Vier de lente met wijn tijdens VIVID aan de Costa Brava
Spanje
Spanje
03/22/2019

Vier de lente met wijn tijdens VIVID aan de Costa Brava

03/22/2019

In april zijn er in de Empordà vele evenementen tijdens het wijnfestival VIVID. Het is de vierde editie van dit festival in zowel de Alt Empordà en Baix Empordà. Deze wijnregio van de Costa Brava is een regio van contrasten waar zee en bergen samen komen. Kleine vissersplaatjes en mooie stranden aan de Costa Brava met middeleeuwse stadjes in het binnenland. Karakteristiek is de noordelijke wind, de tramontane, die invloed heeft op de wijnen.

Empordà is een van de oudste wijnregio’s en Romeinese archeologische opgravingen in Platja d’Aro en Tossa de Mar laten de overblijfselen zien van deze wijnproductie. Sinds de 12e eeuw werd ook in kloosters werd door monniken wijn geproduceerd. Het klooster van Sant Pere de Rodes is hier een voorbeeld van. De streek is vooral bekend door de rode wijnen. Witte en rosé wijnen maar ook cava en zoete wijnen Moscatel en Garnatxa de l’Empordà worden echter ook geproduceerd. Voor elk wat wils!

Meer dan 50 wijnactiviteiten tijdens Vívid

Tijdens de hele maand april zijn er verschillende activiteiten rondom wijn en gastronomie. In Roses beginnen ze al op 29 maart met een Ruta de les Tapes en Restaurant La Tastaollettes in Sant Antoni de Calonge heeft een speciaal degustatiemenu van 5 tot 7 april. Een aanrader! Vorig jaar was ik daar zelf om de kleine gerechtjes van de vrouwelijke chef te proeven en het was een bijzonder smakelijke zondagmiddag.

Ook zijn er combinaties met muziek zoals jazz en oesters, wandelingen door de wijngaarden met diner en nog veel meer!