Wijnreizen Terra Alta & Ebrodelta

De meest zuidelijke wijnstreek van Catalonië

Terra Alta is de meest zuidelijke wijnregio van Catalonië in de provincie Tarragona. De wijngaarden liggen op een hoogte van 350 tot 550 meter en dé druif van deze regio is de Garnatxa. Proef de Garnatxa Blanca, Negra en Peluda!


Deze wijnstreek ligt tussen de Franja de Ponent en de Ebrodelta. In de Ebrodelta vind je vele rijstvelden en dit zorgt ervoor dat dit gebied veel te bieden heeft qua flora en fauna. Het is een paradijs voor vogels waaronder ook de flamingo. In het bezoekerscentrum kom je alles te weten over de delta met de zoutvlakten, traditionele visserij en vogels en de bescherming hiervan.


Voor oesters en mosselen ben je hier ook aan het goede adres. Proef ze op zee of in een van de restaurants met een heerlijk glas wijn van Terra Alta!

Wijn en ...

Horta de Sant Joan is een pittoresk dorp met middeleeuwse steegjes. Bekend omdat Picasso hier vaak verbleef en een museum herinnert aan deze tijd.

Dit dorp is ook een van de plekken waar je de Via Verde kan volgen. Mooie groene fietsroutes over oude treinsporen langs oude treinstationnetjes.

Naast wijn is deze regio bekend om de olijfolie en amandelen. Enkele wineries produceren ook wijnazijn.

Ontdek de Terra Alta & Ebrodelta 

Verblijf in het midden van Terra Alta

Verblijf in een gastvrij familiehotel met prachtig uitzicht op het landschap van Terra Alta. In landelijk dorp aan de Via Verde waar 2 wineries te bezoeken zijn. De Ebrodelta ligt op 1 uur rijden.


Neem contact op voor de mogelijkheden! 

Verblijf in de Ebrodelta

Verblijf in een 4*-hotel in het natuurreservaat van de Ebrodelta en geniet hier van de Catalaanse gastronomie. De lokale rijstgerechten zijn de specialiteit van de chef! Een prima locatie om deze regio te verkennen.


Neem contact op voorde mogelijkheden!

Combineer met de Penedès en Priorat

Een verblijf in Terra Alta en Ebrodelta kan uitgebreid worden met een bezoek aan Tarragona of een strandvakantie aan de Costa Daurada maar ook de Penedès, het gebied van de cava of de wijnregio Priorat. 

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Ook voor groepen!

Voor groepen zijn er diverse mogelijkheden. Ook kooklessen en speciale activiteiten rondom wijn.

Neem contact op voor een voorstel op maat!

arrow_drop_up arrow_drop_down