arrow_drop_up arrow_drop_down

Wijnreizen Duitsland - Rheingau

In dit wijngebied rondom Wiesbaden, met als bekendste wijndorp Rüdesheim, is 80% van de wijngaarden beplant met de Rieslingdruif. De wijngaarden liggen op de zonovergoten hellingen van de Rijn en worden beschermd door de heuvels van de Taunus. Door deze gunstige ligging en het milde klimaat worden hier zeer goede wijnen geproduceerd. Naast Riesling wordt er ook Spätburgunder aangeplant. Vroeger werd deze blauwe druif alleen in Assmannshausen verbouwd maar nu ook in andere delen van de Rheingau.

Meer info over de wijngebieden in Duitsland ...

Rüdesheim

In het centrum van het wijndorp Rüdesheim aan de Rijn, bekend om de Drosselgasse en de vele vinotheken en wijnbars, liggen 3* hotel Felsenkeller en het 4* hotel Lindenwirt. 

Familiehotel Lindenwirt heeft een eigen wijngaard en deze wijnen kunt u ontdekken tijdens een proeverij in de wijnbar. 

Prima hotels om de wijngaarden en kastelen in de omgeving te verkennen!

Assmannshausen

In Assmannshausen, het rodewijndorp naast Rüdesheim, ligt Hotel Lamm met uitzicht op de Rijn. Het Wine & Dine arrangement is inclusief 2 overnachtingen met ontbijtbuffet, 1x 4 gangendiner inclusief 1/2 fles Riesling, 1x 4 gangendiner inclusief 1/2 fles Spätburgunder, 1 Ringticket en bezoek aan het wijndomein Georg Breuer (op 5 km).

Vanaf € 199 p.p.

Ook voor groepen

Met de wijn- of kookclub, familie of met een groep vrienden naar een wijnregio? Wij doen graag een voorstel inclusief bezoek wijnboeren maar ook kookworkshops, picknicks en leuke uitstapjes.


Ook voor zakelijke bijeenkomsten zoals brainstormen, board meetings of events tussen de druiven bieden wij mogelijkheden.

Niet gevonden wat u zocht?

Neem contact met ons op voor een reis op maat! 

Tip: combineer 2 regio's!