Duitsland
Duitsland
05/02/2018

Tijdens Hemelvaart of Pinksteren naar een wijngebied voor een wijnfeest?

05/02/2018

Tijdens het Hemelvaartsweekend en Pinksteren naar een wijngebied en daar een wijnfeest meemaken? Dit kan in het Ahrdal dat op circa 3 uur rijden van Utrecht ligt maar ook in de Pfalz en aan de Luxemburgse Moezel.

In Bad Bodendorf in het Ahrdal wordt het eerste en kleinste wijnfeest van het jaar op Hemelvaartsdag gehouden. Hier begint/eindigt ook de Rotweinwanderweg. Even verderop in Bad Neuenahr/Ahrweiler staat elk jaar tijdens het Pinksterweekend sekt, wijn en brandewijn van wijngoederen uit het Ahrdal centraal. Maak je keuze uit meer dan 200 wijnen van wijnboeren uit Altenahr tot aan Heppingen. Hoogtepunt is de verkiezing van de nieuwe wijnkoningin.

De dinsdag na Pinksteren is er een bijzonder feest in Deidesheim. In dit romantische wijnstadje in de Pfalz vindt dan de bokkenveiling plaats op het plein voor het stadhuis. Een groots spektakel met historische kostuums. In de Pfalz zijn meer dan 200 wijnfeesten en tijdens Pinksteren zijn er wijnfeesten in Freinsheim, Oberotterbach, Rhodt unter Rietburg, Neustadt-Gimmeldingen, Friedelsheim en Birkweiler. De Weinfrühling in Birkweiler is zelfs een van de mooiste wijnfeesten in de Pfalz.

In de Pfalz wordt de wijn tijdens de feesten vaak gedronken in speciale wijnglazen, Pfalzische Schoppengläser. De wijn of Federweißer wordt dan aangelengd met water in deze halve liter glazen, een zogenaamde Weinschorle.

Wine, taste, enjoy

Tijdens dit open kelderweekend aan de Luxemburgse Moezel dat samenvalt met Pinksteren organiseren wijnmakers en distilleerderijen tussen Grevenmacher en Schengen speciale evenementen. Tussen de deelnemende bedrijven rijdt een shuttle bus zodat je zonder zorgen kennis kunt maken met de wijnen en crémants.

Paar dagen naar een wijngebied? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!