Wijnreizen Duitsland - Nahe

De Nahe, onbekend maar niet minder mooi ...

Het Naheland, tussen de valleien van de Moezel en de Rijn,  heeft een rijke variëteit aan grondsoorten; op löss, leem, kwartsiet, verweerde leistein en purpersteen gedijen vele druivensoorten van de beste kwaliteit. De variëteit, milde temperaturen en veel zon zorgen voor een prima klimaat voor duivensoorten zoals Müller-Thurgau, Silvaner, Riesling maar ook variëteiten zoals Burgunder, Scheurerbe, Portugieser en Dornfelder. 


De Nahe slingert door het prachtige heuvelachtige landschap met de vele wijngaarden. De wijngaarden ontdekken kan door de 130 kilometer lange bewegwijzerde wijnroute, de Nahe Weinstraβe, te volgen. 


Naast de vele wijngaarden biedt het landschap uitgestrekte bossen, machtige rotsen en de bergen van de zuidelijke uitlopers van de Hunsrück. In deze prachtige natuur zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet zoals de Weinwanderweg Rhein-Nahe. Deze 90 km lange route gaat over comfortabele wandelpaden van Bingen aan de Rijn naar Kirn aan de Nahe.  

Wijn en ...

Bezienswaardigheden zijn o.a. de Ruïne Gutenberg, de Benediktijner kloosterkerk in Sponheim, de Disibodenbergkloosterruïne en openluchtmuseum in kuuroord Bad Sobernheim. 
In dit gebied liggen de drie kuuroorden Bad Kreuznach, Bad Münster en Bad Sobernheim. Deze laatste is bekend om het blotevoetenpad en als Felke-kuurplaats.  Bad Kreuznach wordt wel een van de mooiste kuuroorden van Duitsland genoemd.
Een bijzondere manier om de natuur te ontdekken is per draisine. Het spoortraject voor de draisines is 40 kilometer lang met 28 halteplaatsen.

WineBreaks in Bad Kreuznach en aan de Nahe

BC Hotel Bad Kreuznach

In het prachtige dal van de rivier de Nahe ligt een van de mooiste kuuroorden van Duitsland, Bad Kreuznach. Een perfecte plek voor Wijn & Wellness! Verblijf in BC Hotel met restaurant Mühlentor. Arrangementen zoals een 3-daags halfpensionarrangement vanaf € 240 p.p.

Landhotel Niederthäler Hof

Te midden van de wereldberoemde wijngaarden van Schlossböckelheimer Felsenberg ligt dit landhotel met restaurant en café. Gelegen in het Nahedal tussen Bad Kreuznach en Bad Sobernheim. Met tuin en terras is het een prima plek om dit idyllische dal te ontdekken. 

Meisenheimer Hof

Verblijf in dit wijnhotel met binnenplaats en restaurant voor een goed glas wijn van het eigen wijngoed. Naast het wijngoed is er ook een brennerei voor heerlijke schnaps. Een mooie rustige plek om te verblijven en het gebied van de Nahe te ontdekken.

Meer hotels en andere accommodaties in Bad Kreuznach

  Booking.com