een totaal andere omgeving. Kortom, een aanrader met hoofdletters. Dit geldt voor het gebied maar zeker ook voor LWTS van Yvonne.

Kookclub La Vita Cucina, oktober 2019

Via Google vonden wij WineBreaks. Na een eerste telefoongesprek was Yvonne heel enthousiast en had genoeg ideeën om een leuk programma voor ons samen te stellen. Nadat wij hadden aangegeven wat ons budget was, en wat voor soort activiteiten wij graag in het programma wilden, ging Yvonne voor ons aan de slag.  

Uiteindelijk hebben wij een super leuk 3-daags uitje gehad waarin alles heel goed geregeld was, we verbleven in een goed hotel en het eten was super.


Heel veel dank voor het organiseren van ons leuke uitje, Yvonne! 

ZoBio, september 2019

Liever boeken via een reisagent of voorstel op maat?

Wilt u liever boeken via een reisagent met persoonlijke service of een voorstel op maat?

Ook voor groepsaanvragen.

Neem contact op!