Griekenland voor wijn, gastronomie en cultuur
Griekenland heeft een lange wijngeschiedenis. Al 3500 jaar geleden waren de Grieken wijn aan het verbouwen. De wijnbouwgebieden vind je op het vasteland maar ook de eilanden en zijn divers door het verschil in klimaat, bodem en druivensoorten. Er worden hier circa 300 verschillende druivensoorten verbouwd voor zowel witte, rosé, rode en bruisende wijnen. Het merendeel is wit, een derde is rood.
Op het vasteland vind je op circa 45 minuten van Athene de wijnregio Attica met de oudste wijngaard van Europa. Hier wordt de savatiano druif verbouwd voor de bekende retsina. Op de Pelopennesos ligt ook Nemea, bekend om de rode wijnen. Dagtrips vanuit Athene zijn mogelijk naar deze gebieden.
Wijngaarden vind je ook op de eilanden zoals op Kreta maar ook Santorini, Paros, Samos en Rhodes. De lijst is zeker niet volledig!
Bezoek een van wineries tijdens je vakantie in Griekenland, een geweldige plek om wijn en gastronomie te combineren met cultuur en zon.
Wijn en ...
De Griekse keuken is een Mediterrane keuken, die verwant is met de keuken van Turkije en het Midden Oosten.
Bekijk de video's onderaan deze pagina!