Wijnwandelen in de Unesco-wijngaarden van Lavaux
08/30/2019

Wijnwandelen in de Unesco-wijngaarden van Lavaux

08/30/2019

Combineer de prachtige natuur van Zwitserland met wijn en hun culinaire specialiteiten! Zo kan je aan het meer van Genève wandelen langs de wijnterrassen van Lavaux. Dit is met 800 hectare het grootste samenhangende wijnbouwgebied van Zwitserland en de op de helling gebouwde terrassen staan sinds 2007 onder Unesco-bescherming.

Geniet van het landschap en proef een glas Chasselas in een van de wijnkelders in de pittoreske wijndorpen. Deze wijn van de Chasselas Blanc-druif kan je bijna alleen in Zwitserland drinken. De Zwitsers drinken vrijwel hun hele wijnproductie zelf; slechts 1% van de wijnproductie wordt geëxporteerd.

Deze wandeling is 11 kilometer lang en wil je deze wandeling in etappes afleggen? Tussen de wijndorpen rijden bussen en treinen; wel zo veilig na een wijnproeverij!

Rochers-de-Naye & Meer van Genève

Met de trein kan je ook naar Territet waar je de kabelbaan kunt nemen naar Glion voor de tandradbaan naar Rochers-de-Naye, de berg van Montreux. Tijdens de reis met de tandradbaan is het uitzicht op het Meer van Genève spectaculair. Vier keertunnels zorgen voor verwarring: plotseling ligt het meer aan de andere kant en bij de volgende tunnel “springt” het weer terug. Maak bij aankomst een stop bij Buvette de Jaman voor een van de lokale specialiteiten zoals kaasfondue met een lekker glas wijn.

Copyright by: Switzerland Tourism - By-Line: swiss-image.ch/Andre Meier

Geniet verder van de natuur met de marmotten die je van dichtbij kunt bewonderen en de alpentuin La Rambertia, een idyllische plek met prachtige uitzichten. Hier worden meer dan 1000 planten en alpenbloemen beschermd zoals de bekende edelweiss.

Met de tandradbaan kan je terugreizen naar Montreux. Een rondvaart op het meer van Genève mag niet ontbreken op het programma. Dat kan hier op de mooiste stoomboot ter wereld, de raderstoomboot“La Suisse” uit de Belle Époque-periode. Wat is er heerlijker om de dag af te sluiten met een heerlijk glas Zwitserse wijn aan boord van deze stoomboot.

Naast dit wijngebied van Lavaux zijn er in het kanton Vaud nog 3 wijnregio’s waaronder de Chablais langs de Rhône.

Deze wijnregio ontdekken? Neem contact op voor de mogelijkheden, ook inclusief een treinreis, naar Zwitserland.

Meer lezen over wijnland Zwitserland …