Wein & Weihnachten tijdens de Advent

Wein & Weihnachten tijdens de Advent

In de wijndorpen aan de Moezel is wijn en weihnachten het motto met een bijzondere ondergrondse kerstmarkt in Traben-Trarbach. Op nog geen 10 kilometer van de Moezel ligt het kuuroord Bad Bertrich om zo wijn & weihnachten & wellness te combineren. Het Nahedal is ook bekend om de wijn en hier ligt een van de mooiste kuuroorden van Duitsland, Bad Kreuznach. Maak zeker een wandeling langs de Nahe door het Salinendal naar de romantische kerstmarkt in Bad Münster tijdens de eerste Advents-weekeinden.

Of bezoek het Ahrdal op nog geen 3 uur rijden van Utrecht!

Kerstmarkt en feestelijke verlichting in het Ahrdal

Op circa 3 uur rijden van Utrecht ligt het Ahrdal met de vele wijngaarden. In de historische binnenstad van het wijndorp Ahrweiler wordt tijdens de vier Adventsweekenden een sfeervolle kerstmarkt gehouden. Door zijn ligging binnen de middeleeuwse stadsmuren met historische gebouwen en de St. Laurentius Kirche als decor heeft deze kerstmarkt een heel bijzondere charme. Bijzonder populair is de ‘Mitternachtsweihnachtsmarkt’ op 15 december. Tot middernacht kan je dan over de kerstmarkt slenteren, inkopen doen en genieten van knapperige aardappelpannenkoeken of geurige punch. Ook is er een nostalgische draaimolen en komt de Kerstman op bezoek.

De lichtjes aan de oever van de Ahr veranderen het kuurpark in het naastgelegen Bad Neuenahr in de 2e, 3e en 4e adventsweek en van 27 tot 30 december in een waar winterwonderland. Naast geurig dampende glühwein en andere warme lekkernijen kan je de meesterwerken van wereldkampioen bloemschikken Gregor Lersch bewonderen. Deze geven niet alleen de Kurgartenbrücke, maar ook de schitterend verlichte oever van de Ahr een heel bijzondere sfeer.

In het kuurpark staan tientallen feestelijk versierde huisjes en tenten met winterse heerlijkheden als bramenpunch en gebakken appels. Ook is er een programma met klassieke en moderne muziek, theater, activiteiten voor kinderen en religieuze evenementen. Bekijk de reizen naar het Ahrdal …

 

Wein & Weihnachten aan de Moezel

De kerstmarkt van Traben-Trarbach vindt plaats in de historische wijnkelders waar in de gezellige grote, ondergrondse ruimten regionale producten, decoratieve artikelen verkocht worden en alles in verband met de wijn aangeboden wordt. Je kan er ook wijn, glühwein proeven en kiezen tussen vele gebakjes. Er is ook een heel afwisselend programma met vele culturele en muzikale highlights dat de bezoekers in kerststemming brengt. Blikvangers hierbij zijn ook de schaatsbaan en een tentoonstelling rond modelbouw en een andere over de kerstboom.

De 9e Mosel-Wein-Nachts-Markt is van 22 november 2019 tot 1 januari 2020 (van vrijdag tot zondag) en is ook geopend van 23 december tot 1 januari (behalve de Kerstdagen en op Oudjaarsdag tot 16.00 uur).

 

De kerstmarkt van Bernkastel-Kues is in het centrum van de stad met haar prachtige vakwerkhuizen. Op het gezellige marktplein en de omringende straatjes zijn een 40-tal
standjes opgesteld waar ook allerhande decoratieve producten en winterartikelen aangeboden worden. Aan de gevels wordt de adventskalender getoond en elke avond gaat op een verrassende manier een deurtje open. Een hoogtepunt is het fakkelzwemmen met Sinterklaas op 7 december waarna de zwemmers kinderen met geschenkjes verrassen. Feestelijk is het vuurwerk op 21 december met muziek en speciale verlichting in de oude stad. Deze markt is van 22 november tot en met 22 december 2019 (vooral in de namiddag en avond).

De kerstmarkt in Cochem vindt plaats van eind november tot 22 december en langs de verlichte Moezelpromenade en in een grote feesttent is de traditionele kerstmarkt. Daarbij komt elk weekend iets bijzonders. Zo worden op 1 en 2 december sprookjes verteld in een klein sprookjesbos. Het weekend daarna is er een Middeleeuwse markt met muziek uit de tijd van de troubadours en kinderen die kaarsen maken en klei boetseren. Vanaf 13 tot 22 december bieden marktkramers culinaire specialiteiten uit heel Europa aan, op 14 en 15 december is er een adventsfeer in de Rijksburcht met een levende kerststal op het binnenplein. Tot slot staat 21 december in het teken van het licht met o.m. een grandioos vuurwerk die duizenden lichtjes over de stad verspreidt. Bekijk de wijnreizen naar de Moezel …

Bad Münster en Bad Kreuznach in het Nahedal

In Bad Kreuznach wordt elk jaar in de periode voor kerst rondom de Nikolauskirche op de Eiermarkt de traditionele ‘Nikolausmarkt‘ gehouden. Van 23 november t/m 22 december zijn er volop kerstkadootjes en kunstnijverheid te koop en kinderactiviteiten, muziekuitvoeringen en religieuze evenementen maken het programma compleet. Wandel langs de Nahe en het Salinental naar de romantische kerstmarkt in Bad Münster am Stein-Ebernburg.

 

In de adventsweekeinden verandert de romantische kerstmarkt het kuurpark van Bad Münster am Stein-Ebernburg in een ware lichtzee. Duizenden lichtjes markeren de omtrekken van de oude bomen in het park en het silhouet van het kurhaus tegen de achtergrond van de imposante, schitterend aangelichte rotsformatie Rheingrafenstein. In het park zelf nodigen ca. 100 kraampjes de bezoekers uit voor een gezellige adventsrondgang. Een aanrader!

Kerstmarktencruise of Kerstcruise?

Een 7-daagse Kerstcruise op de Romantische Rijn of een 4-daagse Kerstmarktencruise? De Kerstmarktencruise is er op 6 en 9 december met een bezoek aan de kerstmarkten in o.a. Koblenz en Mainz. Deze all-inclusive cruise is er vanaf € 498 p.p.

Naast de Kerstcruises op de Rijn zijn er ook Kerstcruises op de Elbe, Donau en Rhône & Saône. Vaak met leuke kortingen.

Zondag 24 november is het Totensontag in Duitsland en zijn de kerstmarkten gesloten!

Neem contact op voor de mogelijkheden!