wijnfeest wiesbaden
Duitsland
Duitsland
06/27/2022

Wijnfeesten in Wiesbaden én Mainz

06/27/2022

Deze zomer zijn er weer wijnfeesten aan de Rijn. Wiesbaden trapt af met de Rheingauer Weinwoche van 12 tot 21 augustus 2022. De binnenstad wordt dan de langste wijnbar van de wereld met circa 100 standjes van de wijnboeren uit de Rheingau. Proef jonge wijnen maar ook sekt en auslese. Elk jaar wordt een partnerstad uitgenodigd en dit jaar is dit Terrasson uit het Franse Bordeaux. Drink een glas Sauvignon Blanc of Carbernet Sauvignon uit deze regio.

Het is niet alleen wijn en sekt wat de klok slaat. Geniet van de regionale specialiteiten bij een glas wijn en op drie podia treden bekende en populaire bands, maar ook jonge talenten op.

Van 25 juni tot 3 september vindt het Rheingau Musik Festival plaats. Dit muziekfestival is een van de grootste van Europa. Dit samenspel van cultuur en natuur, muziek en genieten trekt al 30 jaar bezoekers van de hele wereld. Op bijzondere locaties zoals Klooster Eberbach, Schloss Vollrads, Schloss Johannisberg en wijngoederen maar ook het Kurhaus en Staatstheater in Wiesbaden. Van klassiek en jazz tot cabaret en wereldmuziek.

Aan de overkant van de Rijn in Mainz vindt in de weekenden van 25 tot 28 augustus en van 1 tot 4 september de Mainzer Weinmarkt plaats. Mainz is een van de Great Wine Capitals en er is dan ook een gelijknamig Weindorf met wijnen uit de Rheinhessen en het naastgelegen Nahe-land. Ook in het Weindorf is een ander land gast; dit jaar Australië. Koop een ticket voor een Schlenderweinprobe en proef al wandelend door het Stadtpark bij acht wijnboeren een van hun wijnen. In de Rosengarten is er nog een Sektfeest met kunstmarkt .

Bekijk de winebreaks naar de Rheingau ...