Wijnreizen Duitsland -Rheinhessen

Rheinhessen met wijnhoofdstad Mainz

Het heuvelachtige Rheinhessen is het grootste wijngebied van Duitsland met een nieuwe generatie wijnboeren die garant staan voor topwijnen. Klassieke witte druivensoorten zoals Rivaner, Silvaner en Riesling maar ook rode rassen zoals Portugieser en Dornfelder kom je hier tegen.


Net zoals Bordeaux en Porto is Mainz is een van de Great Wine Capitals. In de historische binnenstad vind je gezellige wijnbarretjes waar je de wijnen uit Rheinhessen kunt proeven. Of maak een stop in een Weinstube voor regionale specialiteiten met een heerlijk glas wijn. Ook sekt wordt hier gemaakt zoals bij Kupferberg. Sinds 1850 en bijzonder zijn de wijnkelders op zeven ondergrondse verdiepingen.


Door deze wijnregio lopen verschillende fiets- en wandelroutes in allerlei categorieën. Geniet van het landschap en maak onderweg een stop bij een van de wijnboeren, weinstuben of gezellige uitspanningen met binnenhof voor een glas wijn of sekt.

Wijn en ...

Mainz is de geboorteplaats van Johannes Gutenberg en in het Gutenberg-museum kan je de originele bijbels met de prachtige tekeningen bewonderen. Verdere bezienswaardigheden zijn de St. Stephan met de beroemde Chagall-vensters en de duizendjarige dom St. Martin. 

Rheinhessen staat bekend om de Hiwweltouren, premiumwandelroutes die goed bewijzerd zijn. Bijvoorbeeld de Hiwweltour Westerberg door wijngaarden met mooie panorama's zoals bij Schloss Westerhaus. Als de graaf aanwezig is, kan je een van zijn heerlijke wijnen proeven en kopen.

WineBreaks in Rheinhessen

Hofgut Wißberg, das Weinberghotel

Dit 4-sterren hotel is perfect voor die gasten die houden van wijn, natuur en golf. Geniet van de wijnen uit Rheinhessen in het restaurant of op het terras. Arrangementen incl. ontbijt, diner en greenfee vanaf € 409 p.p.

Trautwein, das Winzerhotel

Verblijf in dit wijnhotel met vinotheek en tussen de wijngaarden. Gelegen in wijndorp Flonheim en ontdek de omgeving door het volgen van een van de Hiwweltouren. Ontdek de regionale keuken en de heerlijk wijnen bij thuiskomst.

Meer hotels en andere accommodaties in Rheinhessen

Booking.com