Wijnreizen naar Ribera del Duero

Ribera del Duero, een van de wijnregio's in Castilla y León

Deze grootste regio van Spanje ligt ten noorden van Madrid en dit is ook de luchthaven voor als je met het vliegtuig reist. Het is dan ook eenvoudig te combineren met een bezoek aan deze Spaanse hoofdstad.


De hoofdstad van deze regio is Valladolid en bekende wijnregio's naast Ribera del Duero zijn Bierzo, Rueda en Toro.


Het gebied van Ribera del Duero strekt zich uit van het oosten naar het westen over 115 kilometer en circa 35 kilometer lang. In dit gebied liggen mooie bodega's met als bekendste Vega Sicilia en Pingus. Deze wijnhuizen zijn helaas niet te bezoeken maar andere wijnhuizen met mooie wijnen gelukkig wel. Het gebied kent ook geweldige restaurants.


De belangrijkste druif van Ribera del Duero is de Tinto Fino, of Tinta del Pais, de plaatselijke variant van de Tempranillo.  

Wijn en ...

Aranda del Duero heeft een historisch centrum met onder de stad Middeleeuwse kelders. Ideaal voor de opslag van wijn. Proeverijen in deze ondergrondse kelders zijn mogelijk.

De hoofdstad en universiteitsstad Valladolid is zeker een bezoek waard met musea en bezienswaardigheden als de kathedraal, Plaza Mayor en het huis van Cervantes.

Er zijn diverse activiteiten te ondernemen zoals fietsen door de wijngaarden of een ballonvaart!

WineBreaks in Ribera del Duero

In overleg stellen we een programma samen met verblijf in bijvoorbeeld onderstaande hotels.  

Abadia Retuerta

Een prachtig 5-sterren hotel met eigen wijnhuis waar de mooie wijnen worden geproduceerd welke ook geschonken worden in het Michelin-ster restaurant. Speciale extra's op aanvraag.

Hotel Finca Torremilanos

Hotel Torremilanos ligt op het platteland buiten Aranda del Duero. Het hotel heeft een à-la-carterestaurant met Castiliaanse gerechten en een wijnkelder.

Castillo de Termal Valbuena

Mooi 5-sterren hotel met spa en thermale bronnen. Geniet van regionale gerechten in het restaurant en ontdek de wijnhuizen in de omgeving!