Wijnreizen naar Baskenland

Txakoli en Rioja wijnen met pinxtos

In Baskenland is een van de kleinste wijnregio's van Spanje. Hier worden de witte Txakoli wijnen van de inheemse Hondarribi Zuri druif gemaakt. De Txakoli wordt geproduceerd aan de kustlijn van Baskenland en in de regio Getaria en Alava. Deze ligging en klimaat zorgt voor frisse wijnen die uitstekend passen bij vis en schelp- en schaaldieren.


Zoals bij vele kleine wijnregio's is de export vrijwel nihil. Een van de redenen om naar Baskenland af te reizen! Lees onze blog voor meer redenen ...


Bilbao is een perfecte bestemming voor een stedentrip meet gastronomie en wijn. Breng een bezoek aan het Guggenheim, de oude stad met de overdekte markt en vele barretjes. Het is ook mogelijk om vanuit de stad de omgeving zoals San Sébastian maar ook Rioja Alavesa tijdens een dagtrip te bezoeken. Deze wijnstreek ligt op circa een uur rijden van Bilbao. Ten westen van de wijnstad Logroño ligt Rioja Alta en ten oosten Rioja Baja. 

Wijn en ...

Wie Baskenland zegt, denkt direct aan het hoge aantal sterrenrestaurants en de pintxos. Deze tapas op een stokje zie je overal in de barretjes. Heerlijk bij een glas Txakoli of Rioja!
Niet alleen Bilbao maar ook San Sebastian is een bestemming voor foodies. Deze hoofdstad van de Pinxto heeft het hoogst aantal sterren-restaurants per inwoner. Beide steden zijn ook een bezoek waard door hun historische wijken.

In Baskenland vind je een van de oudste zoutfabrieken ter wereld, de zoutvallei van Añana. Na de rondleiding kan je een zoutproeverij doen!

De kust met vissersdorpjes zoals Getaria en het magisch eiland Gaztelugatxe, bekend van Game of Thrones. 

WineBreaks in Baskenland

Stedentrip Bilbao

Maak een stedentrip naar Bilbao met het Guggenheim en de historische wijk met de overdekte markt en pintxos-barretjes. Doe een van de foodtours! Ook mogelijk om vanuit de stad de omgeving zoals San Sébastian maar ook Rioja Alavesa tijdens een dagtrip te bezoeken. Vlakbij Bilbao ligt ook wijnhuis met als buren een 1- en 3* restaurant!

Bilbao plus ... San Sebastian

Huur na een paar dagen Bilbao een auto en verken de prachtige kust met de vissersdorpjes, natuurgebieden en San Juan de Gaztelugatxe, bekend van Games of Thrones. Maak een stop bij een van de Txakoli-winery en sla zeker San Sebastian, de hoofdstad van de Pinxto, niet over voor je de huurauto weer inlevert op de luchthaven.

Tours in en buiten Bilbao

Verken culinair Bilbao tijdens een van de food tours of volg een workshop Pinxtos. 

Ook diverse wijntours naar de Rioja of een van de dagtours langs de kust met stops in bijvoorbeeld Gernika, San Juan de Gaztelugatxe (bekend van Games of Thrones, Bermeo en San Sebastian. 

Of een WD-tour naar de Picos de Europa.

Meer hotels en accommdaties in Baskenland

  Booking.com

Liever boeken via een reisagent of voorstel op maat?

Wilt u liever boeken via een reisagent met persoonlijke service of een voorstel op maat?

Ook voor rondreizen op maat en groepsaanvragen.

Voor groepen zijn er diverse mogelijkheden zoals kooklessen en speciale activiteiten rondom wijn. Ook voor team-building. Een wijnproeverij is een geweldige manier om mensen samen te brengen en de passie

en bevlogenheid van wijnboeren zijn inspirerend.

Neem contact op!