Wijnreizen Priorat en Montsant

Voor wijn met een verhaal

In de Priorat in de provincie Tarragona worden de mooiste wijnen geproduceerd met de hoogste certificatie DOCa. Een ruige regio met bijzondere wijnlandschappen en wijndomeinen.


Met zijn onherbergzame landschap behoort Priorat van oudsher tot de armste regio's van Catalonië. Niemand gaf eind jaren zeventig dan ook maar een cent voor de plannen van een groep visionaire hippies om de ooit florerende wijnindustrie uit de zeventiende eeuw weer nieuw leven in te blazen. En toch lukt het: inmiddels behoort Priorat tot de belangrijkste wijnregio's ter wereld. De Priorat wordt omringd door de wijngaarden van DO Montsant.


Wist je dat de Priorat op 1,5 uur rijden van Barcelona ligt? Prima te combineren met een citytrip Barcelona!

Wijn en ...

Sinds de komst van de monniken in de 12e eeuw is er wijnbouw in de Priorat. Om meer te weten te komen over de wijngeschiedenis is een bezoek aan de wijnkelders en de ruïnes van het Kartuizerklooster van Escaladei een must.

Siurana wordt wel een van de mooiste dorpen van Spanje genoemd. Het ligt midden in het natuurgebied Montsant.

Bezoek ook de hoofdstad van de regio, Falset met het mooie Placa de la Quartera en in de omgeving het Castell del Vi. Hier is nu een informatiecentrum over wijn gehuisvest.

WineBreaks in de Priorat

Terra Dominicata - nature, silentium, Priorat

In de omgeving van Scala Dei ligt Terra Dominicata. Ervaar hier de natuur van de omgeving, de rust en de Priorat in alle facetten. Zo wordt er zo veel mogelijk gewerkt met regionale producten en heeft de wijnbar naast de eigen wijnen een zeer ruime selectie van wijnen uit de regio. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, restaurant, wijnbar en regelmatig zijn er activiteiten zoals wijnproeverij.

Trossos del Priorat

Grattalops

Overnacht in deze B&B van een winery in Gratallops met prachtig uitzicht op de wijngaarden vanaf je eigen terras.

Er is een gedeelde keuken en  barbecueplek. Ook kunt u genieten van een drankje van de eigen bar. 

Het is mogelijk om een mand met lokale producten te bestellen. Voor een picknick of barbecue.

Falset

Priorat

Falset is hoofdstad van de Priorat. Een kleine stad met restaurantjes, barretjes en een paar hotels. Hier wordt elk jaar in mei ook het wijnfestival gehouden.

Verblijf bijvoorbeeld in familiehotel Hostal Sport in het centrum van Falset. De kamers zijn allemaal verschillend en het restaurant serveert lokale gerechten met wijn uit de regio. Prima uitvalsbasis voor bezoeken aan wijnboeren.

Meer hotels en andere accommodaties in Priorat

  Booking.com

Liever boeken via een reisagent of voorstel op maat?

Wilt u liever boeken via een reisagent met persoonlijke service of een voorstel op maat?

Ook voor rondreizen op maat, groepsaanvragen of speciale arrangementen rondom de oogst.

Neem contact op!