Wijnreizen Terra Alta & Ebrodelta

De meest zuidelijke wijnstreek van Catalonië

Terra Alta is de meest zuidelijke wijnregio van Catalonië in de provincie Tarragona. De wijngaarden liggen op een hoogte van 350 tot 550 meter en dé druif van deze regio is de Garnatxa. Proef de Garnatxa Blanca, Negra en Peluda!


Deze wijnstreek ligt tussen de Franja de Ponent en de Ebrodelta. In de Ebrodelta vind je vele rijstvelden en dit zorgt ervoor dat dit gebied veel te bieden heeft qua flora en fauna. Het is een paradijs voor vogels waaronder ook de flamingo. In het bezoekerscentrum kom je alles te weten over de delta met de zoutvlakten, traditionele visserij en vogels en de bescherming hiervan.


Voor oesters en mosselen ben je hier ook aan het goede adres. Proef ze op zee of in een van de restaurants met een heerlijk glas wijn van Terra Alta!

Wijn en ...

Horta de Sant Joan is een pittoresk dorp met middeleeuwse steegjes. Bekend omdat Picasso hier vaak verbleef en een museum herinnert aan deze tijd.

Dit dorp is ook een van de plekken waar je de Via Verde kan volgen. Mooie groene fietsroutes over oude treinsporen langs oude treinstationnetjes.

Naast wijn is deze regio bekend om de olijfolie en amandelen. Enkele wineries produceren ook wijnazijn.

WineBreaks in Terra Alta & Ebrodelta

Hotel & Spa Can Josep

Bot

Verblijf in een gastvrij familiehotel met prachtig uitzicht op het landschap van Terra Alta. In landelijk dorp aan de Via Verde waar 2 wineries te bezoeken zijn. 

De Ebrodelta ligt op 1 uur rijden.

Hotel L'Agadir del Delta 

El Poble Nou

Dit moderne ligt in het natuurreservaat Ebro Delta en biedt o.a. een buitenzwembad. Het restaurant serveert lokale gerechten en speciale rijstgerechten. Met een certificaat als gastronomisch hotel kan je hier heerlijk eten! 

Parador de Tortosa

aan de Ebro

Verblijf in een historische omgeving in deze parador in de historische stad Tortosa. Oorspronkelijk gebouwd door de Moorse koning Abderramán III is het door de eeuwen heen verbouwd tot een gotische stijl.

Meer  hotels en accommodaties in zuiden van Catalonië

  Booking.com

Liever boeken via een reisagent of voorstel op maat?

Wilt u liever boeken via een reisagent met persoonlijke service of een voorstel op maat?

Ook voor rondreizen op maat, riviercruises op de Douro en groepsaanvragen.

Neem contact op!