Durkheimer Wurstmarkt
Duitsland
Duitsland
09/05/2023

Wijnfeesten in de Pfalz

09/05/2023

September en oktober zijn de maanden voor de wijnfeesten. De oogst wordt gevierd en in alle wijnregio's worden dan ook wijnfeesten georganiseerd.

Hieronder vermelden we een aantal bekende wijnfeesten in de Pfalz zoals in de wijn/kuurstad Bad Dürkheim met het grootste wijnvat ter wereld.

Dürkheimer Wurstmarkt in Bad Dürkheim

Dit is waarschijnlijk het grootste wijnfestival ter wereld. Van begin tot midden september lokt het gezellige kuuroord je 9 dagen en nachten lang naar de Duitse Wijnroute met een uitgebreid programma. Groepen in traditionele klederdracht paraderen zij aan zij door de straten begeleid door klassieke fanfares. Verder is er kermis, livemuziek van de bands, marktkramen, attracties en bijna overal worden heerlijke specialiteiten uit de Pfalz aangeboden. Dit met ongeveer 300 wijnen en mousserende wijnen uit de hele regio wachten op je! Meer info over het programma ...

Neustadt an der Weinstrasse viert het Duitse druivenoogstfestival

Wijnen en delicatessen uit de Pfalz staan centraal in het wijnfeest van 22 september tot 9 oktober 2023 in Neustadt an der Weinstraße. Met de grootste wijnboerenfestivalparade van Duitsland is het festival het hoogtepunt van het wijnfestivalseizoen in de Pfalz.

De wijnkoningin van de Pfalz wordt verkozen, er is een jaarmarkt en nog veel meer tijdens dit grootse feest. Meer info over het programma ...

Maar er zijn zeker meer feesten tijdens deze periode.

Bekijk de WineBreaks naar de Pfalz!

© foto: Stadt Bad Dürkheim / Pfalz-Touristik e.V.