arrow_drop_up arrow_drop_down

Wijnreizen Duitsland - Rheingau

Rheingau, Rhein & Riesling

In dit wijngebied rondom Wiesbaden, met als bekendste wijndorp Rüdesheim, is 80% van de wijngaarden beplant met de Rieslingdruif. De wijngaarden liggen op de zonovergoten hellingen van de Rijn en worden beschermd door de heuvels van de Taunus. Door deze gunstige ligging en het milde klimaat worden hier zeer goede wijnen geproduceerd.


Rüdesheim is het hart van deze wijnregio. Bekend om de vakwerkhuizen en de 2 meter brede Drosselgasse met alleen maar wijnbars en restaurants met live muziek. Overnacht in dit wijndorp of het naastgelegen rodewijndorp Assmannshausen.

Wijn en ...

In dit gebied liggen diverse abdijen en kloosters waar wijn een rol speelt of heeft gespeeld. Naast Kloster Eberbach onder meer Abdij Sankt Hildegard en Schloss Johannisberg, bekend om de Spätlese.

Breng een bezoek aan de historische binnenstad van Wiesbaden met vele thermale bronnen, parken en gezellige terrasjes . Vanaf de Neroberg heb je een prachtig uitzicht op de stad en haar wijngaarden. 

Maak ook een fiets- of wandeltocht door de wijnbergen en langs de Rijn. En maak een boottocht om de steile wijngaarden van het water te bewonderen.

Arrangementen in Rüdesheim en Assmansshausen

Historisches Weinhotel des Riesling zum grünen Kranz - Rüdesheim

Dit 3* familiehotel ligt in de oude stad, op loopafstand van de beroemde straat Drosselgasse en van de rivier de Rijn. Drink een glas wijn in de Weingarten bij mooi weer of bij de Vinotheek van de familie aan de overkant van de straat. 

5-daags Wine Experience arrangement

Dit arrangement is inclusief 

- 4 overnachtingen met  ontbijtbuffet

- 4x halfpension

Weinpass (6 wijndegustaties, keuze uit 3 vinotheken) en geschenkje (glas)

- fles wijn

- tips plus aromawiel speciaal voor Duitse wijnen

Vanaf € 239 p.p. Neem contact op voor de beschikbaarheid! 

Ook 3-daags fietsarrangement.

Tip: combineer een verblijf in dit hotel met Rüdesheim am Rhein

Verblijf 2 nachten aan de Moezel en reis dan door naar Rüdesheim in de Rheingau. Combineer zo deze twee wijnregio's en proef de Riesling in beide regio's! Vanaf € 279 p.p.

Meer info ...


Rheinhotel Lamm - Assmannshausen

Dit 3*-familiehotel ligt aan de oevers van de Rijn in het rodewijndorp Assmannshausen met de typische vakwerkhuizen. Geniet van het uitzicht op het terras, maak een boottochtje en 

3-daags Wine & Dine arrangement

Dit arrangement is inclusief 

- 2 overnachtingen met ontbijtbuffet

- 1x 4 gangendiner inclusief 1/2 fles Riesling

- 1x 4 gangendiner inclusief 1/2 fles Pinot Noir

- 1 Ringticket (voor bezoek Rüdesheim; stoeltjeslift naar Niederwald, gondellift van Niederwald naar Rüdesheim en terug met boot)

- Bezoek aan het wijndomein Georg Breuer (op 5 km) met kleine proeverij

Vanaf € 209 p.p. Neem contact op voor de beschikbaarheid!

Ook voor groepen!

Voor groepen hebben we diverse mogelijkheden. Ook kooklessen en speciale activiteiten rondom wijn.

Neem contact op voor een voorstel op maat!