Ongi Etorri! Welkom in Baskenland en Fair Saturday

Op 30 november kan je Fair Saturday ervaren in Baskenland. Een beweging gestart in Bilbao om de wereld te veranderen door middel van kunst en cultuur. Fair Saturday transformeert de hele stad in een toneel van een theater, dans, opera, performance, zang en meer. De afgelopen edities waren zeer succesvol en elk jaar wordt het groter en in meer steden waaronder Edinburgh, Milaan, Bristol en Malaga.

Maak onderdeel van dit programma tijdens een 6-daagse reis. Beleef Fair Saturday  achter de schermen, ontdek het leven in Baskenland en geniet van enkele van de beste momenten van de Baskische cultuur. 

Bekijk de video over Fair Saturday

Onderstaand het verkort programma van deze speciale reis. Neem contact op voor een uitgebreide versie.

Fair Saturday Plus

Dag 1 - dinsdag 26 november 2019

Het programma begint vanaf 15.30 met een wandeling naar het Maritiem Museum van Bilbao. Hier ontvangst met traditionele dans en presentatie van het Fair Saturday project.


Vervolgens een Pinxtos-tour in het oude deel van Bilbao. 

Dag 2 - woensdag 27 november 2019

Deze dag wordt Bilbao verkend met een wandeling langs de belangrijkste hoogtepunten van Bilbao. Na de lunch een privé bezoek aan het Guggenheim Museum.


De avond is ter vrije besteding.

Dag 3 -donderdag 28 november 2019

Deze dag staat een bezoek aan het biosfeerreserveraat Udaibai op het programma. Dit gebied tussen zee en bergen wordt wel de kraamkamer van Baskische tradities genoemd.

Met bezoek aan Gernica, een txakoli-winery met wijnproeverij en lunch met regionale specialiteiten.


In de namiddag wordt de generale repetitie van Fair Saturday bijgewoond met bezoek back stage.

Dag 4 - vrijdag 29 november 2019

Vrijdag wordt San Sebastian bezocht. Na een stadswandeling en bezoek aan het San Telmo Museum over de Baskische cultuur is er een traditionele lunch. 


In de avond wordt de opening van Fair Saturday bijgewoond. Na het concert is er een hapje en drankje.

Dag 5 - zaterdag 30 november 2019

In de ochtend wordt Getxo bezocht met de Viscaya zweefbrug, een Unesco werelderfgoed. Terug in Bilbao staat er een uniek event op het programma; een kamerconcert op de 24e verdieping van Torre Iberdrola, de enige plek in Bilbao met uitzicht over de hele stad. 

In de middag kan op eigen gelegenheid de muziek-, dans- en theatervoorstellingen in de stad worden bezocht. In de avond is er een speciaal afscheidsdiner als gast van de leden van een Txoko, een gastronomisch gemeenschap.

Dag 6 - zondag 1 december 2019

Terug naar huis of een verlenging van het verblijf in Baskenland. 

Deze groepsreis is met een internationaal gezelschap met Engels als voertaal. 

Prijzen vanaf € 1.899 p.p. op basis van verblijf in een 2-persoonskamer.

Neem contact op voor het uitgebreide programma.