Aruba
12/19/2023

Culinair genieten op Aruba

12/19/2023

Op het zonovergoten eiland Aruba, ook wel bekend als One Happy Island, gaat gastronomie verder dan een simpel diner; het is een betoverende reis voor de zintuigen. De eilandsfeer, doordrenkt met de geur van de zee en het zachte briesje van de Caribische Zee, dient als het perfecte decor voor een culinaire ontdekkingsreis.

Naast schitterende, bekroonde stranden biedt Aruba een veelzijdig culinair landschap met veel fine dining restaurants, waaronder 9 chefs table restaurants. Drie niet te missen chefs table restaurants voor een exclusieve gastronomische ontdekkingsreis zijn:

Infini

De fine fleur van de Arubaanse gastronomie vind je in Infini, waar chef-kok Urvin Croes heer en meester is. "Onbeperkte mogelijkheden" is niet alleen een naam; het is een belofte die proeft naar lokale ingrediënten en tradities. Te midden van een intieme sfeer genieten gasten van verfijnde, traditionele gerechten, gehuld in een modern jasje. Met maximaal 12 gasten is Infini een oase van exclusiviteit.

Koal

In het betoverende Koal bundelen twee getalenteerde chefs, Arubaan Albert Raven en Nederlander Tom Rensen, hun krachten. Gevestigd in een monumentaal pand biedt Koal plaats aan 16 gasten. De menu's zijn een verrukkelijke samensmelting van Caribische, Mediterrane en Europese smaken. Hier is dineren niet slechts een maaltijd, maar een reis door de wereld van culinaire verfijning.


Ever voor freestyle dinerervaring

Bij Ever, het culinaire domein van chef-kok en eigenaar Ever de Peña, draait alles om een 'freestyle' dinerervaring. In een unieke setting serveert De Peña per avond slechts 14 geluksvogels een verrassend meergangenmenu. Een bezoek aan Ever is als een artistiek gastronomisch avontuur, waarbij wijn- en spijsproeverijen en ambachtelijke cocktails de zintuigen verwennen.

Rum- en wijnproeverij

Als het om proeverijen gaat, is Aruba een ware traktatie. Bijvoorbeeld bij Pepe Margo, een distilleerderij in Oranjestad, ooit het huis van Catarina Margarita (Margo) Arends. Haar kleinzoon runt hier nu een authentieke distilleerderij voor rum en gin, waar je wordt verwend met heerlijke cocktails in historische sferen.

Midden op het eiland bevindt zich de uitgestrekte wijngaard Alto Vista Winery. Deze herbergt een bijzondere wijnmakerij en een rum-distilleerderij met een eigen suikerrietplantage. Bij Alto Vista maak je een unieke culinaire ontdekkingsreis en sluit je de avond in stijl af met een lokale wijn- en spijsproeverij.

Op Aruba is gastronomie geen maaltijd; het is een viering van smaken, een eerbetoon aan tradities en een ontdekkingsreis voor fijnproevers die de culinaire schatten van One Happy Island willen verkennen.

Dit zelf ervaren? Er is een culinaire reis inclusief:

 • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
 • 8 overnachtingen in een prachtig luxe resort inclusief ontbijt
 • Alle genoemde, benodigde privétransfers
 • Activiteiten zoals rum- en wijnproeverij en 3x een diner bij de drie chefs table restaurants:
       8-gangen diner bij Chefs table restaurant Ever
       5-gangendiner bij Chefs table restaurant Koal
       8-gangendiner bij Chefs table restaurant Infini
 • Meet & greet bij aankomst met VIP-services

Vanaf € 5.325 p.p. Neem contact voor een voorstel!