Wijnreizen Cognac

Cognac maar ook Pineau des Charentes

Het stadje Cognac ligt tussen de wijngaarden waar voornamelijk Ugni Blanc is aangeplant. Deze druiven worden gebruikt voor de productie van Cognac en Pineau des Charentes en overal zie je borden die je uitnodigen om deze dranken te komen proeven en te kopen.


Cognac is een klein stadje met een historisch centrum dat idyllisch gelegen is aan de rivier de Charente. Alles ademt hier cognac. In La Cognacthèque vind je een selectie van meer dan 500 cognacs en in het Musée des Arts du Cognac kom je alles te weten over de geschiedenis, traditie en technologie van Cognac. Uiteraard mag een bezoek aan een van de cognac-huizen niet ontbreken.

Cognac en ...

Proef ook de lokale specialiteit Pineau des Charentes. Een heerlijk aperitief dat 'per ongeluk' is ontstaan!
Op de Charente kan je een rondvaart maken maar ook kajakken, kanoën of huur een elektrisch bootje.
Een bezoek aan de Cognac-streek is goed te combineren met Bordeaux en haar wijngaarden, de kuststreek van de Charente of de Vendée.

WineBreaks in Cognac

Chais Monnet in Cognac

Een  vijfsterrenhotel dat zijn gelijke niet kent in Cognac en omgeving. Het hotel ligt midden in de stad, op de locatie waar in 1838 het vroegere cognacbedrijf JG Monnet & Co haar oorsprong vond. Het hotel werd ondergebracht in de voormalige opslagplaatsen waar de cognacvaten lagen te rijpen. De cognac-huizen Martell en Rémy Martin liggen op 200 m en Hennessy op 800 m.

Relais de Saint Preuil 

Dit voormalig postrelais is nu een sympathiek charmehotel idyllisch gelegen te midden van de 'grande champagne' wijngaarden van de cognac. De eigenaren ontvangen u allerhartelijkst en geven u graag alle informatie over de regio, de streekgerechten en de cognacwijn.  In de zomermaanden is er een verwarmd buitenzwembad. Cognac ligt op 23 km en Angoulême op 35 km.

Rondreis Cognac & Dordogne/Lot

Eerst verblijf je te midden van de 'grande champagne' wijngaarden van de cognac en een voormalig postrelais tussen Cognac en Angoulême . Deze prachtige streek in de Charente wordt ook wel 'Frans Toscane' genoemd. Vervolgens reis je door naar de Dordogne/Lot. Je verblijft in Relais des Vigiers **** in de 'Paar­se Périgord'.  Gelegen tussen Bordeaux (75 min.) en Bergerac (20 min.), met talrijke historische sites (ker­ken, kastelen, prehistorische grotten).

 9-daagse rondreis inclusief 8 (4+4) overnachtingen met ontbijt (half-pension in Relais des Vigiers op aanvraag) vanaf € 789 p.p.

Meer hotels en accommodaties in de Cognac-streek

  Booking.com

Bezoek de cognac-huizen in de Cognac-streek

Hennessy

Breng een bezoek aan het geronmmeerde Hennessy in Cognac gelegen aan de rivier. Met Experience center en korte boottocht voor een bezoek aan de cognacekelders.

Vanaf € 25 p.p.

Painturaud Frères

Dit familiebedrijf in het hart van de Grande Champagne, 1e cru van de AOC cognac. Producent van Cognacs en Pineaux.

Tours ook met picknick.

Vanaf € 8 p.p.

Meer cognac-huizen

Bezoek een van de cognachuizen in Poitou Charente. De bekendste bevinden zich in Cognac zoals Martell, Camus en Hennessy. Maar ook buiten Cognac vindt u mooie producenten van cognac en Pineau.

Liever boeken via een reisagent of voorstel op maat?

Wilt u liever boeken via een reisagent met persoonlijke service of een voorstel op maat?

Ook voor rondreizen op maat en groepsaanvragen.

Voor groepen zijn er diverse mogelijkheden zoals kooklessen en speciale activiteiten rondom wijn. Ook voor team-building. Een wijnproeverij is een geweldige manier om mensen samen te brengen en de passie

en bevlogenheid van wijnboeren zijn inspirerend.

Neem contact op!