Lucht en licht voor de druiven

Lucht en licht voor de druiven

Ben zaterdag begonnen als vrijwilliger bij de Amsteltuin, een van de vijf beste wijngaarden van Nederland. Alle Amstelwijnen van 2017 werden bekroond met een medaille tijdens de Wijnkeuring der Lage Landen in Neustadt en op 1 september worden de wijnen van 2018 gekeurd. Spannend hoe de wijnen uit dit mooie wijnjaar worden beoordeeld.

In deze tijd van het jaar worden de bladeren weggehaald bij de druiven zodat ze lucht en licht krijgen om verder te groeien. Daarna het moeilijkste … bepalen welke druiven mogen blijven en welke je moet wegknippen. Met pijn in je hart knip je druiventrossen weg. Dit alles om de overgebleven druiven zo optimaal te laten groeien.

De druiven zien er prachtig uit en dat vinden de vogels en eenden ook. Vanaf deze week komen er dan ook netten over de wijnstokken om ze zo te beschermen voor deze veelvraten. Het verzorgen van de druiven blijft dan gewoon doorgaan.

Vanaf september begint het oogsten!

Wil je zelf oogsten tijdens een wijnreisje? In de Priorat kan je tijdens de weekenden in september een oogstdag meemaken en voor groepen ook op andere dagen. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Koop nu 6 flessen Salentein Barrel Selection voor slechts €75 en

maak kans op een diner voor 4 op landgoed de Salentein!

Deze actie is tot 5 november 2023.