hotel alentejo
Portugal
Portugal
01/14/2024

Herdade de Sobroso, een bijzondere plek in de Alentejo

01/14/2024

Tijdens een famtrip door de Alentejo was de laatste stop op weg naar Lissabon Herdade de Sobroso. Een bijzondere plek die ik zeker niet had willen missen! 

Dit boutique wijnhotel is een prachtige plek om tot rust te komen en is gelegen in een natuurgebied dat je kunt verkennen tijdens een jeepsafari. Met wat geluk zie je naast de vele vogels herten en mouflons . Op het terrein is er, naast de wijngaarden, een klein meer met een strandje waar je kunt kayakken.


Wijnhuis

Het hotel wordt omringd door wijngaarden en de wijnproductie vindt hier ook plaats. De wijnen behoren tot de DOC regio Vidigueira met rode druivensoortenals Aragonez, Alicante Bouschet, Syrah, Cabernet Sauvignon, Touriga Nacional, Touriga Franca, Trincadeira, Alfrocheiro and Petit Verdot. De witte wijnsoorten zijn Antão Vaz, Arinto, Alvarinho, Verdelho.

Experiences

Naast een tour door de bodega met proeverij zijn er meer mogelijkheden. Denk aan ...

  • jeepsafari door natuurgebied
  • paardrijden
  • vissen
  • kayaking
  • fietsen
  • yoga, meditatie, massage
  • picknick


Herdade do Sobroso ligt in de nabijheid van het Alqueva meer, het grootste kunstmatige meer van Europa. Een boottocht op het meer is mogelijk maar het is ook 's werelds eerste Starlight Tourism Destination. Bewonder de fascinerende sterrenhemel van Herdade do Sobroso.

Unesco stad Évora ligt op circa 45 minuten en Lissabon op 2 uur.

Verblijf

Herdade de Sobroso is een kleinschalig wijnhotel waar je je al snel thuis voelt door de hartelijke ontvangst. Verblijf hier bijvoorbeeld in combinatie met Lissabon maar ook tijdens onze rondreis verblijf je hier een aantal nachten.

Neem contact op voor een voorstel!