arrow_drop_up arrow_drop_down

Wijnfeesten in Wiesbaden én Mainz

Volgende maand zijn er twee grote wijnfeesten aan de Rijn. Wiesbaden trapt af met de Rheingauer Weinwoche van vrijdag 10 t/m zondag 19 augustus. De binnenstad wordt dan de langste wijnbar van de wereld met circa 100 standjes van de wijnboeren uit de Rheingau. Proef jonge wijnen maar ook sekt en auslese. Elk jaar wordt een partnerstad uitgenodigd en dit jaar is dit Klagenfurt uit het Oostenrijkse Karinthië. Drink een glas Riesling of een rode Zweigelt uit deze regio.

Het is niet alleen wijn en sekt wat de klok slaat. Geniet van de regionale specialiteiten bij een glas wijn en op drie podia treden bekende en populaire bands, maar ook jonge talenten op.

De hele maand augustus is er ook nog het Rheingau Musik Festival.Dit muziekfestival is met 170 concerten een van de grootste van Europa. Dit samenspel van cultuur en natuur, muziek en genieten trekt al 30 jaar bezoekers van de hele wereld. Op bijzondere locaties zoals Klooster Eberbach, Schloss Volrads, Schloss Johannisberg en wijngoederen maar ook het Kurhaus en Staatstheater in Wiesbaden. Van klassiek en jazz tot cabaret en wereldmuziek. Het festival is tot 2 september.

 

Aan de overkant van de Rijn in Mainz vindt in de weekenden van 23 tot 26 augustus en 30 augustus tot 2 september de Mainzer Weinmarkt plaats. Mainz is een van de Great Wine Capitals en er is dan ook een gelijknamig Weindorf met wijnen uit de Rheinhessen en het naastgelegen Nahe-land. Ook in het Weindorf is een ander land gast; dit jaar Australië. Koop een ticket voor een Schlenderweinprobe (€ 13) en proef al wandelend door het Stadtpark bij acht wijnboeren een van hun wijnen. In de Rosengarten is er nog een Sektfeest met kunstmarkt .