Wijnreizen Cognac

Cognac maar ook Pineau des Charentes

Het stadje Cognac ligt tussen de wijngaarden waar voornamelijk Ugni Blanc is aangeplant. Deze druiven worden gebruikt voor de productie van Cognac en Pineau des Charentes en overal zie je borden die je uitnodigen om deze dranken te komen proeven en te kopen.


Cognac is een klein stadje met een historisch centrum dat idyllisch gelegen is aan de rivier de Charente. Alles ademt hier cognac. In La Cognacthèque vind je een selectie van meer dan 500 cognacs en in het Musée des Arts du Cognac kom je alles te weten over de geschiedenis, traditie en technologie van Cognac. Uiteraard mag een bezoek aan een van de cognac-huizen niet ontbreken.

Cognac en ...

Proef ook de lokale specialiteit Pineau des Charentes. Een heerlijk aperitief dat 'per ongeluk' is ontstaan!
Op de Charente kan je een rondvaart maken maar ook kajakken, kanoën of huur een elektrisch bootje.
Een bezoek aan de Cognac-streek is goed te combineren met Bordeaux en haar wijngaarden, de kuststreek van de Charente of de Vendée.

Een  vijfsterrenhotel dat zijn gelijke niet kent in Cognac en omgeving. Het hotel ligt midden in de stad, op de locatie waar in 1838 het vroegere cognacbedrijf JG Monnet & Co haar oorsprong vond. Het hotel werd ondergebracht in de voormalige opslagplaatsen waar de cognacvaten lagen te rijpen. De cognac-huizen Martell en Rémy Martin liggen op 200 m en Hennessy op 800 m.

Relais de Saint Preuil 

Dit voormalig postrelais is nu een sympathiek charmehotel idyllisch gelegen te midden van de 'grande champagne' wijngaarden van de cognac. De eigenaren ontvangen u allerhartelijkst en geven u graag alle informatie over de regio, de streekgerechten en de cognacwijn.  In de zomermaanden is er een verwarmd buitenzwembad. Cognac ligt op 23 km en Angoulême op 35 km.

Tours in de Cognac 

E-bike tour door de Cognac

Ontdek met een kleine groep de Cognac-streek onder begeleiding van een gids. Inclusief een bezoek aan een familie wijnhuis die zowel cognac als pineau des charentes produceert.

Halve dag tour vanaf € 82 p.p. Meer info/boeken ...

Een deskundige kennismaking met de 250 jaar oude cognacgeest tijdens een 2 uur durende cognac proeverij masterclass. Leer hoe de unieke smaak wordt gecreëerd, waarom het de 'Eau-de-vie' wordt genoemd en hoe onderscheid te maken tussen verschillende melanges en jaargangen.

De masterclass vindt plaats in Le Chai, een voormalige kelder van het pension.

Vanaf € 50 pp. Meer info/boeken ...

2cv

In een 2CV de Cognac-streek ontdekken?

Wat is leuker om deze streek te ontdekken in een 2CV. Tijdens deze privé-tour verken je de streek en breng je een bezoek aan 2 wijn/cognachuizen met proeverij. Deze wijntour is vanaf de stad Cognac. Vanaf € 105 p.p. Meer info/boeken ...

  Booking.com