Wine & Dine Festivals in Rheingau en Algarve
Blog
Blog
02/09/2019

Wine & Dine Festivals in Rheingau en Algarve

02/09/2019

In Hotel Kronenschlössschen bij Eltville in de Rheingau vindt van 21 februari tot 10 maart het Rheingau Gourmet & Wine Festival plaats. Met gerechten van sterrenchefs uit de hele wereld, begeleid door de beste wijnen uit de regio. De chefs komen voornamelijk uit Duitsland maar ook uit o.a. België, Chili, Libanon, Spanje en Nederland. Zo ook Patrick von Vacano van Original Beans. Wijnboeren uit diverse landen en streken zijn aanwezig en gedurende de dag zijn er workshops, demonstraties en proeverijen.

Een paar dagen naar de Rheingau? Klik hier voor de mogelijkheden!

Dit festival is niet het enige. Van 5 t/m 13 mei vindt in Zuid-Portugal de Fine Wine & Food Fair plaats met 15 internationale topchefs die goed zijn voor  in totaal 20 Michelinsterren. Het is één van de grootste culinaire events van Europa en vindt plaats in Vila Vita Parc Spa & Resort.

Dat het een festival van het hoogste culinaire niveau is, bewijzen namen als Thomas Allan (The Modern**, New York), Annie Féolde (Enoteca Pinchiorri***, Florence), Jan Hartwig (Atelier***, München) en Andreas Caminada (Schauenstein***, Fürstenau). Daarnaast is ook driesterrenchef Jacob-Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen aanwezig. Deze topkoks reizen met nog 10 andere internationale collega’s naar de Algarve om bezoekers van de Fine Wine & Food Fair uitgebreid te laten proeven van hun kunsten.

Vila Vita Park Resort & Spa

Het haute cuisine-feest vindt plaats in Vila Vita Parc, één van de populairste vijfsterrenresorts van Zuid-Portugal, prachtig gelegen in Porches (Lagoa) in het westen van de Algarve. Het festival bestaat uit diverse events, waaronder themadiners en ‘four hands dinners’ (€330 pp), waarbij twee topchefs samen een compleet diner bereiden. De exclusieve maaltijden worden geserveerd in de restaurants Ocean**, Atlântico en Praia Dourada op het strand, waar gasten niet alleen van spectaculaire smaakcombinaties genieten, maar waar ze ook hun kookhelden ontmoeten. Uiteraard kookt Ocean’s eigen chef Hans Neuner ook mee, hij verzorgt voor elk diner onder andere de verrukkelijke amuses.

Naar dit resort en/of event? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.