Wijnautoreis Zuid-Afrika

Wijnautoreis Zuid-Afrika

Geniet van de mooiste wijnen in het zuidelijk halfrond

De Nederlander houdt van een wijntje uit Zuid-Afrika; na Frankrijk importeren we de meeste wijn uit Zuid-Afrika. Bekende druivenrassen zijn Chenin Blanc of Steen zoals het hier wordt genoemd, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Pinotage. Deze laatste is een typische druivenras uit Zuid-Afrika, ontstaan door het kruizen van Pinot Noir met Hermitage (ook bekend als Cinsault).

Ontdek in dit nieuwe wijnwereldland de minder bekende wijnlanden Hermanus, Robertson,

Wellington en Constantia tijdens een individuele autorondreis.

Hermanus, hemel op aarde

De ligging met aan de ene kant de wijnbergen en de andere kant de oceaan maakt de wijnroute van Hermanus uniek. Niet alleen kan je hier een van de Hermanus wijnhuizen bezoeken maar ook walvissen spotten! Dit laatste in de periode juli tot november. Tijdens lunch whale spotting of verblijf in hotel? Geniet van de prachtige uitzichten en een heerlijke Chardonnay of Pinot Noir bij een van de fantastische restaurants die deze wijnregio biedt. Voor een beetje hemel op aarde.

Onderweg van Kaapstad naar Hermanus zijn bezoeken aan wijnhuizen in Bot River en/of Elgin mogelijk.

Robertson & Wellington

Robertson, heerlijke wijnen en prachtige vergezichten

De ligging en klimaat van Robertson Wine Valley zorgen voor een perfect terroir om de meest fantastische wijnen te maken. Het aanbod is groot met voor elk wat wils. Meer dan 50 wijnhuizen bieden een grote variëteit; van droge witte wijnen tot krachtige rode maar ook rosé en bubbels!

Wellington, een warm welkom bij pittoreske wijnhuizen

Een charmant wijnland aan de voet van de Groenberg dat meer dan 20 pittoreske wijnhuizen herbergt. Veel van deze wijnhuizen zijn kleinere familiebedrijven waar u een warm welkom wacht. Dit gebied levert de onderstokken voor de Zuidafrikaanse wijngaarden en is vooral bekend voor de Shiraz en Chenin Blanc. 

En … even iets anders proeven dan wijn? Breng een bezoek aan een distilleerderij van o.a. gin, brandy en bitters.

Vanuit Wellington zijn de wijngaarden van Ceres, Tulbach en Riebeek Kasteel eenvoudig te bereiken.

Constantia, de wijngaarden van Kaapstad

Sinds 1685 wordt hier wijn gemaakt en Constantia is hiermee de oudste wijnregio van Zuid-Afrika. Deze lange historie heeft gezorgd voor de productie van fantastische witte en rode wijnen die inmiddels vele awards rijk zijn. Door het koele klimaat en de ligging tussen de False Bay en de Atlantische Oceaan is dit dé plek voor de productie van frisse witte wijnen zoals Sauvignon Blanc. Je vindt hier niet alleen wijnhuizen in boutique stijl maar ook in de historische Cape Dutch architectuur.

Voorstel ontvangen?

Deze 10-daagse individuele autorondreis begint en eindigt in Kaapstad met 1 overnachting in Kaapstad en vervolgens 2 overnachtingen in elke wijngebied. U verblijft in boutique hotels en de rondreis is inclusief bezoek wijnkelders, wijnproeverijen en lunches op bijzondere locaties. Neem contact op voor een voorstel op maat!