Wijnreizen naar Baskenland

Txakoli en Rioja wijnen met pinxtos

In Baskenland is een van de kleinste wijnregio's van Spanje. Hier worden de witte Txakoli wijnen van de inheemse Hondarribi Zuri druif gemaakt. De Txakoli wordt geproduceerd aan de kustlijn van Baskenland en in de regio Getaria en Alava. Deze ligging en klimaat zorgt voor frisse wijnen die uitstekend passen bij vis en schelp- en schaaldieren.


Zoals bij vele kleine wijnregio's is de export vrijwel nihil. Een van de redenen om naar Baskenland af te reizen! Lees onze blog voor meer redenen ...


Bilbao is een perfecte bestemming voor een stedentrip meet gastronomie en wijn. Breng een bezoek aan het Guggenheim, de oude stad met de overdekte markt en vele barretjes. Het is ook mogelijk om vanuit de stad de omgeving zoals San Sébastian maar ook Rioja Alavesa tijdens een dagtrip te bezoeken. Deze wijnstreek ligt op circa een uur rijden van Bilbao. Ten westen van de wijnstad Logroño ligt Rioja Alta en ten oosten Rioja Baja. 


Onderstaand een aantal mogelijkheden. Neem contact op voor een voorstel op maat!

Wijn en ...

Wie Baskenland zegt, denkt direct aan het hoge aantal sterrenrestaurants en de pintxos. Deze tapas op een stokje zie je overal in de barretjes. Heerlijk bij een glas Txakoli of Rioja!
Niet alleen Bilbao maar ook San Sebastian is een bestemming voor foodies. Deze hoofdstad van de Pinxto heeft het hoogst aantal sterren-restaurants per inwoner. Beide steden zijn ook een bezoek waard door hun historische wijken.

In Baskenland vind je een van de oudste zoutfabrieken ter wereld, de zoutvallei van Añana. Na de rondleiding kan je een zoutproeverij doen!

De kust met vissersdorpjes zoals Getaria en het magisch eiland Gaztelugatxe, bekend van Game of Thrones. 

Wijn- en culinaire reizen naar Baskenland

Stedentrip Bilbao

Maak een stedentrip naar Bilbao met het Guggenheim en de historische wijk met de overdekte markt en pintxos-barretjes. Ook mogelijk om vanuit de stad de omgeving zoals San Sébastian maar ook Rioja Alavesa tijdens een dagtrip te bezoeken. Vlakbij Bilbao ligt ook wijnhuis met als buren een 1- en 3* restaurant! 3-daagse stedentrip vanaf € 238 p.p.

Neem contact op voor een stedentrip op maat!

Bilbao plus ...

Huur na een paar dagen Bilbao een auto en verken de prachtige kust met de vissersdorpjes, natuurgebieden en San Juan de Gaztelugatxe, bekend van Games of Thrones. Maak een stop bij een van de Txakoli-winery en sla zeker San Sebastian niet over voor je de huurauto weer inlevert op de luchthaven.

Neem contact op voor een stedentrip plus!

Culinaire rondreis Bilbao, Rioja en San Sebastian

Maak een 8-daagse culinaire rondreis door Baskenland en de Rioja. Na een paar dagen in Bilbao rijd je na de Rioja en zie je het landschap veranderen. Bezoek mooie wijnhuizen, struin door de leuke dorpen en geniet van het landschap, de wijnen en de gastvrijheid. Laatste stop is San Sebastian met o.a. een pinxto-tour. Deze 8-daagse fly-drive is er vanaf € 1.499 p.p.

Neem contact op voor meer informatie en beschikbaarheid.

Combineer met de Rioja

In deze wijnstreek zijn vele wijnboeren die hier de mooiste wijnen produceren. Verblijf bij een wijnboer, in een hotel tussen de wijngaarden of in een van de stadjes. 


Bekijk de mogelijkheden op de pagina over de Rioja.

Ook voor groepen en events

Baskenland met Bilbao en San Sebastian is een perfecte locatie om op reis te gaan met een groep of als incentive. 

Ook speciale activiteiten, workshops en prachtige hotels om te verblijven. Neem contact op voor de mogelijkheden!

arrow_drop_up arrow_drop_down