Wijnreizen Duitsland - Moezel

De romantische Moezel

De rivier de Moezel voert door het oudste wijngebied van Duitsland van Trier naar Koblenz. Kenmerkend zijn de steile, veelal terrasvormige wijngaarden. Bij het toeristische Cochem zijn de hellingen het steilst; het werken in de wijngaarden hier is een waar huzarenstukje. Omdat hier vaak alleen maar terrassenbouw mogelijk is, wordt dit deel van de Moezel wel de Terrassenmoezel genoemd.


De Romeinen ontdekten 2000 jaar geleden al dat de beschutte hellingen van het Rheinische Schiefergebirge zeer geschikt waren voor wijnbouw. De grondsoort is in dit gebied met name leisteen, de ideale bodem voor de Riesling-druif die hierdoor een mineraal-karakter krijgt. Zestig pro cent van dit gebied is beplant met deze druif.


Maak zeker een fietstocht langs de Moezel en stop onderweg bij een van de vele wijndorpen. De Mosel-Radweg is een van de bewegwijzerde fietsroutes in het gebied van de Moezel en is 275 kilometer lang. Ook voor wandelaars is dit een mooie regio. Er zijn diverse wandelroutes zoals de Moselsteig, een 375 km wandelroute die verdeeld is in 24 etappes.


In de Adventsperiode zijn er in de wijndorpen veelal bijzondere Weihnachtsmarkten. Lees meer hier over ...

Verblijf in een van de wijndorpen zoals

Traben-Trabach, bekend om de Jugendstilgebouwen maar ook om de ondergrondse kerstmarkt in de wijnkelders.

Het middeleeuwse centrum Bernkastel-Kues met de vakwerkhuizen is zeker een bezoek waard. Slenter door de straatjes en stop bij een van de weinstuben voor een glas Riesling.

Trier, de oudste stad van Duitsland met de oudste wijnkelder en de vele gebouwen uit de Romeinse periode zoals de Porta Negra, kathedraal en thermen.

Arrangementen in Traben-Trarbach of Trier

Hotel Goldene Traube*** - Traben-Trarbach

Dit trendy familiehotel ligt in het centrum van Traben-Trarbach. Vanaf het dakterras is het uitzicht prachtig over het romantisch wijnstadje met kronkelende steegjes en jugendstilhuizen.

Bezoek de wijnboeren in de omgeving en bezienswaardigheden zoals het Mittelmoselmuseum, het Ikonencentrum, de ruïne Grevenburg. 

Diverse arrangementen in dit hotel zoals een 3-daags Wine & Dine met o.a. 1 diner en 1 wijnproeverij. Vanaf € 179 p.p. Neem contact op voor de beschikbaarheid!

4-daags Culinair wandelarrangement vanuit Trittenheim

Een wandelarrangement vanuit Trittenheim, een wijndorp met vele wijnboeren die o.a. de bekende Trittenheimer Apotheke produceren. Dit arrangement is inclusief o.a.

- 3 overnachtingen in Trittenheim

- 3-gangen verrassingsmenu in Neugmagen-Dhron met taxitransfer

- 4-gangen gourmet menu in Michelin*-restaurant

- info over Moselsteig met kaarten en info omgeving

Vanaf € 348 p.p. Neem contact op voor de beschikbaarheid!

Tip: combineer een verblijf aan de Moezel met Rüdesheim am Rhein

Verblijf 2 nachten aan de Moezel en reis dan door naar Rüdesheim in de Rheingau. Combineer zo deze twee wijnregio's en proef de Riesling in beide regio's! Vanaf € 279 p.p.

Meer info ...

Hotel Park Plaza****(*) - Trier

Dit hotel met wellnesscentrum ligt in het centrum van de oudste stad van Duitsland. De Hauptmarkt is een van de mooiste pleinen van Duitsland met gezellige terrasjes. Vanuit het hotel bereikt u in een oogwenk het marktplein, de Porta Nigra, de adembenemende Dom en nog vele andere monumenten.

3-daags arrangement op basis vanaf half-pension vanaf € 199 p.p.

Ook voor groepen!

Voor groepen hebben we diverse mogelijkheden. Ook kooklessen en speciale activiteiten rondom wijn.

Neem contact op voor een voorstel op maat!

arrow_drop_up arrow_drop_down