Blog
Blog
07/30/2018

Wijnwandelen op hoogst gelegen wijnberg van Europa

07/30/2018

Het bergachtige Zwitserland is geen groot wijnland maar de wijngaarden zijn vaak prachtig gelegen zoals de wijngaarden van Lavaux aan het meer van Genève. De hoogst gelegen wijnberg van Europa vind je ook hier. Bij het Visperterminen in Wallis wordt op 650 tot 1150 meter boven zeeniveau op succesvolle wijze bijzondere wijnen geproduceerd worden.

De Walliser zon zorgt ervoor dat de speciale druiven goed kunnen rijpen, waarna er een even speciale wijn uit geperst kan worden. Zoals bijvoorbeeld de “Heida Visperterminen”, een bijzonder kruidige witte wijn, die uit een oude druivensoort met dezelfde naam geperst wordt.

Deze druiven houden van de licht kalkhoudende klei- en zandgrond, de sterke zonnestralen en de hoogte van dit aanbouwgebied. De Kelten kweekten al wijndruiven in Visperterminen, zoals archeologische vondsten aangetoond hebben. Tegenwoordig is in het zogenaamde Heida-dorp zo’n 42 hectare grond beplant met wijnranken.

Op 1 september as. is hier een speciale wandeling door de wijngaarden. Tijdens deze Wii-Grill Fäscht zijn er bij de acht stops proeverijen met specialiteiten uit Wallis en Visperterminen.

Meer info over wijnland Zwitserland …