arrow_drop_up arrow_drop_down

Wijnreizen Duitsland - Nahe & Rheinhessen 

Deze twee wijnregio's liggen naast elkaar en zijn prima te combineren. De Nahe slingert door het prachtige heuvelachtige landschap met de vele wijngaarden. De wijngaarden ontdekken kan door de 130 kilometer lange bewegwijzerde wijnroute, de Nahe Weinstraβe, te volgen. Het heuvelachtige Rheinhessen is het grootste wijngebied van Duitsland met een nieuwe generatie wijnboeren die garant staan voor topwijnen. Aan de oever van de Rijn ligt Mainz, een van de Great Wine Capitals. 

Meer info over de wijngebieden in Duitsland ...

A collection of Unique Selling Points

Nahe - Bad Kreuznach

Bad Kreuznach is een gezellig wijndorp én kuuroord. Het wordt wel heen van de mooiste Duitse kuuroorden genoemd. 

Bezoek de wijndorpen langs de Nahe door het volgen van de wijnroute. Een bijzondere manier om de natuur, wijngaarden en bezienswaardigheden te ontdekken is per draisine. Het spoortraject voor de draisines is 40 kilometer lang met 28 halteplaatsen.

Mainz & Rheinhessen

Net zoals Bordeaux en Porto is Mainz is een van de Great Wine Capitals. In de historische binnenstad vind je gezellige wijnbarretjes waar je de wijnen uit Rheinhessen kunt proeven. Of maak een stop in een Weinstube voor regionale specialiteiten met een heerlijk glas wijn of sekt.


Het heuvelachtige Rheinhessen is een heerlijke regio om te wijnwandelen.

Ook voor groepen

Met de wijn- of kookclub, familie of met een groep vrienden naar een wijnregio? Wij doen graag een voorstel inclusief bezoek wijnboeren maar ook kookworkshops, picknicks en leuke uitstapjes.


Ook voor zakelijke bijeenkomsten zoals brainstormen, board meetings of events tussen de druiven bieden wij mogelijkheden.

Niet gevonden wat u zocht?

Neem contact met ons op voor een reis op maat! 

Tip: combineer 2 regio's!