Wein & Weihnachten tijdens de Advent
Duitsland
Duitsland
11/22/2022

Wein & Weihnachten tijdens de Advent

11/22/2022

In de wijndorpen aan de Moezel is wijn en weihnachten het motto met een bijzondere ondergrondse kerstmarkt in Traben-Trarbach. Op nog geen 10 kilometer van de Moezel ligt het kuuroord Bad Bertrich om zo wijn & weihnachten & wellness te combineren. Het Nahedal is ook bekend om de wijn en hier ligt een van de mooiste kuuroorden van Duitsland, Bad Kreuznach. Maak zeker een wandeling langs de Nahe door het Salinendal naar de romantische kerstmarkt in Bad Münster tijdens de eerste Advents-weekeinden.

Wein & Weihnachten aan de Moezel

De kerstmarkt van Traben-Trarbach vindt plaats in de historische wijnkelders waar in de gezellige grote, ondergrondse ruimten regionale producten, decoratieve artikelen verkocht worden en alles in verband met de wijn aangeboden wordt. Je kan er ook wijn, glühwein proeven en kiezen tussen vele gebakjes. Er is ook een heel afwisselend programma met vele culturele en muzikale highlights dat de bezoekers in kerststemming brengt. Blikvangers hierbij zijn ook de schaatsbaan en een tentoonstelling rond modelbouw en een andere over de kerstboom.

De Mosel-Wein-Nachts-Markt is van 24 november 2023 tot 1 januari 2024 tijdens de weekenden.

De kerstmarkt van Bernkastel-Kues is in het centrum van de stad met haar prachtige vakwerkhuizen. Op het gezellige marktplein en de omringende straatjes zijn een 40-tal standjes opgesteld waar ook allerhande decoratieve producten en winterartikelen aangeboden worden. Aan de gevels wordt de adventskalender getoond en elke avond gaat op een verrassende manier een deurtje open. Een hoogtepunt is het fakkelzwemmen met Sinterklaas waarna de zwemmers kinderen met geschenkjes verrassen. Deze markt is van 24 november tot 23 december 20232.

De kerstmarkt in Cochem vindt plaats van 24 november tot 17 december en langs de verlichte Moezelpromenade en in een grote feesttent is de traditionele kerstmarkt. Daarbij komt elk weekend iets bijzonders.

Bezoekers van de kerstmarkt kunnen talrijke kraampjes ontdekken tijdens een rondgang door de oude stad. Specialiteit is de witte glühwein om weer lekker warm te worden. Er zijn themaweekends zoals het Sprookjesweekend voor kinderen in het eerste weekend van de advent, het Middeleeuws weekend met historische handelaars en jongleurs in het tweede weekend van de advent en het Kasteelkerstfeest met een kerststal op de binnenplaats van de majestueuze Rijksburcht in het derde weekend van de advent. Bekijk de wijnreizen naar de Moezel …

Bad Münster en Bad Kreuznach in het Nahedal

In Bad Kreuznach wordt elk jaar in de periode voor kerst rondom de Nikolauskirche op de Eiermarkt de traditionele ‘Nikolausmarkt‘ gehouden. Van 24 november tot 23 december zijn er volop kerstkadootjes en kunstnijverheid te koop en kinderactiviteiten, muziekuitvoeringen en religieuze evenementen maken het programma compleet. Wandel langs de Nahe en het Salinental naar de romantische kerstmarkt in Bad Münster am Stein-Ebernburg.

In de eerste drie adventsweekeinden vanaf 25 november verandert de romantische kerstmarkt het kuurpark van Bad Münster am Stein-Ebernburg in een ware lichtzee. Duizenden lichtjes markeren de omtrekken van de oude bomen in het park en het silhouet van het kurhaus tegen de achtergrond van de imposante, schitterend aangelichte rotsformatie Rheingrafenstein. In het park zelf nodigen ca. 100 kraampjes de bezoekers uit voor een gezellige adventsrondgang. Een aanrader!

Bekijk de wijnreizen aan de Nahe ...

Zondag 26 november is het Totensontag in Duitsland en zijn de kerstmarkten gesloten!