Blog
Blog
09/03/2018

Bezoek de oudste wijncoöperatie ter wereld

09/03/2018

In het Duitse Ahrdal in het wijndorp Mayschoss kan je de oudste coöperatie van wijnboeren ter wereld bezoeken. Gestart in 1868 met 18 wijnboeren heeft de wijncoöperatie na meer dan 150 jaar maar liefst 432 leden uit Mayschoss, Altenahr en Walporzheim. De leden bezitten in totaal 150 hectare aan wijngaarden, een vierde van het totaal in het Ahrdal.

Tijdens de rondleiding door de oude wijnkelders kom je alles te weten over de productie en geschiedenis van de wijnbouwtraditie in het Ahrdal. Een aantal video’s laat het harde werk van de wijnboer zien in zijn vaak steile wijngaard en het productieproces. Hoe de productie vroeger ging, kan je zien in het wijnbouwmuseum en achter slot en grendel liggen de mooiste wijnen deze Winzergenossenschaft.

 

Het Ahr-dal is een echt rode wijngebied met druivensoorten zoals de Spätburgunder, maar ook Frühburgunder, Portugieser en Domina. Bij de witte druivensoorten is Riesling heer en meester. De laatste jaren wordt er steeds meer Blanc de Noir geproduceerd en deze Blanc de Noir van Spätburgunder is wel erg lekker! Met een prijs van € 7,70 meenemen voor thuis!

Vrijwel elke dag, op elk vol uur, is er een rondleiding door de historische wijnkelders met na afloop een glas rode, rosé of witte wijn. Bekijk hier de openingstijden.

Regelmatig zijn er evenementen zoals de Mayschosser Weinwochen (elk weekend in oktober) met de verkiezing van de nieuwe wijnkoningin, het feest van 1000 lichtjes in de wijnbergen bij de burchtruïne Saffenburg en ter afsluiting een groots vuurwerk.

Een paar dagen naar het Ahrdal? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.