Wijnreizen Duitsland - Moezel & Rheingau

Gezelligheid, authenticiteit en wijn staan centraal in deze  rondreis die u van Traben-Trarbach langs de Moezel naar Rüdesheim am Rhein in de Rheingau brengt. U krijgt niet alleen de kans om volop te proeven van de heerlijke wijnen die in deze regio’s geproduceerd worden, tegelijkertijd ontdekt u de vele fraaie wandelroutes, de schilderachtige fietspaden en de adembenemende panorama’s. Een rondreis door 2 mooie wijnregio's!

6 dagen Moezel & Rheingau

Dag 1 - aankomst in Traben-Trarbach

Bij aankomst in Traben-Trarbach wacht een warm onthaal in het traditionele charmehotel Weinhaus-Hotel Gräffs Mühle. Dit rustig gelegen familiehotel is omgeven door bossen en wijngaarden, op 2 km van het centrum van Traben-Trarbach, een  romantisch wijnstadje met kronkelende steegjes en jugendstilhuizen. In de avond een 4-gangendiner. 

Dag 2  en 3 - Traben-Trarbach

Breng na het ontbijt een bezoek aan de stadjes Traben en Trarbach, sedert het einde van de 19de eeuw verbonden door een brug. Het is een belangrijk centrum van de wijnhandel en de thuisbasis van het grootste Boeddhamuseum van Europa. Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen langs de Moselsteig, een 365 kilometer lange wandelroute die prachtige landschappen met elkaar verbindt. Het thermaal complex Moseltherme op 50 m van het hotel maakt uw vermoeide benen weer fris. 

In de avonden een 4-gangendiner. 

Dag 4 - Rüdesheim am Rhein

Na het ontbijt rijdt u naar het romantische Rüdesheim am Rhein aan de Rijn waar u overnacht in Historisches Weinhotel des Riesling zum grünen Kranz. Een korte wandeling brengt u van het hotel naar de bruisende Drosselgasse, een geplaveide straat: de vele met hout omrande huizen overwoekerd met wijnstokken zijn hier kenmerkend, ook zijn er talrijke tavernes, wijnbars en souvenirwinkeltjes. 

In de avond een 3-gangendiner.

Dag 5 - Rüdesheim am Rhein

Maak na het ontbijt een mooie wandeling of fietstocht langs de Rijn of de wijngaarden. Breng een bezoek aan Kloster Eberbach, Schloss Johannisberg of maak een boottochtje op de Rijn. Bij boeking ontvangt u tips voor uw verblijf in de Rheingau.

In de avond een 3-gangendiner.

Dag 6 - vertrek of verlenging van uw verblijf

Na het ontbijt kunt u uitchecken of verleng uw verblijf met een of meerdere nachten. 

6-daagse reis vanaf € 465 p.p.

Deze reis is inclusief de overnachtingen in genoemde hotels, ontbijtbuffet, diners conform beschrijving, in Rüdesheim gebruik van fietsen (1 dag) plus 1x picknick (zelf samen te stellen van het ontbijtbuffet). Het is ook mogelijk langer te verblijven aan de Moezel of in Rüdesheim.

Neem contact  op voor de beschikbaarheid!