arrow_drop_up arrow_drop_down

Wein & Weihnachten tijdens de Advent

In de wijndorpen aan de Moezel is wijn en weihnachten het motto met een bijzondere ondergrondse kerstmarkt in Traben-Trarbach. Op nog geen 10 kilometer van de Moezel ligt het kuuroord Bad Bertrich om zo wijn & weihnachten & wellness te combineren. Het Nahedal is ook bekend om de wijn en hier ligt een van de mooiste kuuroorden van Duitsland, Bad Kreuznach. Maak zeker een wandeling langs de Nahe door het Salinendal naar de romantische kerstmarkt in Bad Münster tijdens de eerste Advents-weekeinden.

Of bezoek het Ahrdal op nog geen 3 uur rijden van Utrecht!

Kerstmarkt en feestelijke verlichting in het Ahrdal

Op circa 3 uur rijden van Utrecht ligt het Ahrdal met de vele wijngaarden. In de historische binnenstad van het wijndorp Ahrweiler wordt tijdens de vier Adventsweekenden een sfeervolle kerstmarkt gehouden. Door zijn ligging binnen de middeleeuwse stadsmuren met historische gebouwen en de St. Laurentius Kirche als decor heeft deze kerstmarkt een heel bijzondere charme. Bijzonder populair is de ‘Mitternachtsweihnachtsmarkt’ op 15 december. Tot middernacht kan je dan over de kerstmarkt slenteren, inkopen doen en genieten van knapperige aardappelpannenkoeken of geurige punch. Ook is er een nostalgische draaimolen en komt de Kerstman op bezoek.

De lichtjes aan de oever van de Ahr veranderen het kuurpark in het naastgelegen Bad Neuenahr in de 2e, 3e en 4e adventsweek en van 27 tot 29 december in een waar winterwonderland. Naast geurig dampende glühwein en andere warme lekkernijen kan je de meesterwerken van wereldkampioen bloemschikken Gregor Lersch bewonderen. Deze geven niet alleen de Kurgartenbrücke, maar ook de schitterend verlichte oever van de Ahr een heel bijzondere sfeer.

In het kuurpark staan tientallen feestelijk versierde huisjes en tenten, waar bijvoorbeeld sterrenkok Hans Stefan Steinheuer winterse heerlijkheden als bramenpunch en gebakken appels serveert. Ook is er een programma met klassieke en moderne muziek, theater, activiteiten voor kinderen en religieuze evenementen.

 

Wein & Weihnachten aan de Moezel

De kerstmarkt van Traben-Trarbach vindt plaats in de historische wijnkelders waar in de gezellige grote, ondergrondse ruimten regionale producten, decoratieve artikelen verkocht worden en alles in verband met de wijn aangeboden wordt. Je kan er ook wijn, glühwein proeven en kiezen tussen vele gebakjes. De 8e Mosel-Wein-Nachts-Markt is van 23 november 2018 tot 1 januari 2019 (van vrijdag tot zondag, niet op 25 november) / van 23 november tot 16 december enkel vrijdag en weekend / van 20 tot en met 23 december en van 26 december tot 1 januari dagelijks (vanaf 11 uur).

De kerstmarkt van Bernkastel is in het centrum van de stad met haar prachtige vakwerkhuizen. Op het gezellige marktplein en de omringende straatjes zijn een 40-tal
standjes opgesteld waar ook allerhande decoratieve producten en winterartikelen aangeboden worden. Deze markt is van 23 november tot en met 23 december 2018 (vooral ‘s
namiddags tot ’s avonds), gesloten op zondag 25 november.

Bad Münster en Bad Kreuznach in het Nahedal

In Bad Kreuznach wordt elk jaar in de periode voor kerst rondom de Nikolauskirche op de Eiermarkt de traditionele ‘Nikolausmarkt‘ gehouden. Van 23 november t/m 23 december zijn er volop kerstkadootjes en kunstnijverheid te koop en kinderactiviteiten, muziekuitvoeringen en religieuze evenementen maken het programma compleet. Wandel langs de Nahe en het Salinental naar de romantische kerstmarkt in Bad Münster am Stein-Ebernburg.

In de adventsweekeindenverandert de romantische kerstmarkt het kuurpark van Bad Münster am Stein-Ebernburg in een ware lichtzee. Duizenden lichtjes markeren de omtrekken van de oude bomen in het park en het silhouet van het kurhaus tegen de achtergrond van de imposante, schitterend aangelichte rotsformatie Rheingrafenstein. In het park zelf nodigen ca. 90 kraampjes de bezoekers uit voor een gezellige adventsrondgang.

Zondag 25 november is het Totensontag in Duitsland en zijn de kerstmarkten gesloten!