Wijn- en culinaire reizen naar Griekenland

Griekenland voor wijn, gastronomie en cultuur

Griekenland heeft een lange wijngeschiedenis. Al 3500 jaar geleden waren de Grieken wijn aan het verbouwen. De wijnbouwgebieden vind je  op het vasteland maar ook de eilanden en zijn divers door het verschil in klimaat, bodem en druivensoorten. Er worden hier circa 300 verschillende druivensoorten verbouwd voor zowel witte, rosé, rode en bruisende wijnen. Het merendeel is wit, een derde is rood.


Op het vasteland vind je op circa 45 minuten van Athene de wijnregio Attica met de oudste wijngaard van Europa. Hier wordt de savatiano druif verbouwd voor de bekende retsina. Op de Pelopennesos ligt ook Nemea, bekend om de rode wijnen. Dagtrips vanuit Athene zijn mogelijk naar deze gebieden.


Wijngaarden vind je ook op de eilanden zoals op Kreta maar ook Santorini, Paros, Samos en Rhodes. De lijst is zeker niet volledig! 


Bezoek een van wineries tijdens je vakantie in Griekenland, een geweldige plek om wijn en gastronomie te combineren met cultuur en zon.

Wijn en ...

De Griekse keuken is een Mediterrane keuken, die verwant is met de keuken van Turkije en het Midden Oosten.

Elk eiland heeft zijn eigen sfeer. Ontdek de verschillen tijdens een eilandhoppen-vakantie!

Bekijk de video's onderaan deze pagina!

WineBreaks in Griekenland

Culinaire stedentrip Athene

Ontdek tijdens een stedentrip in Athene niet alleen de stad met de vele bezienswaardigheden maar ook de culinaire keuken en lokale specialiteiten. Zo ga je dineren bij een local thuis die je ook alle ins en outs kan vertellen over deze stad. Met een lokale gids maak je een food tour door Athene en proef je de smaken van olijfolie, authentieke kazen, Tsipouro, honing en diverse mezedes. Je gaat ook zelf aan de slag tijdens een Griekse kookles bij een local thuis. Deze 5-daagse stedentrip dompelt je onder in het Griekse leven! Meer info/boeken ...
samos

Fly-drive Samos

Samos is bekend om de dessertwijnen. Tijdens deze 8-daagse Fly-Drive verblijf je een paar dagen in het oosten van het eiland om het binnenland van Samos ontdekken, prachtig natuurschoon, bergen en leuke dorpjes. Het hotel organiseert regelmatig kookworkshops en heeft zijn eigen wijngaard. Proef zijn rode wijnen dessertwijn!
Daarna verblijf je in het noorden van het eiland in het pittoreske vissersplaatsje Kokkari.  In de dorpjes in de omgeving vind je authentieke tavernes waar nog gekookt wordt volgens grootmoeders recept.  In beide hotels staat Griekse gastvrijheid voorop. 

8-daagse vliegreis inclusief  huurauto. Meer info/boeken ...

Culinaire vakantie op Corfu

Tijdens deze reis combineer je je zonvakantie met culinaire activiteiten. Zo bezoek je wijngaarden, maak je een ‘urban food tour’ wandelend door de oude stad van Corfu. Ook leer je hoe olijfolie gemaakt wordt en je proeft de verschillende varianten. Tijdens de kookworkshop leer je de Griekse keuken kennen en bereid je zelf je 4-gangen diner. 

8-daagse vliegreis inclusief autohuur. Meer info/boeken ...

Liever boeken via een reisagent of voorstel op maat?

Wilt u liever boeken via een reisagent met persoonlijke service of een voorstel op maat?

Ook voor rondreizen op maat en groepsaanvragen.

Neem contact op!