Wijnfeestenseizoen weer van start!
Blog
Blog
05/14/2019

Wijnfeestenseizoen weer van start!

05/14/2019

In de wijngebieden vinden ze altijd wel een reden om een feestje te vieren en vanaf deze periode zijn er regelmatig kleine en (middel)grote wijnfeesten. Zo was er in Catalonië tijdens het eerste weekend van mei het Fira del Vi in Falset met wijnkelders uit de Priorat en Montsant. In deze twee Catalaanse wijnregio’s worden voornamelijk rode wijnen geproduceerd maar er waren ook witte en rosé wijnen. Bijzondere wijnen die je bij de stands van meer dan 70 wijnkelders kon proeven en ook kopen.

Tijdens dit wijnfestival bruiste Falset en omgeving van de activiteiten. Van concerten en culinaire evenementen tot speciale proeverijen in de wijngaarden. Zo was er een speciale wijnproeverij bij een van de wijnkelders met wijnen van vrouwelijke wijnmakers en combineerde het event Vidart wijn met muziek. Er was een proeverij met wijnen van verschillende wijnproducenten en een pianoconcert in de  wijnkelder.

 

Een volgend groots wijnfestival in Catalonië is in de naastgelegen wijnregio Penedès

Wijn & Jazz in Vilafranca del Penedès

In dit gebied van de cava is begin juli een bijzonder festival dat wijn, cava en jazz combineert: ViJazz. Een bijzonder 3-daags evenement met jazzconcerten en proeverijen van wijn en cava in het historisch centrum van Vilafranca. Ook zijn er speciale proeverijen en met drie teams van Castellers zullen zij ongetwijfeld ook te bewonderen zijn.

Een bezoek brengen aan de cava- en wijnboeren in deze regio en Priorat? Ook prima te combineren met een bezoek aan de Rioja of een stedentrip naar Barcelona! De Penedès ligt op nog geen half uur rijden en de Priorat 1,5 uur van Barcelona.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.