Wijn- en culinaire reizen naar Kroatië

Kroatië voor wijn, gastronomie en cultuur

De keuken in Kroatië is gevarieerd en beïnvloed door verschillende landen. In het binnenland zijn duidelijk de Oerslavische tijden te herkennen en recente contacten met de keuken uit Hongarije, Wenen en Turkije. Op de kaart staan voornamelijk vleesgerechten maar ook zoetwatervis.


Aan de kust is de invloed van de mediterrane, Italiaanse en Franse keuken herkenbaar. Met heerlijke zeevruchtenspecialiteiten die op verschillende manieren worden bereid. Drink hierbij een van de heerlijke Kroatische wijnen zoals de Malvazija, Dingač en sluit af met de bekende likeur Maraschino.


Dalmatië en haar eilanden is een bijzonder wijngebied van Europa. Op de steile zuidhellingen vind je kleine wijngaarden waar ook inheemse druivensoorten zijn aangeplant zoals plavac mali en posip. De Zinfandel die nu groot is in Californië, vindt in dit land zijn oorsprong.


Onderstaand een aantal voorbeeldreizen. Neem contact op voor een voorstel.

Wijn en ...

Een spectaculaire kust met een lengte van bijna 6000 kilometer en maar liefst 1244 eilanden. Op diverse eilanden zoals Hvar is ook wijnbouw.

Bekende steden zoals Zagreb, Opatija, Zadar, Split en Dubrovnik. Steden met historische centra waar je in de steegjes kunt ronddwalen om al het pracht te bewonderen.

Unesco werelderfgoeden zoals het paleis van Diocletianus in Split, het oude centrum van Dubrovnik, Trogir en nationaal park Plitvice.

Prachtige natuurparken, in het binnenland en aan de kust zoals het nationaal park Brijuni in Istrië en nationaal park Krka ten natuuroosten van Sibenik.

Wijn- en culinaire reizen naar Kroatië

Wijn- en culinaire rondreis door het Kroatische landschap

Ontdek de verschillende wijnregio's en het gevarieerde landschap tijdens een 11-daagse individuele rondreis. Deze reis begint in Zagreb waar de eerste 2 wijnregio's worden bezocht. Vervolgens naar Istrië waar verschillende wijnboeren rondom Rovinj worden bezocht. De rit langs de Dalmatische kust naar Zadar is prachtig en onze tip is om een detour te maken naar nationaal park Plitvice meren. In Zadar staat een heerlijk diner met wijnproeverij op je te wachten.

De volgende overnachting is in Split maar niet voordat je bijzondere wijnboeren hebt bezocht, geluncht hebt met regionale specialiteiten van o.a. het eiland Pag en nationaal park Krk en Sibenik hebt bezocht.

Vanuit Split bezoek je de eilanden Hvar en Brac en als laatste wijnregio wordt Peljesac bezocht. Dit schiereiland is de beroemdste wijnstreek van Kroatië en een walhalla voor liefhebbers van oesters en rode wijn. Deze reis eindigt in Dubrovnik en is een voorbeeld.

Neem contact op voor meer informatie of een voorstel op maat.

Wijn- en culinaire cruises

Met de lange kustlijn en de vele eilanden is een cruise een geweldige manier om Kroatië te verkennen. Deze cruises zijn met kleine schepen waardoor het mogelijk is om in kleine havens aan te leggen. Onderweg zijn er zwemstops in de baaien en er zijn ook speciale wijn- en culinaire cruises. Of met een groep een eigen schip afhuren?  

Bijzondere accommodaties

Kroatië heeft prachtige accommodaties. Van fantastische 4- en 5 sterren hotels, villa's tot een van de vele vuurtorens aan de kust.

 

Combineer met Slovenië of Montenegro

Een reis naar Kroatië kan gecombineerd worden met de buurlanden Slovenië of Montenegro.


Neem contact op voor een voorstel op maat!

Ook voor groepen en events

Deze regio is goed bereikbaar met de auto of vliegtuig. Een afwisselende regio met veel natuur, mooie steden, lekker eten en drinken en goede accommodaties. Ook speciale activiteiten en kookworkshops. Neem contact op voor de mogelijkheden!

arrow_drop_up arrow_drop_down