fietsen in de minho/vinho verde
Portugal
Portugal
04/23/2024

Fietsen of wandelen door de wijngaarden

04/23/2024

Ben je op zoek naar een unieke en actieve vakantie? Denk dan eens aan een wandel- of fietsvakantie in een wijnregio! Combineer prachtige landschappen, pittoreske dorpjes, heerlijke wijnen en culinaire hoogstandjes met een flinke dosis beweging.

Diverse mogelijkheden voor alle niveaus

Of je nu een ervaren fietser of wandelaar bent, of liever een ontspannen tocht maakt, er is voor ieder wat wils. Van eenvoudige routes langs de Moezel tot uitdagende beklimmingen in de Douro-vallei, er zijn talloze routes die perfect aansluiten bij jouw niveau en interesses.

Ontdek de mooiste wijnregio's

Tijdens je fiets- of wandelvakantie verken je de mooiste wijnregio's van Europa. Bewonder de steile wijngaarden langs de Douro, fiets langs charmante dorpjes in de Bordeaux, of geniet van de adembenemende uitzichten over de Costa Brava.


Naast de prachtige landschappen en interessante bezienswaardigheden, geniet je tijdens je wijnreis ook van de lokale gastronomie. Schuif aan in authentieke Portugese tavernes, proef van traditionele Catalaanse gerechten of laat je verrassen door de culinaire hoogstandjes in de Franse wijnregio's.

Denk bijvoorbeeld aan een culinaire fietsvakantie in de Vinho Verde, een fietsvakantie voor families in Minho, of een wandelvakantie over het pad langs de Costa Brava in combinatie met de wijnregio van de Costa Brava, de Empordà.

Fietstours voor een actieve dag

Voor degenen die niet elke dag willen fietsen zijn er ook (halve-)dag fietstours in de wijnregio's. Zo ervaar je op een actieve manier de schoonheid van de omgeving en proef je van lokale lekkernijen.

Het voor- en najaar: ideaal voor een wandel- en fietsvakantie

De lente en het najaar zijn de perfecte periodes voor een wandel- of fietsvakantie in een wijnregio. De temperaturen zijn aangenaam, de natuur is op haar mooist en de drukte is minder dan in de zomermaanden.

Bezoek onze pagina Fiets-en wandelvakanties voor inspiratie!

Ben je enthousiast geworden over een wandel- of fietsvakantie in een wijnregio? Neem dan contact op voor een vrijblijvend voorstel op maat. We bespreken graag jouw wensen en creëren een onvergetelijke vakantie die perfect aansluit bij jouw interesses.